Ha a gyerekemet nem nevelem vallásosnak, hanem inkább tudományt alapúl véve próbálom elmondani neki, hogy-hogy alakult ki az élet a bolygónkon és hogy alakult ki az ember az baj lehet a későbbiekben?
Persze mesélnék neki Istenről, Bibliáról, és hogy mások, hogy képzelik el az élet a Föld létrejöttét, de nem Isten lenne az első számú szempont az életében. Imádkozás helyett inkább megtanítanám meditálni.
Ti, hogy gondoljátok, lemaradna valamiről, ha nem hinne egy láthatatlan emberben? Ha igen, miért?
"Most akkor a kereszténységgel és Jézussal vagy a zsidósággal van bajod? Mert ateista nem vagy de Istent szidod, ezáltal Jézust is.."
Egyikkel sincs bajom, csupán úgy gondolom, hogy az a "valaki" (jogos a megszemélyesítés, hiszen szinte emberi viselkedést produkált, hiú volt, haragos, féltékeny, állítólag önmagáról mondta ezeket... embereket ölt, átkozott...), akit a zsidók az ószövetségben (aminek az alapja a Tóra, ezért mondom, hogy zsidók, egyébként ők is csak egy nép a sok közül, semmi bajom velük) Istennel azonosítottak, nem lehet Isten, csupán egy tökéletlen imposztor. Ezt mutatják a cselekedetei, a megnyilvánulásai és az, hogy közvetlenül beavatkozott az emberek életébe. Ha Isten tökéletes és mindenható (márpedig az!), nincs szüksége arra, hogy utólag beavatkozzon, korrigáljon a művén. A szabad akaratoddal is csak a teremtett lehetőségek közül választhatsz, nem tudsz új lehetőséget teremteni, mert nem vagy teremtő.
Meggyőződésem, hogy Jézus nem JHVH-ról (még a neve is egy hazugság!) beszélt, amikor az Atyjáról beszélt. Jézustól közvetlenül sajnos semmiféle írás nem maradt fel, vagy az apostolok "tolmácsolásában" olvashatunk róla (azt, amit/ahogy ők megértettek a tanításaiból), vagy hallomásból rögzített külső felek által.
Az, hogy mit hittek a 2000 évvel ezelőtti emberek (akik elhitték akár azt is, hogy a villámlás Isten haragja), teljesen hidegen hagy, mivel babonásak és a mai emberhez képest tudatlanok voltak. Ez tény. A Bibliát ezek az emberek írták, történelmileg érdekes olvasmány, de egyáltalán nem tekintem hitelesnek (pláne azt nem, amit Istenről gondoltak), mivel csupán az akkori emberek tévedéseit tartalmazza. A görög mítoszok is érdekesek és lehet, hogy azokban is van ennyi igazság.
Nekem nem kell egy iromány ahhoz, hogy higgyek Istenben, hiszen a világ minden szegletében az "Ő" intelligens tervének eredményét látom. Ha nem lenne intelligens teremtő, nem létezhetne tudomány sem! Én nem csupán hiszem, napi szinten látom is Istent a teremtésben, nem kell ahhoz vak hit, hogy elfogadjam a létezését. Te is láthatnád, ha nem csukott szemmel élnél, vagy nem csak a Bibliában keresnéd!
Hogy ki miben hisz, számomra teljesen mindegy. Mindenkinek a magánügye. Ha akarod, leélheted az ítélettől való félelemben is az életed. De ha másokat riogatsz a hazugságaiddal, az már más kérdés...
Nem lehet megcáfolni olyan dolgot, ami csak emberek fejében létezik.
Mellesleg bizonyította valaki valaha Isten létezését?
Te honnan tudod, hogy létezik?
Igen tipikus "tudatos ember". A tudat egyik legfontosabb feladata hogy elemezzen, kiértékeljen és kételkedjen , ne higgyen el mindent amit állítanak.
Amíg 0 tudásom volt a filozófia, természettudományok és a teológia területén addig én is pont ilyen voltam, és ilyen kérdéseket tettem fel olyanoknak akik hittek Istenben.
Én nem vagyok nagyon jó magyarázó, és nincsen olyan magas tudásom mint egy filozófusnak vagy egy bölcsnek, de annyit még én is el tudok mondani, hogy az evolúció, nem létezhetne a teremtő erő nélkül, mivel a természetes szelekció az egy lehetetlen dolog, de ezzel minden intelligens ember tisztában van, erről oldalakt lehetne írni, keress rá neten ha ezt nem hiszed el, rengeteg alapvető buktatója van neki, és már csak ez bizonyíték hogy kellett az evolúcióban egy irányító erő ami miatt eddig el tudott jutni az élet. A másik, amit bizonyítéknak mondhatunk az a földi élet, belegondoltál abba, hogy ha egy kicsit közelebb vagy messzebb lennénk a naphoz, akkor nem tudnánk élni? Vagy ha nem lenne itt a Jupiter hogy a nagyobb égitesteket bevonzza előlünk akkor már rég belecsapódott volna egy olyan égitest a Földbe ami az életet kipusztította volna.
De még írok pár feltételt ami ahhoz kell, hogy szénalapú élet legyen:
- a csillag több milliárd éves legyen, nagy fémtartalommal
- a csillag hosszú ideig olyan helyen legyen a galaxisában, ahol nincsenek közeli szupernóvák, inkább a perem felé
- a csillag a galaxisban való keringése során ne haladjon át nagy porfelhőkön, spirálkarokon, lehetőleg a korotációs zónában legyen
- ne haladjon el mellette túl közel másik csillag
- a csillagnak legyenek bolygói, üstökösei
- legyen bolygója a lakható zónában
- a bolygó pályája közel kör alakú legyen
- a pályaelemek ne változzanak sokat
- ne legyenek ütközések túl nagy kisbolygókkal, üstökösökkel
- a bolygónak legyen egy nagy holdja
- a bolygó megfelelő méretű, sűrűségű, anyagú legyen
- részben szilárd felszín
- a bolygó belseje még ne hűljön ki, vulkanizmus
- legyen mágneses tere
- a bolygó forgástengelye ne ingadozzon erősen
- legyen megfelelő áteresztésű, összetételű, hőmérsékletű, sűrűségű, nyomású légköre
- az üvegházhatás nem túl erős, legyen ózonpajzs
- viszonylag stabil éghajlat
- legyen folyékony víz a felszínen
És még vannak feltételek, mit gondolsz mekkora az esélye hogy ezek így mind meglegyenek, és mekkora az esélye hogyha ezek így mind megvannak akkor természetes szelekcióval véletlenek sorozatával kialakul az ember, aminek olyan hihetetlen bonyolult a felépítése hogy több ezer éven át tanulmányozták, hogy tudott véletlenül létrejönni az emberi agy amikor ha csak egy apró rész nem ott van ahol kell akkor máris nem tudna élni? Az ember aki már elég fejlett a mai napig nem tudott életet létrehozni, még egy egysejtűt se, de azért a véletlennek sikerült az embert, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!