Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Evolúció tagadók! Szerintetek...

Evolúció tagadók! Szerintetek hogy jött létre az élet?

Figyelt kérdés
2017. márc. 18. 17:45
 361/416 How Arrow ***** válasza:
49%

"Az idézett igében egy darab parancs nincsen."

Egy darab parancs ami a negyedikböl való idézet és ami parancs meghatározásának az oka!

Öszinte komoly kérdés feléd.

Te kit tartasz magad szemszögéböl hazugnak?

Magadat vagy Istent a két lehetőség közzül.

Engem a lehetőség közzül zárj ki mert én tudom szerinted hazug vagyok.

2017. ápr. 4. 00:10
 362/416 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Lehetetlen megkülönböztetni a fanatizmust a paródiájától.
2017. ápr. 4. 00:13
 363/416 anonim ***** válasza:
100%

"Te kit tartasz magad szemszögéböl hazugnak? "

A magam szemszögéből senkit. Egyszerűen csak nem történelemkönyvként kezelem a Bibliát, hiszen a szó szerinti értelmezés alapján mind önmagának, mind a teremtett valóságnak is rengeteg helyen ellentmondana.

Egyszerűen tanítások, példázatok, élettanácsadás, stb gyűjteményeként kezelem, ahol a történetek lényegét kell megérteni. Nem pedig szemellenzővel járni és az orrom alá dugott bizonyítékot is inkább letagadni, csak mert nem fér bele a bibliaértelmezésembe...

2017. ápr. 4. 00:17
 364/416 How Arrow ***** válasza:

"történetek lényegét kell megérteni."

A hat nap alatti teremtés az eggyik lényeges történet.

Mivel a Bibliát nem festők rajzolták hanem írták minden szó lényeges benne.

Az hogy te hogyan értelmezed az még nem változtat a Biblia lényegén.

2017. ápr. 4. 00:25
 365/416 How Arrow ***** válasza:
50%
Az hogy nincs Isten az is egy fanatizmus a paródiája meg a bizonygatás.
2017. ápr. 4. 00:27
 366/416 anonim ***** válasza:
100%

"Az hogy te hogyan értelmezed az még nem változtat a Biblia lényegén"

Ezen esetleg neked is ideje lenne elgondolkozni...

2017. ápr. 4. 00:32
 367/416 fairi1 ***** válasza:

"A hat nap alatti teremtés az eggyik lényeges történet.

Mivel a Bibliát nem festők rajzolták hanem írták minden szó lényeges benne.

Az hogy te hogyan értelmezed az még nem változtat a Biblia lényegén."

ideje végre felnőni. Fordítások közben jelentős változások történtek a szövegben, ha beszélsz ógörögül akkor elolvasol akkori és késői szöveget meg egy mai fordítást és világos lesz. érdemes Bart Ehrman olvasni,aki ezzel foglalkozik hithű keresztényként kezdte de ma már inkább deista...

teremtéstörténet nem más mint egy mese, akkor élt emberek elképzelése. Világosan végigolvasva szimplán logikai hibáktól hemzseg, ami akkor nem tűnhetett fel, de mai tudással szimplán mosolygtató sok rész.

Semmivel se komolyabb mint bárki eredettörténete.

2017. ápr. 4. 13:51
 368/416 Cerevisiae ***** válasza:
100%

How Arrow: "A hat nap alatti teremtés az eggyik lényeges történet."

Még az se érthető benne, hogy mennyi időtartományt jelent ez. Nap nélkül nincsenek 24 órák, plusz egy gömbölyű Földön értelmetlenség a teremtési időszakokat reggellel és estével jellemezni, mert a Földön minden időpillanatban van reggel és este is.

Nem érthető, hogy az Isten a férfit és a nőt egy időben (vagy közel egy időben) teremtette (első teremtési verzió szerint), vagy az Édenes teremtés szerint először a férfit, majd növényeket, állatokat, és csak utána a nőt.

Baromi lényeges ez a hat nap. Ha semmit se lehet szó szerint érteni az egészből, akkor azt se lehet szó szerint érteni, hogy Isten a lényeket közvetlenül készre teremtette.

Mi a lényeges benne? Azon kívül, hogy ezt szajkózód?

Még egy kérdés. Ha te lennél hirtelen a miniszterelnök, akkor mit csinálnál? Beszüntetnéd az evolúció oktatást?

Az egyetemeken anélkül gyakorlatilag nincs biológiaoktatás. Az evolúciós kutatásokat is beszüntetnéd? Paleontológusokat, geológusokat, evolúcióbiológusokat, matematikusokat és informatikusokat, akik evolúciós algoritmusokkal dolgoznak, mind átnevelőtáborokba küldenéd?

Evolúciós pszichológusokat, mezőgazdasági kutatóintézetek dolgozóit, virológusokat stbstb...

Aki makacsul tiltakozna, azt végül börtönbe csuknád?

Szóval, hogy is képzelnéd te azt, hogy a Biblia két oldalára hivatkozva kinyírod az egész tudományos életet?

2017. ápr. 4. 14:52
 369/416 Cerevisiae ***** válasza:
100%

How Arrow(#351): "Nem vagyok kreacionista csak eggyet értek velük sok szempontban!

Engem igazábol Isten érdekel és a megváltási terve!"

Te szerencsétlen! A kreacionizmus, az nem egy felekezet, vagy akciócsoport..., hanem az egy eszme.

Ez a kreacionizmus:

"A kreacionizmus azon nézetek gyűjtőneve, amelyek szerint az élet és az élővilág sokszínűsége valamilyen értelmes entitás (általában valamelyik vallás istene) beavatkozásának az eredménye, azaz az élőlények fajtái külön-külön lettek megteremtve. "

[link]

Ebben az értelemben az az UFOn-autista is kreacionista, aki azt vallja, hogy idegen lények csináltak itt meg minden élőlényt a saját "kezükkel".

Ha te azt vallod, hogy "az élőlények fajtái külön-külön lettek megteremtve", akkor te jobban már kreacionista nem is lehetnél.

Az egy dolog, hogy a kreacionizmusnak vannak válfajai, meg egyes kreacosok különböző szervezetekbe tömörülnek...

Ennyire hülye nem lehetsz. Az egy dolog, hogy azt se tudod, hogy eszik vagy isszák az evolúciót, de még a saját fajtársaidról se tudsz semmit?

Komolyan! Te életképes egyed vagy magadban? Önállóan tudsz venni kenyeret, meg tejet, és ilyesmi? Nem üt el az autó, ha kimész az utcára? Vagy valami szekta tart életben?

2017. ápr. 4. 15:05
 370/416 Cerevisiae ***** válasza:
100%

How Arrow(#351): "Nem vagyok kreacionista csak eggyet értek velük sok szempontban!

Engem igazábol Isten érdekel és a megváltási terve!"

Csak úgy mindenkinek...

Mi a franc köze van a megváltási tervnek ahhoz, hogy evolúció volt, vagy sem???

Trollnak ez az ember egyszerűen ostoba.

Az isteni megváltás terve mellett érdekelhetné a magyar helyesírási szótár is (pl. "eggyik"!). Nem szoktam az ilyesmit cikizni, de elképesztő, hogy nincs egy mondata, amit ne rontana el valami elképesztő blődséggel...

Lehet persze, hogy külföldi a lelkem, de úgy látszik külföldön is nagy hiány van az érvelésből...

:)

Nem'tom. De szerintem ez az ember egyszerűen nem 100-as.

2017. ápr. 4. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!