Evolúció tagadók! Szerintetek hogy jött létre az élet?
"Kivéve azt a rengeteget, amit bemutattunk. Új fajképződés, új szervek kialakulása dokumentáltan, a fosszilis, genetikai bizonyítékok elsöprő mennyisége, amit te kis habzó szájú, soha semmivel se tudtál cáfolni..."
Nincs vége még nem vagyok szabin.
A tíz parancsolat
2Móz 20:1 És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
2Móz 20:2 Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
2Móz 20:3 Ne legyenek neked idegen isteneid én előttem.
2Móz 20:4 Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.
2Móz 20:5 Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek.
2Móz 20:6 De irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.
2Móz 20:7 Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, aki az ő nevét hiába felveszi.
2Móz 20:8 Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.
2Móz 20:9 Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;
2Móz 20:10 De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, [se] szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, aki a te kapuidon belül van;
2Móz 20:11 Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.
2Móz 20:12 Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ad te neked.
2Móz 20:13 Ne ölj.
2Móz 20:14 Ne paráználkodjál.
2Móz 20:15 Ne lopj.
2Móz 20:16 Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.
2Móz 20:17 Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a te felebarátodé.
Megvan a tíz?
How Arrow: "Ezt is megfigyelte sok évvel ezelőtt valaki vagy betoltál egy altató mesét megint?
KÉPZELJ EL MI?"
Inkább figyelnél, és próbálnád megérteni azt, amit eddig nem tudtál.
A vitapartnerem egyszerűen nem érti az evolúció működését, és igyekeztem neki szemléltetni a működési módot.
How Arrow: "Megfigyelhető? Megismételhető?"
Természetesen. Újra. Dokumentáltan új szervek kialakulása ma is, új fajok kialakulása ma is. Természetesen akárhányszor megismételhető az evolúció működése laborban is. Az Y-os példában tényekre mutattam rá, ahol vannak ma is közös ősök, vagyis az Y csomópontja ma is fellelhető, csak ritkán, de bizony keményen megfigyelhető.
A tény ez (még mindig):
Egysejtűből többsejtűség! Amilyenek mi is vagyunk, és amit lehetetlenségként mutatott be a kreacionizmus. Mutasd be azt a kreacionista oldalt, amelyik elfogadja, hogy ilyen kísérleti eredmény létezhet. Mindegyik tagadni fogja, pontosabban semmit se írnak róla, és pont ugyanúgy próbálják elfedni, mint te is a tényeket.
Ez az egy példa bőven elég arra, hogy lássuk, az evolúció képes tökéletesen újat csinálni, új fajt is létrehozni, és komplexebbet hoz létre a kiindulási állapothoz képest.
Láttuk, ahogy a "semmiből" az evolúció mászó robotokat csinál, és aminek a létezését a kreacionista haverod tagadott. Ott vannak azok a robotok vagy sem??? Válaszoltál erre???
Az egész evolúciós történet megismétlése nem kritérium, mint ahogy nem kell új csillagot se kreálnia a tudománynak, ahhoz, hogy bebizonyítsa, hogyan működik. Elég ha egy incuri pincuri fúziót tud laborban legyártani (és azt képes újra és újra megismételni), és ezzel bizonyítást nyert, hogy a csillag is így működik, és a keletkezésekor ez a mechanizmus indul be.
Nem kell megismételni egy bolygó, vagy egy röghegység kialakulását ahhoz, hogy tudjuk mi történt. Apró jelenségeket kell tudni megidézni laborban működőképesen (ezeket kell tudni csak megismételni újra és újra), vagy a hegyalakító tényezők működését kell csak tudni igazolni a természetben. Ezek a mi korunkban csak apró, szemmel alig látható gyűrődéseket hoznak létre, de ezzel beigazolódott, hogy a hegyek így alakulnak ki.
A történelmet sem kell megismételni, elég csak a bizonyítékok beszerzése arról, hogy ismertnek nyilváníthassunk ki egy időszakaszt.
