Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztényeknek nem azt...

A keresztényeknek nem azt kéne hinniük, hogy a föld lapos?

Figyelt kérdés
És 5000 éves vagy mennyi?
2016. nov. 8. 17:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:

"Isten is van, sokszor hallunk is róla, nem látjuk és ez nekünk az elektromossággal és a gravitációval ellentétben sokkal hihetőbb mint, hogy Isten igenis él. :)"

Javított verzió:

"Isten is van, sokszor hallunk is róla, nem látjuk és ez nekünk az elektromossággal és a gravitációval ellentétben sokkal hihetetlenebb mint az, hogy Isten igenis él. :)"

2016. nov. 13. 20:28
 62/78 anonim ***** válasza:

"Nem kell akkor elhinnem az állatok evolúcióját vagy a növényekét?"

Nem, valóban nem kell. Bemész egy ezzel foglalkozó laborba, és 1 hónap alatt bemutatnak neked egy evolúciós jelenséget az elejétől a végéig.

Istent hol nézheted meg?

Másrészt: van egy csomó olyan tudományos tétel, ami valamilyen módon kapcsolódik az evolúcióhoz. Fizikai, kémiai, biológiai törvények. Ezek bizonyítását is megnézheted.

Isten melyik tulajdonságát tudod bizonyítani?

2016. nov. 13. 20:35
 63/78 anonim ***** válasza:

"sokkal hihetőbb mint"

Senkit nem érdekel, mennyire hihető! Még jó, hogy nem te döntöd el, melyik természeti törvényt hiszed el... mennyire BIZONYÍTOTT?

Ezt kellene már végre megértened.

Az evolúció bizonyított, 100% - az isten pedig nem, és nem is bizonyítható sehogy sem. Ezért nem tudományos kérdés.

2016. nov. 13. 20:44
 64/78 anonim ***** válasza:
Nem értelek, mért lenne 100%ig bizonyított? :D Ha van elmélet aminek vannak hibái (márpedig vannak, mert mindig kell rajta újítani valamit) akkor az már nem 100%-os. Az, hogy sokan elhiszik az emberek (lehetséges 80%-a) még az sem 100%-os tény. :) Nem hihetőbb hisz az emberek az evolúciót sokkal hihetőbbnek tartják. Bele fogok taposni a lelki világodba... Az ember dönti el, hogy melyik természeti törvényt fogadja el. Szabad akaratom van, azt hiszek el amit akarok! :) De mivel látom, hogy idegességedből írod már lassan azt amit leírsz, én itt hagynám veled abba. 1.: Tök fölösleges, hisz te nem AKARSZ hinni nekem, és én sem FOGOK neked hinni. :) 2.: Maradjunk annyiban, hogy szerintem ez az egész a gőgötök miatt van így. Istent nem látod nem hiszed el, a Gravitációt az evolúciót az elktoromosságot nem látod, de ELHISZED. Ostobák az emberek ezt nem kell fírtatni, ezt szerintem mindenki tudja. :)
2016. nov. 13. 21:08
 65/78 anonim ***** válasza:
Még erre válaszolnék utolsólag és én elisköszönök ezzel egyetemeben: "Istent hol nézheted meg?" Istent bárhol megfigyelheted, minden a helyén van és mérnöki pontossággal van össze rakva, ez VÉLETLENŰL ÍGY nem jöhetet létre. Össze fújta a port a szél és hopp ott az ember. Isten teremtette az embert mérnöki pontossággal, és mindent a helyére rakott. De megkérdezném (nem várok rá választ, ez nem azt jelenti, hogy nem akarom hogy válaszolj, hanem azt, hogy nem várom így a válaszodat nem fogom elolvasni!) a FAJ átalakulást hol figyelhetem meg? tehát teszem azt, egy FAJ át alakúl egy másik FAJJÁ! (felhívnám a FAJ szóra a figyelmet NEM FAJTA, hanem FAJ átalakulás pl.: Kutya avagy emlős át alakul tyúkká! Fajta átalakulás lehetséges, de FAJ átalakulást még nem láttam sehol!)
2016. nov. 13. 21:14
 66/78 anonim ***** válasza:

"mért lenne 100%ig bizonyított?"

Te elolvastad, amit leírtam? Labor, 1 hónap. NÉZD MEG!

"mindig kell rajta újítani valamit"

A lényegét ez nem érinti, csak részletek derülnek ki.

"Az, hogy sokan elhiszik az emberek (lehetséges 80%-a)"

EZ most érv volt? Hogy mennyien hiszik el?

