Keresztények! Sosem kívántátok azt, hogy bárcsak ne létezne Isten?
Én néha igen, sőt, szerintem ez a legrosszabb dolog a világon. A legrosszabb dolog az emberiség számára ha van egy istene aki a nagy részét képes pokolra, örök kínokra küldeni, csak mert egy másik mesében hitt.
Ti hogy tudtok együttélni ezzel a gondolattal? Nem provokálni akarlak, csak kíváncsi vagyok.
"Nem jöhet létre, hanem örökké van"
Ez egyenlő azzal, hogy "NEM TUDOM".
Mivel mindennek van kezdete és folyamata - csak legfeljebb te nem látod vagy nem tudsz róla.
"Hogy jön létre valaki saját maga által, mielőtt nem létezett? Levezetnéd?"
Mármint itt ez azt jelenti, hogy nem kellett hozzá teremtő.
"tehát akkor csak természettudományos értelem van:)) Azt tudod, hogy metafizikai kérdésekkel nem foglalkozik, mert nem tud? Tehát eleve kizárod magad ezek felfogásából"
Szívesen látnám, hogyan vezeted le azokat a metafizikai törvényeket, amelyek az istenek és egyéb szellemi lények kialakulásáról, szaporodásáról, fejlődéséről és a működésük szabályairól beszélnek.
Érdekelne az a rész is, milyen törvények alapján hatnak kölcsön a szellemi világgal - de még jobban az, hogyan hatnak az anyagi világra?
Milyen törvények teszik ezt lehetővé, hogyan derültek ki számunkra ezek a törvények, és hogyan lehet mindezt ellenőrizni?
"Gondolkodásra még csak véletlenül se vetemednek!"
Ezt mondod az egyházatyáknak, Dionüsziosz Areopagitának, a skolasztikusoknak, újplatónikusoknak? Nem, olvasásra még véletlenül sem vetemedsz, ugye? kényelmesebb itt a gyk-n lesajnálni a hívőket.
"Tudod, az egész világunk egy nagyon egyszerű kis pontból fejlődött ki. "
- ha te mondod, biztos úgy van. :)))
És igen, legyen, úgy van.
A pont ami kiterjedését és anyagát tekintve semmi -
abszolút potencialitás, (potentia passiva pura, ahogy a skolasztikusok nevezik)
Ami- potenica in actu- működésbe lép - hiszen a világ VAN.
Tapasztalom, hogy VAGYOK.
akkor meg is egyeztünk...
Köszönöm a beszélgetést.
A többi kérdésem is elolvastad?
Hívők hajlamosak a szelektív olvasásra, csak azért kérdezem.
Ja, és a következő kérdésem: szeretnél rájuk válaszolni is?
Az utána következő kérdésem pedig: fogsz is válaszolni?
Csak, hogy megspóroljunk még 2 írást.
én nem, lezártam (időm sincs). PONT - kulcsszóval- szerintem is a PONT a lényeg.
Ha hiányérzeted lenne: MINDENBEN TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN!
aláírás, pecsét
T.S.
"A legrosszabb dolog az emberiség számára ha van egy istene aki a nagy részét képes pokolra, örök kínokra küldeni, csak mert egy másik mesében hitt."
Ha ilyen istenképem lenne, akkor én is hasonlókat kívánnék sokszor.
Jézus a feltétel nélküli szeretetről tanított.
Aki mást mond erről, vagy másképp értelmezi a tanításait, az téved.
""Nem jöhet létre, hanem örökké van"
Ez egyenlő azzal, hogy "NEM TUDOM".
Mivel mindennek van kezdete és folyamata - csak legfeljebb te nem látod vagy nem tudsz róla.
Mondom, hogy nem tudsz szellemben, csak anyagban gondolkodni. Ugyanis az a tudományos tény, hogy ami a téridőbe/fizikai világba van zárva, csak annak van kezdete. A tér/idő/anyag szükségszerűen összekapcsolódik Az ezen felüli dolgoknak nem feltétlenül van kezdetük, mert nem térben/időben/anyagban léteznek. Ez az, amit Te nem tudsz felfogni, sőt, eleve kizárod magad az ebbe való belegondolásból. Képtelen vagy a materializmuson túl gondolkodni. A szellemi dolgokat fizikai, természettudományos nyelven akarod leírni, ami lehetetlen. A természettudomány az ilyenekre nem alkalmazható
Erről felesleges vitázni, mert szerinted ezek nem léteznek, így a semmiről nem tudsz véleményt alkotni
"Mármint itt ez azt jelenti, hogy nem kellett hozzá teremtő. "
Tehát a teremtő, aki nem létezett és mégis megteremtette magát, ahhoz nem kellett teremtő. Ügyes válasz.
A kérdés újra:
"Hogy jön létre valaki saját maga által, mielőtt nem létezett? Levezetnéd?" És oké, hogy lehet ez teremtő nélkül. Szóval?
"Mivel mindennek van kezdete és folyamata - csak legfeljebb te nem látod vagy nem tudsz róla. ". Ez a Te dogmád, ami alapján gondolkozol és következtetsz. Te nem fogsz rájönni, hogy a dogmád hibás, így tévúton fogsz járni
"Szívesen látnám, hogyan vezeted le azokat a metafizikai törvényeket, amelyek az istenek és egyéb szellemi lények kialakulásáról, szaporodásáról, fejlődéséről és a működésük szabályairól beszélnek.
Érdekelne az a rész is, milyen törvények alapján hatnak kölcsön a szellemi világgal - de még jobban az, hogyan hatnak az anyagi világra?
Milyen törvények teszik ezt lehetővé, hogyan derültek ki számunkra ezek a törvények, és hogyan lehet mindezt ellenőrizni?"
Szellemi törvények alapján, melyeket természettudományos módszerekkel nem tudunk leírni. Ezeket a filozófia tárgyalja. Ezeket csak következtetni lehet, vagy Istentől jövő kinyilatkoztatásból hit által megtudni, elfogadni. De ez megint nem a Te asztalod. Persze nem késő olvasni, tanulni.
A kérdésedre nem lehet egy posztban válaszolni, kezdetnek megteszi:
Úgysem olvasod el, de akkor meg minek kérdezel:) Mondjuk a 90%-át nem fogod érteni
"Pedig erről szól a kereszténység, nem? Aki nem követi Jézust, az nem lesz megváltva. Aki nem lesz megváltva, pokolra kerül. Mi következik ebből?"
Nem erről szól ... Aki a létben akar maradni, az kifejezi ezt, aki nem akar a létben maradni, az is kifejezi azt. Isten pedig megadja, amit kívánunk. A lét pedig Jézus.
Van egy halálos beteg, aki kezeléssel gyógyítható lenne. Az orvos fűzi, hogy jöjjön kezelésre, de a beteg üvöltve támad az orvosra, hogy ő nem beteg, nincs szüksége kezelésre, és milyen köcsög az orvos, hogy azzal fenyegeti, hogy ha nem kezelteti magát, akkor meghal. Egy két ismerős is győzködte a beteget, hogy kezeltesse magát, azokat lekonzervatívozta. Páran pedig a beteg mellé álltak, igazat adtak haladó felfogásának.
A beteg konok maradt, bebeszélte magának, hogy egészséges és nincs szüksége orvosra, nem kezeltette magát, és az előrejelzett módon és időben meghalt.
Kérdés: a történetben a beteg a hülye és saját maga miatt halt meg vagy az orvos a köcsög és ő ölte meg a beteget? Haladó felfogása volt-e a betegnek? Konzervatív volt e az a pár ismerős, aki a kezelésre buzdította?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!