Ha a gyerekemet nem nevelem vallásosnak, hanem inkább tudományt alapúl véve próbálom elmondani neki, hogy-hogy alakult ki az élet a bolygónkon és hogy alakult ki az ember az baj lehet a későbbiekben?
Persze mesélnék neki Istenről, Bibliáról, és hogy mások, hogy képzelik el az élet a Föld létrejöttét, de nem Isten lenne az első számú szempont az életében. Imádkozás helyett inkább megtanítanám meditálni.
Ti, hogy gondoljátok, lemaradna valamiről, ha nem hinne egy láthatatlan emberben? Ha igen, miért?
"Engem semmilyen irányba nem toltak el a szüleim"
Magadtól is elég rossz irányba mentél - ahogy látom, tipikus valláskárosult vagy. Aki "hisz" vagy "nem hisz" az evolúcióban... mondd: a gravitációban hiszel legalább?
Kérdező! Ugye, nem akarsz ilyen embert nevelni a gyerekedből? Inkább neveld értelmesre, sokkal jobban jár vele!
Én nemhogy nem fogom vallásosnak nevelni a gyerekeimet, de még mindent tudományosan meg is magyarázok nekik. Tudni fogják mi a valóság, mi a mese, és mi a vallás. Arra fogom őket buzdítani, hogy azt higyjék, amit látnak, és kézzelfoghatatlan lények imádata helyett a szeretteikre támaszkodjanak, és az emberi kapcsolataikat építsék.
El fogom nekik mondani, hogy bár könnyebb belemenekülni a vallásba, mint a valóságot megélni és elfogadni, de mégis ez a járható út.
Nagyon remélem, hogy olyan stabil hátteret biztosítok nekik, hogy nem lesz szükségük arra, hogy belemeneküljenek a vallásba.
Az erkölcsi értékrendem mindenféle vallás nélkül is -köszöni-teljesen normális.
Igen, ilyen választ vártam.
Köszönöm!
A köszvény az lehet bennünk! Az horgasfejű galansféreg is.Ez megint ilyen elvont , misztikus dolog, amit áhitattal ejtenek ki emberek a szájukon. Isten bennünk van, a szentlélek is. Na persze, aztán csodálkozunk, hogy a gyerekeinket beszippantják a szekták.
Amire nincs bizonyíték, hogy van, az csak feltételezés. Hupikék törpikék is lehetnének ennyi erővel.
Nem akarok belemenni vallásos vitákba, mert a vége úgyi az, meg az eleje is, hogy ezt érezni kell, meg a hithez nem szükségeltetik bizonyíték, de akkor nem tudhatjátok, hogy van, tehát bármiben hihetek, még a galaxis útikalauz stopposokban is.
A hit miatt lehetnek szcientológusok, sátánisták, és sorolhatnám még milyen eltorzult vallások.
A gyerekeimnek nem szeretném ezt. Azt szeretném, ha magukban hinnének, a szeretteikben, és a saját erkölcsi normáikban.
Szuper, hogy vannak vallásos emberek, és ez boldoggá teszi őket, de nem kell mindent megmagyarázni misztikus dolgokkal, amit nem értünk.
Mégis mi baja lenne? Nem fog üdvözülni, de téged ez úgysem zavar, hiszen nem hiszel benne. De ahogyan te gondolod, hogy hátrány éri, úgy nem fogja hátrány érni. Azt abszolút félve jegyzem meg, hogy pl a katolikus egyház is mennyi kutatást támogat, hogy obszervatóriumokat tart fenn. És nem, nem Istent meg a menyorszagot keresik teleszkóppal. Elmúlt már az az idő, amikor máglyára küldik a tudósokat. Az egyház és a tudomány már nem ellenségek. A tudós papok ugyanúgy kutatnak, a tudomány doktorai. De nézzünk egy példát:
ateista tudós meglátja a legújabb fotót a Szaturnusz gyűrűiről, azt mondja, hogy miylen gyönyörű, és azon gondolkodik, hogy vajon milyen természeti erők hozták létre. Egy hívő tudós ugyanezen képet meglátva azt mondja, hogy milyen gyönyörű Isten műve, vajon milyen erőt teremtett az úr, ami ezt létrehozhatta. A kutatás útvonala más, de ugyanarra az eredményre jutnak, hisz a tudomány egzakt.
A vallásosság nem azt jelenti, hogy nem fogadjuk el a tudományos magyarázatokat, hogy nem hiszünk a természeti törvényekben, hanem azt jelenti, hogy abban hiszünk, hogy ezeket a törvényeket Isten teremtette. Én nem tudom, hogy mitől lesz neked rosszabb, ha valaki hisz Istenben vagy bármiben, amiben akar, ahogy azt sem tudom, hogy az egyik korábbi válaszoló miért ennyire indulatos ebben kérdésben, de mielőtt habzó szájjal középkori, dogmákban hívő és buta embernek gondolnátok a vallásos embereket, jó lenne, ha utána néznétek a dolgoknak. Hívőnek lenni és tudósnak lenni nem zárja ki egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!