Az összes keresztény azzal jön folyton, hogy a semmiből, hogy lett valami? (pl:a föld, élet stb) Akkor az összes ilyen nagyok okos mondja már meg nekem honnan lett "isten"
Ákos: "Azt tisztázzuk, hogy ha Isten szellemi lény, ahogy mondjátok, akkor önmagából nem teremthette meg az anyagi világot. Az ősrobbanás pedig bizonyított, ponrosan úgy, ahogy a gravitáció léte például."
Honnan veszed, hogy az, amit te "anyagként" érzékelsz, nem egy szellemi energia kivetülése, vagy nem csupán illúzió a dolgok anyagi mivolta. Honnan veszed azt, hogy a szellemi forrásra ugyanúgy vonatkozik az anyagi világ szabályai?
Nyilván ezt sohasem fogod tudni bebizonyítani/megcáfolni anyagi eszközök felhasználásával.
Az ősrobbanás nem feltétlen mond ellent a teremtés elméletének. Az is elképzelhető, hogy a teremtés "gyújtópontja", az ősrobbanás kiindulópontja volt.
A bibliai teremtéstörténet nyilvánvalóan mese (hemzseg a hibáktól és a logikai összeférhetetlenségektől). Az akkori emberek így képzelték el a világ születését, ennyi. Aki ezt készpénzként kezeli, az egy mesekönyvben hisz.
33#
Ha vagy olyan ignoráns és vak hogy kész tényeket képes vagy elutasítani és nem fogod fel hogy a gravitáció az egy bebizonyított,létező dolog,akkor ugorj le egy 30 emeletes ház tetejéről.Meglátjuk.Meglátjuk!
"Honnan veszed, hogy az, amit te "anyagként" érzékelsz, nem egy szellemi energia kivetülése, vagy nem csupán illúzió a dolgok anyagi mivolta."
És te honnan veszed, hogy nem repkednek pegazusok a felhők felett? Vagy miből gondolod, hogy a Marson nincsenek orkok és tündék?
"Mert ha nem magából teremtette, akkor miből?"
Hát épp ezt mondom! Ha elfogadjuk, hogy Isten szellemi lényként teremtette az anyagi világot, akkor a semmiből kellett megcsinálnia az anyagot. Semmiből csinált valamit.
A 36-os okfejtésedet olvasva pedig majdnem röhögőgörcsöt kaptam. Ilyet én még nem hallottam, hogy valaki vitatná, hogy létezik gravitáció! Remélem, ez csak vicc. :D
Vagy ha nem, alapíthatsz egy saját szektát, amelyik a galád gravitácionisták ellen vezet hadjáratot pont úgy, ahogy a kreacionisták küzdenek az evolúció tana ellen. Te jó ég! Hová jut ez a világ???
Mondd, ha nem létezik graviáció, akkor mi a fene okozza például az ár-apály jelenséget? Isten mozgatja a vizeket? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!