Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a gyerekemet nem nevelem...

Ha a gyerekemet nem nevelem vallásosnak, hanem inkább tudományt alapúl véve próbálom elmondani neki, hogy-hogy alakult ki az élet a bolygónkon és hogy alakult ki az ember az baj lehet a későbbiekben?

Figyelt kérdés

Persze mesélnék neki Istenről, Bibliáról, és hogy mások, hogy képzelik el az élet a Föld létrejöttét, de nem Isten lenne az első számú szempont az életében. Imádkozás helyett inkább megtanítanám meditálni.

Ti, hogy gondoljátok, lemaradna valamiről, ha nem hinne egy láthatatlan emberben? Ha igen, miért?

2016. dec. 27. 09:30
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
78%

37:

Én pont azt vallom, hogy léteznie kellett egy intelligens teremtőnek, ami az egész világegyetemet létrehozta (ős bumm), de ez nem zárja ki az egyedfejlődés lehetőségét, ha egy olyan rendszert hozott létre, ami önfejlesztő és ezáltal folyamatosan fejlődik. Ezzel arra akartam utalni, hogy nem készen teremtette az élőlényeket, hanem az általa megalkotott rendszerben lehetőséget biztosított a kifejlődésükre.

De ha már itt tartunk:

- mennyi az esélye annak, hogy csak itt alakulhatott ki szén alapú élet az egész világegyetemben?

- mennyi az esélye, hogy csak szén alapú élet létezik a világegyetemben?

- mennyi az esélye, hogy csak az ember az egyedüli intelligens (?) élőlény a világegyetemben ("a teremtés csúcsa")?

- mennyi az esélye, hogy képesek vagyunk egyáltalán érzékelni, megérteni más élőlények létezését a világegyetemben?

- mennyi az esélye, hogy ha létezik egyáltalán intelligens élet, pont ugyanolyan fejlettségű, mint az ember?

- mennyi az esélye, hogy ha létezik és fejlettebb, akkor netán felfedezi a világegyetemet és akár járhatott itt is?

- mennyi az esélye, hogy netán nem pont egy ilyen "istenről" (aki természetesen nem isten és nem is egyedül volt) és az általa létrehozott kultuszról vitázunk itt és most (elég sok a ráutaló jel ugyanis)?

Ha megvizsgáljuk a többi földi vallást, eredettörténetet, visszatérő motívum, hogy istenek csatároznak az égen. Ha ez valóban így történt, egyenes következménye lehetett ennek, hogy végül egy "isten" felülemelkedett. A többi "isten" ugyanúgy megmaradt, de mint angyali szolgák folytatták tevékenységüket (hopp, a Biblia nem írja le az angyalok teremtését, csak halovány utalás van rá egy elejtett mondatban egy olyan embertől, akinek halvány lila szellentése nem lehetett róla...). Mi van, ha így történt és mi meg délibábokat kergetünk, amikor ilyen "isteneket" imádunk és rettegünk az ítélettől...?

Mi van, ha a világ nem az ember körül forog és sokkal bonyolultabb az egész szituáció, mint gondolnánk?

2016. dec. 29. 16:58
 42/53 anonim ***** válasza:
100%

37:

"De még írok pár feltételt ami ahhoz kell, hogy szénalapú élet legyen"

Mellesleg sohasem lehetsz abban biztos, hogy ha az általad felsorolt pontokban bármilyen eltérés van, akkor nem alakulhatott volna ki másmilyen élet. Akár szén alapon is...

2016. dec. 29. 17:01
 43/53 anonim ***** válasza:
52%

41. "Mellesleg sohasem lehetsz abban biztos, hogy ha az általad felsorolt pontokban bármilyen eltérés van, akkor nem alakulhatott volna ki másmilyen élet. Akár szén alapon is..." Néhány feltételre ez jogos, de még akkor is túl sok az egybeesés és épkézláb elméletünk nincs arra hogy teremtő nélkül itt tudjunk lenni, de most csak az egyszerűbb fizikai tényekre utaltam, filozófusok nagyon jól levezetik hogy miért lehetetlen az élet és a világegyetem teremtő nélkül.

"- mennyi az esélye annak, hogy csak itt alakulhatott ki szén alapú élet az egész világegyetemben?

- mennyi az esélye, hogy csak szén alapú élet létezik a világegyetemben?

- mennyi az esélye, hogy csak az ember az egyedüli intelligens (?) élőlény a világegyetemben ("a teremtés csúcsa")?

- mennyi az esélye, hogy képesek vagyunk egyáltalán érzékelni, megérteni más élőlények létezését a világegyetemben?

- mennyi az esélye, hogy ha létezik egyáltalán intelligens élet, pont ugyanolyan fejlettségű, mint az ember?

- mennyi az esélye, hogy ha létezik és fejlettebb, akkor netán felfedezi a világegyetemet és akár járhatott itt is?