Az evolúció ezekkel szemben akár a laborban hoz létre tényleg igazi új lényeket, de a működését a természetben is mindenhol meg tudjuk figyelni, és a működését a saját hasznunkra tudjuk fordítani. Ha megnézzük a múlt nyomait, amik az evolúció működésére utalnak, és azok a mai tényekkel tökéletesen egybevágnak, akkor a bizonyítási eljárás minden tekintetben lezárultnak tekinthetjük.
A bűntettet se látja a bíróság, de ha a bizonyítékok elsöprő mennyiségben állnak rendelkezésre, és logikailag kapcsolódnak a dolgok, akkor ítéletet fog hozni, és ehhez nem szükséges a bűntettet megismételni.
How Arrow: "Nem hiszek benne hanem rudom mivel személyesen beszéltem olyan emberrel aki megfigyelte és ráadásul még ott is volt."
Mátyás király korából beszélgettél emberrel? Akkor az a kor nem is létezhetett, ugye?
Látott már valaki hatalmas cseppkőbarlangot kialakulni? Akkor ezek sem alakulhattak ki maguktól. Se a tengerek, se semmi...
Semmit se kell megismételni a maga teljes történeti valóságában, hanem csak a kialakulását elősegítő dolgokat.
How Arrow: "hatalomra mivel megöldösték őket a fajtáid. Mivel azok akkor se olvasták se értették a Bibliát mint most te és a fajtáid."
Te viccelsz. Ugye? A hatalom végig a tiétek volt, és a szekularizáció még az írott emberi történetiségben is hihetetlenül modern dolog. A vallási háborúk ezer éveket vettek el az emberi világ idejéből, és még ma is dühöng rengeteg helyen.
"No nem ismétli önmagát a történelem mert ha van is nem verném ki mert nincs jogom.
A kérdésem a beszéd stílusodra utalt. "
Amit többszörösen is kiérdemeltél. Te is tudod!
Megint csak őrjöngsz, érveid nincsenek, handabandázol...
Miattad leszoktam a vicclapokról is. Szórakoztatóbb vagy... :)
Már nem csak az evoléúciót tagadod, hanem lazán meghamisítod a történelmet is... Még hogy nem a vallás uralkodott... :D
Ezt is letagadhatod persze, hiszen nincs már mai ember, aki ezt a saját szemével látta volna, meg nem is megismételhető,.. ugye? Hát nagyon remélem, hogy nem megismételhető... :D
Tudod, akárhogyan is szidalmaztak, akármit is mondtak rám, soha, de soha nem jutott eszembe a másikkal szembeni erőszak... Te kis Biblián nevelkedett szeretet hirdető emberke...
"Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék."
Tehát! Kis gügyém!? Ez parancs? Nem! Csak egy indoklás. És arról az Úr semmit se mond, hogy mit jelent az a hat nap.
Nagyon kitartó vagy Cerevisiae, le a kalappal!
Én már feladtam... Nem szívesen mondok ilyet, pláne egy keresztény testvérre, de ez a How Arrow tényleg vagy belehülyült a fanatizmusba, vagy egy unatkozó troll, de még annak is szörnyű... Nem is értem hogy bírod :D
"Már nem csak az evoléúciót tagadod, hanem lazán meghamisítod a történelmet is... Még hogy nem a vallás uralkodott... :D "
Én nem mondtam ilyet!!
A katolikus vallás uralkodott.
De aztán változott a helyzet amikor színre lépett az evolució és megjelentek a fajtádbeliek és tanulmányozták és olvasgatták a Darwin bibliát.
Speciel ismerek név szerint két embert a sok közzül akik nagyon átrágták azt a könyvet az egyik Hitler a másik Sztálin.
Ők is állatnak gondolták az embereket.
Ezekhez hasonló a te fajtád.
