Ha a gyerekemet nem nevelem vallásosnak, hanem inkább tudományt alapúl véve próbálom elmondani neki, hogy-hogy alakult ki az élet a bolygónkon és hogy alakult ki az ember az baj lehet a későbbiekben?
Persze mesélnék neki Istenről, Bibliáról, és hogy mások, hogy képzelik el az élet a Föld létrejöttét, de nem Isten lenne az első számú szempont az életében. Imádkozás helyett inkább megtanítanám meditálni.
Ti, hogy gondoljátok, lemaradna valamiről, ha nem hinne egy láthatatlan emberben? Ha igen, miért?
Arról szólt a kérdés, hogy a gyerekednek hogy tanítanád.
Erre szólt a válaszom, és meg is magyaráztam.
nem szeretném, ha a válaszokat a Bibliából szedné, vagy azt tartaná a Tudás könyvének.
Nyilván azt szeretném, ha. a gyerekeim az én ertékrendemet vinnék tovább. Ehhez nem kell hit. És szerintem semmi máshoz sem. Valódi emberi kapcsolatok kellenek.
Nem gondolok minden vallásost vaskalaposnak, de alapvetően a vallást, hitet egy menekülésnek tartom a valóságtól.
A vallás egy érdekes dolog.
De lássuk be,a legtöbb idióta isten nevében csinál mindent. Gyilkosság,megkövezés stb.
Na meg mikor kopogtat az ajtómon és nem érti meg,hogy nem érdekel a téma,aztán az orrára kell csuknon az ajtót...
Én azt akarom a gyerek magában higyjen,hogy ő képes rá,nem mindig istenre hivatkozzon,ha valami nem sikerül,vagy ha pont sikerül. De ennek ellenére hittant is fog suliba tanulni majd,igaz mert muszáj,de ártani nem árt. Most is úgy mondjuk,a jézuska hozza az ajándékot karácsonykor.
Szóval nem kell vallásosan nevelni,de az nem baj ha a gyerek dolgok megvannak,mint mikulás,jézuska,nyuszi.
Keresztes hadjáratok már rég nincsenek, megkövezni pedig allah nevében szokás aki nem létezett, ugyanis bizonyított tény hogy mohamed próféta beteg volt és epilepsziás rohamai közben minden baromságot össze hallucinált. Erre épült ez a nyomorult "vallás". Ez a legfiatalabb "vallás" a világvallások közül, semmi írásos bizonyíték nincs ami alátámasztaná csak terjed mint a pestis! Ezzel ellentétben Jézus létezéséről és tetteiről rengeteg többek között írásos feljegyzés szól! Abban pedig még néhány ateista tudós is egyetért hogy kellett legyen egy teremtő erő. De ezt úgyis hiába magyaráznám olyannak aki ennyire agresszíven támadja a vallást. Csak annyit megjegyeznék, ha ma a talio elv és a keresztény hit irányítaná a világot, nem egy fertőt hagynánk az utókornak örökségül. Nem értem miért gondolják azt sokan hogy egy hívő ember tehetetlen, én mindig harcolok azért amit elakarok érni, ha nem sikerül felállok és újra megpróbálom! De a csalódásokat és azokat a dolgokat amiken nem tudok változtatni sokkal könnyebb elfogadni! Az ateisták azok akik tele vannak előítélettel! Nagy tudósok, orvosok rengetegen voltak és vannak akik hisznek, aki szerint a kettő kizárja egymást az nagyon primitíven gondolkodik, pont az ilyenek a korlátoltak, nem mi. Az Istenbe vetett hit rosszra nem tanítja az embereket, semmi hátránya nem származik senkinek a hitéből!
De nem tudom miért tesz fel valaki egy ilyen kérdést, ha nem nyitott mindkét irányba. Teljesen fölösleges! Ha úgyis tudod mit akarsz nem itt kell önigazolást keresni!
20:
"Mégis mi baja lenne? Nem fog üdvözülni, de téged ez úgysem zavar, hiszen nem hiszel benne."
Pontosan EZÉRT mondják rád, hogy "valláskárosult" vagy. Gondolkozz, ha képes vagy még rá egyáltalán: arról, hogy a szülei akárhogy nevelik, a gyerek nem tehet. Ha amúgy jó ember, gondolod, hogy a szülei miatt nem fog üdvözülni? Normális vagy? Szégyen, hogy ilyen beteg emberek léteznek, mint Te! Sajnállak, ŐSZINTÉN!
"Ha amúgy jó ember, gondolod, hogy a szülei miatt nem fog üdvözülni?"
Érdekes és vicces ezt hallani egy ateista szájából. ;)
"Érdekes és vicces ezt hallani egy ateista szájából. ;)"
NEM vagyok ateista, csupán nem hiszek a hazug zsidó istenben. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen őbenne igazság.
"Érdekes és vicces ezt hallani egy ateista szájából. ;)"
Az igazság bárkinek a szájából ugyanúgy szól.
Vagy te csak bizonyos emberektől fogadod el, ha kimondják az igazságot? A többi az ki se mondja, mert téged úgysem érdekel?
Nem érted? Ha valaki nem hisz Istenben vagy akárhogy nevezzük, akkor nem hisz az üdvözülésben sem, szerinte az nincs. Én ezt elfogadom, nem zavar, nem értem, hogy ezért miért vagyok valláskárosult. Még ez a szó is. Nem azt mondtam, hogy higgyen (nem térítek), nem azt mondtam, hogy égjen a kénköves pokolban, hanem azt mondtam, hogy nem befolyásolja az ő életét az ő világ látása szerint az, hogy hisz Istenben vagy sem. Ahogy nem zavar engem, hogy a gyerekem nem fog újjászületni bármilyen formában, mert nem hiszek a reinkarnációban, úgy a kérdezőt sem érdekli az üdvözülés lehetősége.
Egyébként nem is értem, hogy miért lovagolsz az üdvözülés témáján, amikor az szerinted nem létezik. Ha elfogadott hogy nincs isten, menny és pokol, akkor az üdvözülés nonszensz és teljesen mindegy hogy valaki jó vagy rossz, nem? Hiszen a halál után nem fogja senki mérlegre rakni a cselekedeteit, nem ítélkezik senki fölötte. Vagy akkor szerinted mégis van valami elszámolás a halál után?
Most akkor a kereszténységgel és Jézussal vagy a zsidósággal van bajod? Mert ateista nem vagy de Istent szidod, ezáltal Jézust is..
Össze vissza beszélsz!
27-es, ne szólj bele a nagyok dolgába mert láthatóan nem érted mire gondoltam.
Bajnak nem baj, csak van az szint, amire a tudomány nem képes válaszolt adni. Mert nem csak az van, amit látunk.
Egyébként a "majd ha felnő kitalálja miben hisz" elmélet közel sem olyan zökkenőmentes, mint amilyen praktikusnak először tűnik...
Nyilván kérdező, te az általad elképzeld negatív istenképtől próbálod menteni a gyerekedet, megjegyzem jogosan. Hiszen az az "isten", amit az ateisták elképzelnek és tagadnak, attól valóban óva kéne inteni az embereket.. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!