- mennyi az esélye, hogy netán nem pont egy ilyen "istenről" (aki természetesen nem isten és nem is egyedül volt) és az általa létrehozott kultuszról vitázunk itt és most (elég sok a ráutaló jel ugyanis)?"

Véleményem szerint az ember elég alacsony szinten van a tudatos létformák között, és természetesen létezhetnek és szerintem léteznek is nem szénalapú létformák akik nincsenek így kiszolgáltatva a természetnek, mint a táplálkozás, folyadékpótlás stb. És ha ilyen fejlettségi szinten vannak amikor eljöttek hozzánk akkor nem is tudtuk mi észlelni csak ha ők úgy akarták.

Természetesen most csak spekulálok, és ezt nem tényként közlöm.

2016. dec. 29. 17:12
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

Én már csak azt nem értem miért tesz fel valaki egy egyértelműen provokatív kérdést, mikor pontosan tudja hogyan fogja nevelni a gyerekét. Ez mire jó mégis?

Minden jót mindenkinek!

2016. dec. 30. 05:45
 45/53 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező!

Ha tudományról beszélsz,ne beszélj baromságról!

Isten,NEM egy láthatatlan ember,hanem isten,Aki annyira hasonlít az emberre,mint ember,a saját árnyékára.

Az imádkozás, a meditáció egy formája.A keresztény meditáció.

Ha azt hiszed,hogy csupán saját istentelenségedre jó tanítani gyermeked,az ugyanolyan,mintha egy idegen országban,csak anyanyelvedet tanítnád meg vele,és elzárnád más nyelvű emberek társaságától.

Ha jól akarod nevelni őt,meg kell tanítanod mindkét filozófiai irányzatra,sőt olyan tanítókra kell bíznod,akik a tiéddel ellentétes nézeteket vallanak,hogy valós választási helyzetbe hozd őt.Amikor felnő legyen választási lehetősége.Ha csak az istentelenséget tanítod,miből választhat?...Választhatja az istentelenséget,amit ismer,vagy választhatja az istentelenséget,amit te hiszel.

Fontos megtanulnia minden gyermeket,a tudományokra,s óvni kell az áltudományok bukott hipotéziseitől,mint pl.az evolució.

2016. dec. 31. 00:41
 46/53 A kérdező kommentje:
Akkora egy baromságot írtál.
2016. dec. 31. 08:00
 47/53 anonim ***** válasza:
61%
Tőled kérdező,nem vártam értelmes vászaszt.Nem csalódtam!
2016. dec. 31. 20:26
 48/53 anonim ***** válasza:
5%
Az evolúcióra a mai napig nincs bizonyíték és amióta ember él a földön, még senki nem volt szemtanúja sem. Csak elmélet, mind a mai napig. De az iskolákban ezt oktatják, ennek is meg van az oka.
2017. jan. 1. 06:15
 49/53 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt csinálsz amit akarsz. A gyerek úgy is mindent másol tehát olyan lesz mint a szülei. A gyerek érzi hogy kihez bújjon oda és kitől távolodjon el. Járasd majd hit és erkölcstan helyett csak simán erkölcstanra mert annak semmi köze Istenhez. Viszont akkor ne kereszteld meg mert manapság egyébként is életveszélyes dolog mert ha jön az Iszlám akkor a keresztényekkel fogja kezdeni a kivégzéseket.

De legyen benned annyi tisztesség és becsület, hogy tiszteletben tartod azt aki Krisztusban hisz és megpróbál úgy is élni. Mert hívőnek lenni nem annyiból áll hogy elmegy az ember vasárnaponta a templomba és részt vesz a szentmisén, ez csak az egyik része. A fontosabb része az az hogy szeretettel bánik mindenkivel még azzal is aki megbántja vagy aljasul keresztbe tesz neki. Ez úgy néz ki hogy nem viszonozza a rosszat rosszal hanem inkáb jóval.

És ha ezzel nem tudsz egyetérteni akkor ne kritizáld azt aki így tesz. Ettől nem lesz intellektuálisan szegényebb az ember ha az ember vallásos. Ez a kommunisták propagandája volt ami ahogy azt te is láthatod még mindig rágja a magyar embereket belülről mint egy parazita.

Végszóként én hívő emberként fogom nevelni a gyermekeimet és nem csupán a tradíció miatt hanem mert én is hívő vagyok és ha emiatt majd le leszek szólva hogy nem vagyok normális nos az magát minősíti.

2017. jan. 2. 15:27
 50/53 anonim ***** válasza:
"Viszont akkor ne kereszteld meg mert manapság egyébként is életveszélyes dolog mert ha jön az Iszlám akkor a keresztényekkel fogja kezdeni a kivégzéseket. " Vicces dolog ilyentől félni.
2017. jan. 2. 16:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!