Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, hogy viselkedtek...

Keresztények, hogy viselkedtek a többi valláshoz, és a keresztény egyházakhoz?

Figyelt kérdés
Nem támadni akarok ezzel a kérdéssel, egyszerűen érdekel a vallásosok válasza. Ateisták, én is, azt szoktam mondani, hogy ha van 4000 vallás, egy keresztény 3999 felé ateistán fog viselkedni, miért nem lehet egyel tovább vinni? Sőt, én ezt a gondolatot tovább viszem, a kereszténységben van 4000 felekezet, 3999-nak nem adtok igazat. Honnan tudjátok hogy nektek van igazatok, nem pedig egy muszlimnak, hindunak, animistának, vagy egyszerűen egy a Bibliát máshogy értelmező embernek aki ugyan annyira elhiszi hogy az ő Istenük az igazi, az ő érvelésük a jó, nem a tiéd?

2016. aug. 22. 17:29
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
59%

És egy hindu, buddhista, animista vagy egy ateista honnan tudja, hogy neki van igaza?

Nekik is föl fogod tenni ezt a kérdést?

Vagy te is csak a keresztényeket akarod "nem támadni".

2016. aug. 22. 18:00
 2/31 anonim ***** válasza:
83%

Úgy vélem hogy aki Krisztus tanításai és a tízparancsolat alapján él, az mindenféle felekezettől függetlenül testvérem. Nem hiszem, hogy bármit számítanának ilyen plusz "apróságok", hogy egyesek szombaton vagy vasárnap tartják az Istentiszteletet, nősülnek-e vagy sem, gyónnak-e vagy sem, stb.

Akiket nem tudok elfogadni, egyszerűen mert kereszténynek adják ki magukat miközben a saját átírt Bibliájukból hazug tanokat terjesztenek a kereszténység nevében, azok Jehova tanúi. Ők egyértelműen a Krisztus által megjövendölt veszélyes hamis próféták.

Ellenben egy muszlimmal például semmi bajom. Nem hiszek ugyan abban hogy az ő értelmezésük lenne a helyes, de ettől még egy jó muszlim nem lesz kisebb a szememben mint egy jó keresztény vagy épp ateista. Hiszen a vallásunk éppen az összetartozásra, mások szeretetére buzdít. Ha valaki elszeparálni igyekszik magát másoktól, akik nem úgy gondolkodnak mint ő, vagy felsőbbrendűnek tartja magát, annak az embernek semmi köze a keresztény hithez.

2016. aug. 22. 18:20
 3/31 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló!

Igen, nekik is föltenném a kérdést. nem hiszem hogy támadó jellegű lenne, olyan válaszra gondoltam amit a kettes adott. Mellesleg ez a valláskritika részleg, és hogy a másik kérdésedre válaszoljak, az értelmesebb ateisták nem hiszik 100%-ban hogy nekik van igazuk, hanem valószínűbbnek tartják hogy nekik van igazuk, és a kettő nagyban különbözik egymástól.

2016. aug. 22. 18:55
 4/31 Mojjo ***** válasza:
89%

@3: még árnyaltabb a kép. Az ateisták döntő többsége gyenge/agnosztikus ateista, aki NEM hisz abban, hogy nem létezik isten, csupán nem hisz abban sem, hogy létezik. Nem hinni valami létében, vagy hinni valami nem létében két rendkívül különböző dolog.

Hogy érthető legyek: én mondjuk nem hiszem azt, hogy a szuperhúrelméletek helyesek, de azt sem, hogy nem lennének azok. Ez egyszerűen érthető mindenkinek, azt általában mégis magyarázni kell, hogy az ateidták nagy része pont ugyanígy van istennel. Ilyen értelemben pedig nem tévednek és nincs igazuk sem.

Hozzáteszem, tekintve, hogy semmiféle biztos és megalapozott tudásunk nincs isten létére vonatkozóan, ez az egyetlen természetes álláspont. Minden más - az aktív tagadás és a hit - csak személyes szubjektív vélemény, személyes szubjektív élmények hatására.

2016. aug. 22. 19:32
 5/31 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz.

Isten a népének feladatot adott, hogy ismertessék a szándékát.

Ez minden nemzetből valókra vonatkozik, mert Isten nem nacionalista, és válogat, mivel egy vérből vannak az emberek így testvérek vagyunk.

ezt a más "vallásúak, nem így tudják, és nem is így élnek.

2016. aug. 22. 19:54
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Hihetetlen, hogy tudnak a Tanúk mindig úgy válaszolni, hogy az nemhogy sületlenség, de még csak nem is a feltett kérdésre válasz...

Opendoor, szó sem volt nacionalizmusról és nemzetekről.

2016. aug. 22. 20:17
 7/31 anonim ***** válasza:
80%

Én személy szerint tiszteletben tartom más vallását, szerintem minden vallás az istenkeresésről szól, mindenki másban találja meg Istent. Egyedüli rossz útnak a sátánizmust tartom, de én velük is próbálok kedves lenni, de néha felmegy bennem a pumpa, amiior elkezdi mondogatni a nézeteit, olyankor én is elmondom a sajátomat, de egyébként soha nem szoktam téríteni. Ha kérdezik miben hiszek, akkor elmondom, de ennyi.

Katolikus lány

2016. aug. 22. 20:51
 8/31 anonim ***** válasza:
83%
#7 vagyok. Kifelejtettem, hogy a tanúkkal sem értek egyet. De jószándékú embereknek tartom őket annak ellenére hpgy így el lettek térítve
2016. aug. 22. 20:59
 9/31 A kérdező kommentje:

Kedves Mojjo! (Avagy négyes)

Nem tudom pontosan hogy mit akartál nekem bizonyítani a leírtakkal, így egyenlőre nem válaszolnék hosszan, viszont az utolsó bekezdésedre írnék neked egy kevéskét.

Ahogy mondod, nem tudok se cáfolatot, se bizonyitékot nem tudok egy deista Isten létezésére mondani, ahogy te se. Viszont a földi vallásokra mindig jellemző egy-egy abszurdum illetve olyan elletmondások amivel bár megint csak, nem lehet megcáfolni Isten létezését, de hogy nem olyan aminek mondják, az biztos, ezért lehet 99%-ban rájuk mondani hogy nem léteznek. Erre mondtam hogy mi csak reálisabbnak tartjuk hogy nincs Isten, hanem mindenre van tudományos magyarázat.

2016. aug. 22. 21:09
 10/31 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Gabriel.

Arról írtam, hogy a Teremtőnek mi a nézete a vallásokról és az emberek egymáshoz fűződő viszonyáról.

S ezt le is íratta,

Isten népe pedig így áll a más "vallásokhoz", vagy is ahogy Jézus oktatta, és kéri, segíteni kell az Istent megismerni, és abban is hogy az emberek az Ő szándéka szerint éljenek egységben egy imádatban

2016. aug. 22. 21:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!