2016. nov. 13. 21:26
 67/78 anonim ***** válasza:

"Istent bárhol megfigyelheted, minden a helyén van és mérnöki pontossággal van össze rakva"

Ezt most bizonyítéknak szántad? Ez szánalmas, már ne haragudj. Köze nincs egy bizonyítékhoz.

"ez VÉLETLENŰL ÍGY nem jöhetet létre."

Fordítva ülsz a lovon. Mint a lottónyertes a számmal: miért jött ki PONT EZ a szám?

Tudod, MI alakultunk úgy, hogy PONT EBBEN a világban tudunk élni, és NEM a világ alakult PONT ÚGY, hogy mi tudjunk benne élni. Ez nagy különbség ám!

"FAJ átalakulás pl.: Kutya avagy emlős át alakul tyúkká!"

Van egy csomó dolog, amit az ősöktől örököltünk: pl. hogy lehet az, hogy az összes emlős kéztőcsontja pont egyforma típusú - míg a halaké mind különbözik? Ráadásul VAN egy hal - de csak egy! - amelyiknek pont ilyen?

De furcsa, nem?

De van más is: csirkének már növesztettek fogakat és HÜLLŐpofát úgy, hogy elrontottak benne néhány gént.

Na, EZ a fajátalakulás!

HÜLLŐ <=> MADÁR

2016. nov. 13. 21:35
 68/78 anonim ***** válasza:

"minden a helyén van és mérnöki pontossággal van össze rakva, ez VÉLETLENŰL ÍGY nem jöhetet létre."

Ha nem jött volna létre, akkor nem diskurálhatnánk erről.

Miért ne jöhetett volna létre véletlenül? Ismerjük az élet elterjedésének a gyakoriságát az Univerzumban? Honnan a fenéből tudod, hogy nincs - e valahol az emberinél sokkal fejlettebb lény és társadalom valahol?

Ja, mert a Biblia nem ír róla?

Létrejöhetett véletlenül az egész Univerzum.

Ez olyan dolog, hogy nagyon pici az esélye annak, hogy a fejedre essen egy meteor, de ha megtörténik, joggal kérdezed: most miért pont én? Ez véletlen? Az.

Pont ez a baj a vallásokkal és a Bibliával: teljesen Föld központú, földhözragadt.

2016. nov. 13. 21:47
 69/78 anonim ***** válasza:
0%

62.Hsz!

Isten létének egyik kézzelfogható bizonyítéka,az élet létrejötte,s az emberiség tudatossága óta egyetlen faj sem jött létre.

2016. nov. 14. 06:25
 70/78 anonim ***** válasza:

Isten létét nem lehet bizonyítani, de a hitnek nem az a lényege, hogy csak azt hiszem el amit kézzelfogható bizonyítékokkal bemutatnak nekem, az nem hit, az a tudás. Olvasgattam az előző válaszokat, és keresztényként meg kell, hogy mondjam, túl sok birkaagyú és vallásos testvérem van. A teremtést összekeveritek a megtéréssel, és nem veszitek észre, hogy a teremtés és az evolúció nem zárja ki egymást. Keresztény biológusként, még úgy kezdtem a pályámat, hogy be fogom bozonyítani az evolúció nem igaz, de körübelül egy év alatt megváltozott a véleményem, és most azon dolgozom, hogy milyen párhuzamok vannak a kettő között. Ennek ellenére még mindig hiszek az Úrban és a teremtést is elhiszem, de ûgy gondolom, hogy valahogy másképp alakutak a dolgok, mint ahogy azt, a hittan vagy bibliatanárok nagy vallásosággal kifejtik.

Kedves keresztények, azok amiket

itt érvekként olvastam, azok egy ötéves szintjén lévő érvtár volt, nem tudjátok bebizonyítani az Isten létezését, és ez így van rendjén, abban a pillanatban, hogy bebizonyítnátok, már nem lehetne benne HINNI, a Biblia szerint a hit az nem látott dolgokról való meggyőződés. Ha kézzel fogyható bizonyítékkal állnátok elő, akkor rögtön megszűnnek a hit, és átalakulna tudássá, ismeretanyaggá. És én értem, hogy jót akartok, de racionális gondolkodásmóddal ti is elveszíthetitek a hiteteket.

Elnézést kérek azoktól akiket megsértettem volna, de ez a kérdés sok gyerekes választ és veszekedést váltott ki magából.

-E.

2016. nov. 14. 08:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!