Az összes keresztény azzal jön folyton, hogy a semmiből, hogy lett valami? (pl:a föld, élet stb) Akkor az összes ilyen nagyok okos mondja már meg nekem honnan lett "isten"
"Mindennek kell hogy legyen kreátora ? Ez neked logikus?"
Én forrásról beszéltem. Azt mondtátok, hogy elfogadjátok az ősrobbanás elméletét. Ezt én is elfogadom, mivel ez a leginkább valószínű, hihető álláspont manapság. De az ősrobbanás elmélete maga is azt sugallja, hogy volt egy pont, egy forrás, ahonnan az egész folyamat elindult.
Logikus, hogy a tv-ben csak akkor van műsor, ha:
- maga a TV működőképes, jól megvalósított, nem sérült, gyári hibás, stb.
- van áram a TV-hez, amivel működik
- van tartalomszolgáltató, aminek a jelét megjelenítheti.
Tehát nem magától működik és nem az örökkévalóságtól fogva létezik, a működésének komoly feltételei vannak.
Véleményem szerint minden szabályszerűség fenntartásához valamilyen betáplálás, energia kell, kell egy forrás oldal, ami biztosítja a működéshez szükséges energiát. Általánosságban beszélek.
Ezek a "források" és "szabályok" sokfélék lehetnek:
Pl: senki sem fogja betartani egy idő után a sebességkorlátozásokat a közutakon, ha nincsenek rendőrök és ilyen-olyan trükkös kamerák, amik mérik a sebességed és megbüntetnek, ha nem tartod be a korlátozásokat.
De mivel nem egy tagadóval beszéltem már előtted, nyilvánvalóan azzal is tisztában vagyok kedves 00:32, hogy egy ilyen vakhitű tagadóval, mint Te, aki veszettül okosnak tartja magát, de csöppet sem jobb, mint egy vallási fanatikus hívő, semmi, de semmi értelme nincs bármiféle vitát is folytatni. Mondhatnánk úgy is, hogy nem logikus.
Szóval ne is figyelj rám, én is csak egy hülye fanatikus vagyok, akinek a létrejöttéért a hibás magyar oktatási rendszer a felelős! Ennyi.
"azt próbálod bizonygatni,hogy Isten létezhet"
Nem azt próbálom bizonyítani, hanem csupán azt próbáltam kifejteni, hogy én nem zárom ki azt, hogy esetleg létezhet. Számomra ehhez a feltételezéshez elegendőek olyan rá utaló jelek is, amik ugyan NEM bizonyítékok, de mégsem tudom figyelmen kívül hagyni őket.
Véleményem szerint Isten létezését a tudomány soha sem fogja tudni bizonyítani. Illetve meggyőződésem, hogy az az "isten", aminek a megnyilvánulásairól/tetteiről a Bibliában olvashatunk, nem lehet az a "forrás", amiről beszéltem.
Kérdező, egy rendszer saját tanaival legyen összhangban! Materialista elveket, törvényeket milyen alapon kérsz számon idealistáktól? A keresztények pl azt mondják -Isten mindig volt- tehát nem kellett egyszer csak létre jönnie a semmiből.
Persze ha csak 1 vágányon tudsz gondolkodni az probléma, de ez estben nem a keresztényeké.
Pl ha árammal fűti valaki a házát, attól nem túl értelmes azt kérdezni, hogy hol megy ki a füst a házból ha nincs kémény? A te kérdésed kb. ennyire volt értelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!