Keresztények! Sosem kívántátok azt, hogy bárcsak ne létezne Isten?
Én néha igen, sőt, szerintem ez a legrosszabb dolog a világon. A legrosszabb dolog az emberiség számára ha van egy istene aki a nagy részét képes pokolra, örök kínokra küldeni, csak mert egy másik mesében hitt.
Ti hogy tudtok együttélni ezzel a gondolattal? Nem provokálni akarlak, csak kíváncsi vagyok.
"Aki nem fogadta el Jézust Urának, annak a sátán a gazdája."
Mármint aki keresztény, és ÍGY nem fogadja el az istent, annak!
Csak ugye a sátánt a híveivel együtt el fogják majd törölni olyan 5 milliárd év múlva, a végítéletkor.
A többi vallás hívét viszont mind a SAJÁT istene veszi majd gondjába!
Azért ez elég komoly kinyilatkoztatás, talán nem kellene ilyet terjeszteni, még akkor sem, ha igaznak hiszed. Jézus nem azt mondta, hogy imádjatok, hanem azt, hogy kövessetek. Nagyon nem mindegy :)
Az Úr Jézus azt mondja: "én vagyok az út, az igazság (valóság) és az élet."
Érthette ezt úgy is, hogy minden egyes emberben benne van a krisztusi lét magja, és az lenne a feladatunk, hogy kilássunk az álarcaink mögül és felemelkedjünk oda, hozzá, mellé.
Mondom mindezt úgy, hogy erősen hívő vagyok, és láttam is a saját szememmel, hogy a hitemnek van alapja. Legalább a valláskritika témakörben ne irkáljunk már ilyeneket, mint amit fentebb idéztem tőled, #10-es.
(#6)
12 egy karácsonyi népének egyik versszaka jutott eszembe, egyszerű és pontos fogalmazás, Izaiás prófétától ihletett:
"Az ökör megismeri gazdáját, és a szamár urának jászlát; Izrael azonban nem ismer engem, népem nem ért meg" (Iz 1,3).
*
Az ökör a szamár
MEGISMERI URÁT
Ember nem ismeri
Világ megváltóját.
Fel kell ismerni a szívünkben a Világ Világosságát.
@12
"Azért ez elég komoly kinyilatkoztatás, talán nem kellene ilyet terjeszteni, még akkor sem, ha igaznak hiszed."
Igaznak hiszem ezt a mondatot és terjeszteni is fogom. bi-bi-bi!
Kol 1:13 Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába;
2Kor 4:4 Akikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát, aki az Isten képe.
Ef 2:2 Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegőbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama lélek szerint, mely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik;
Többféle nézőpontból lehet ám ezt nézni :)
De, hiába is magyaráznám, a nézőpontunk csak és kizárólag akkor változik meg, amikor a Szent Szellem megérint bennünket. Addig, magyarázni is felesleges, mert csak az érti meg, aki ugyanígy távolabbi nézőpontból képes rálátni az egészre.
Gondolj bele ha nem létezne Isten, mint kozmikus Inteligencia, akkor mi lenne. Káosz lenne egymást falnák fel az emberek Törvények nélkül. Szinte lehetetlen lenne az élet a Földön Törvények nélkül, aminek azért van vissza tartó ereje, a félelem a büntetés miatt. Az Isten is Törvényt alkotott, nem csak anyagi, hanem lelki-szellemi szinten, és aki attól eltér arra vissza hat a törvény.
Ettől a vissza hatástól félünk valamennyien, mert nem az Isten büntet, hanem a Törvény bünteti a bűn elkövetőt. amit a szeretetlenségünkkel magunkra vonunk.
"Igaznak hiszem ezt a mondatot és terjeszteni is fogom. bi-bi-bi! "
Na, ebből is látszik, hogy jó szándéknak nyoma nincs benned. Jézusnak pont az ellentéte vagy.
"Gondolj bele ha nem létezne Isten, mint kozmikus Inteligencia, akkor mi lenne. Káosz lenne egymást falnák fel az emberek"
Mármint MIFÉLE emberek?
Ha az emberek létezhetnek egy teremtő intelligencia nélkül, akkor csak úgy létezhetnek, ha törvényeik is vannak.
Mint ahogy a valóságban ez így is van, és nem kell hozzá teremtő intelligencia.
"Mint ahogy a valóságban ez így is van, és nem kell hozzá teremtő intelligencia."
Az emberek pökhendi gőgje határtalan.
Az egyetemes intelligencia áthatja az egész világot, szakadatlan keletkezés-elmúlás dinamikájában - de nem kell! mert a kongeniális emberek úgyis ezt teszik.
"Az emberek pökhendi gőgje határtalan."
Igen, ez nekem is gyanús.
De tegyünk próbát:
ha a teremtéshez teremtő kell - akkor ő hogyan keletkezett?
Tudsz erre egy ÉRTELMES választ adni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!