Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az összes keresztény azzal...

Az összes keresztény azzal jön folyton, hogy a semmiből, hogy lett valami? (pl:a föld, élet stb) Akkor az összes ilyen nagyok okos mondja már meg nekem honnan lett "isten"

Figyelt kérdés
2016. aug. 26. 14:11
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
32%

Kedves kérdező!

Mi a semmi? Akkor volt idő? Mit jelent az, hogy "lett"?

2016. aug. 26. 14:14
 2/58 anonim ***** válasza:
23%
Szívesen korrepetállak helyesírásból. 1000 Ft/óra + ÁFA, számlát adok.
2016. aug. 26. 14:27
 3/58 anonim ***** válasza:
42%

Az összes keresztény nem jön ezzel, egy hithű keresztény tudja, hogy a Biblia néha nem szó szerint értendő, és elfogadja, hogy a világ nem 7 nap alatt jött létre, az evolúciót, stb...

Isten nem lett, Isten van.

Legközelebb kerüld s helyesírási hibákat te "nagyon okos".:)

2016. aug. 26. 14:30
 4/58 anonim ***** válasza:
19%
a*
2016. aug. 26. 14:30
 5/58 anonim ***** válasza:
22%

szervusz.

Az előttem szólók már említették az Isten létezését.

Aki mindig is volt. ezért csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy a Teremtőnek nem volt kezdete, s ezt sem Te, sem senki nem fogja úgy megérteni, mivel nekünk van születésünk, és jelenleg sajnos még a halál "uralkodik" az élet felett

2016. aug. 26. 14:34
 6/58 anonim ***** válasza:
47%

A lényeg: ne mindent emberi, földi racionális gondolkodással próbálj meg megérteni, mert az nem vezet sehova.

Amúgy én is tudom, hogy a Teremtéstörténet egy jelképes sztori, de számomra Darwin elmélete is sántít. Megnézném a közös ősömet egy méretes elefánttal.

2016. aug. 26. 14:41
 7/58 anonim ***** válasza:
24%
"jelenleg még a halál uralkodik az élet helyett". Jézus kereszthalála és feltámadása neked kimaradt?
2016. aug. 26. 14:42
 8/58 anonim ***** válasza:
46%
"Az összes keresztény azzal jön folyton...." Nem tudom. Nekem nem jönnek folyton ilyesmivel. Még ritkán sem. Te mivel provokálod ezt ki belölük?
2016. aug. 26. 14:46
 9/58 anonim ***** válasza:
70%

Én csak azt nem értem, hogy ha Isten is lett valahonnan, az miért baj? A Szentírás csak annyit közöl róla, hogy öröktől fogva van. Ezt az "öröktől fogva" szlogent véleményem szerint azonban úgy kell értelmezni, hogy amióta idő létezik, másként nincs értelme, hiszen az örökkévalóság is az időegység egy bizonyos értelemben.

Az idő viszont kb. 13,5 milliárd éve létezik. Mivel a (Jn 1,1-3) szerint Isten még az anyagi világ előtt létezett, ezért nincs kizárva, hogy ő is "lett valahonnan", de hogy honnan azt nem lehet tudni. Így lehet neki is kezdete, de megmarad az örökkévalósága is.

Dante

2016. aug. 26. 14:57
 10/58 anonim ***** válasza:

Jó, akkor felejtsük el a történetből Istent.

És az iskolában azt tanulod földrajzból, vagy fizikából, hogy 14 milliár éve volt az ősrobbanás. A Nagy Bumm.

És a semmiből - egy végtelen kis szingularitásból - előugrott a világegyetem.

Így már jobb?

2016. aug. 26. 14:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!