"Ezt is letagadhatod persze, hiszen nincs már mai ember, aki ezt a saját szemével látta volna, meg nem is megismételhető,.. ugye?"
De voltak akik látták és írtak rólla?
Az ember és a majom közös ősét ki látta?
Mindketten tudjuk hogy senki!
Ugye?
"Tehát! Kis gügyém!? Ez parancs? Nem! Csak egy indoklás. És arról az Úr semmit se mond, hogy mit jelent az a hat nap."
A negyedik parancsbol egy részlet emlékszel?
A hat nap, hat napot jelent.
Ha nem lenne hat nap a hat nap akkor máskép jelentette volna ki. Mivel Isten is és Mózes az író is tudta miröl beszél.
Abban az időben is ismerték az esztendő fogalmát és a sok fogalmát is.
Ha nem nap lett volna akkor minden teremtési ciklusban sok esztendőt emlitettek volna.
De mivel Mózes ugyan azt mondta mint Isten és ezt Jézus is megerősítette, aki persze a Tulajdonos, onnanTROLL kezdve helytelen következtetés az évmilliárdok lassu evolucioja.
Amit persze nem lehet megfigyelni.
Az egysejtüböl többsejtű ok!
És aztán hogyan tovább?
@How Arrow
Ismered őket? Azért nem eléggé. Nem lehet, hogy Hitler a Bibliát is bújta?
Idéznék tőle: "Hiszem, hogy a mindenható Isten akarata szerint cselekszem, amikor a zsidóval szemben védekezem és harcolok az Úr művéért!"
Nem lehet, hogy Hitler mind a két könyvhöz pont ugyanolyan hülye volt, mint te?
És látod, nem figyeltél megint, pedig pont neked írtam ezt a #323-ban:
"Érdemes arra is felfigyelni, hogy a kérdező rámutat arra a korszakra, amikor a szocializmus idején a kreacionistákhoz hasonlóan az evolúció tanát üldözték, és a liszenkoista áltudományos elvek alapján próbálták a mezőgazdaságot művelni, azzal a nyugattal szemben, amelyik a termésátlagot az evolúcióból megismert mechanizmusokkal tudta növelni. Ukrajnában is több millió ember halt éhen (holodomor) a végtelenül ostoba és kegyetlen kormányzati politika, és az evolúció ismereteinek makacs mellőzése miatt. Mellesleg olyan biológusokat hurcoltak meg (akár halálra is), akik nem voltak hajlandóak az evolúciós tanok hamisságát hirdetni. John Mackay ezt a tényt is "bölcsen" eleresztette a füle mellett, hogy a hozzá hasonló evolúciótagadók mit is műveltek, ahogy hatalomra jutottak...
How Arrow, mikor fogsz vajha oda eljutni, hogy égjen az arcod a kreacionista haverjaid miatt???"
Vagyis komám, Sztálin keményen üldözte az evolúció tanát, és helyette a liszenkóista rendszert vezettette be erőszakkal az iskolákba és mindenhova. Nem is egy evolúció kutatót záratott be táborokba, és volt olyan is, amelyik inkább éhenhalt, de nem adta be a derekát a hozzád hasonló evolúciótagadó Sztálinnak.
Kicsit részletesebben erről a korszakról.
Itt Magyarországon is elvetették a genetika tanát a kommunisták, és az evolúciót, és csak később engedték be az egyetemre, mert kezdtünk piszokul elmaradni minden téren a nyugattól.
Megint zokszó nélkül befaltad a hazudozó kreacos haverjaid meséjét az evolúció és Sztálin kapcsolatáról, ugye?
A #323-ban ezeket NEKED írtam! (a robotos üggyel együtt) Te végtelenül primitív és tájékozatlan ember. Micsoda aljasság kell ahhoz, hogy egy vitában valaki ennyire semmibe vegye a másik beírásait, hogy ilyen gátlástalanul dobja a valóságot a szemétre, csak azért, hogy az ideáit terjeszthesse.
Na, pá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!