Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem lehet ennyit megtenni?

Miért nem lehet ennyit megtenni?

Figyelt kérdés

Az egy dolog, hogy valaki nem fogadja el az evolúciót vallási meggyőződésből de ha már tagadni akarja... Miért nem lehet utánanézni annak, hogy az evolúcióelmélet szerint, hogyan zajlik az evolúció?

Ilyeneket olvastam itt a gyakorikerdesek.hu-n:

A kőből, hogy lesz kiskutya?"

"Ha sokat úszom, akkor az ükükunokámnak úszólába lesz?",

"A majom miért nem szül embert?"

2016. aug. 28. 15:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
0%

Én voltam 30-as, 36-os meg az utolsó

Valami vagy IGAZ vagy HAMIS. Tehát ha valaki hisz valamiben akkor annak az a valami IGAZ, tehát tényként kell hogy kezelje.

2016. aug. 31. 15:37
 42/84 anonim ***** válasza:
100%
Nem..Attól,hogy hiszel benne,még nem kell tényként kezelned,sőt! Magadnak kezelheted tényként,de amikor mással akarsz megvitatni valamit,akkor nem hivatkozhatsz olyan tényekre amik csak neked tények,mert te elhiszed őket..Remélem érted mire gondolok! Attól,hogy hiszel benne,attól még nem lesz igaz!
2016. aug. 31. 18:18
 43/84 anonim ***** válasza:
0%
Értem hogy miről beszélsz. Arról beszélsz, hogy ha vitatkozok valakivel (hogy az amiben hiszek a saját privilégiumom) akkor olyan érveket hozzak fel amiket mások is elismernek. DE ha mondjuk pont az evolúcióról vitatkozok valakivel akkor nem érthetek egyet vele, mert én nem fogadom el tényként az evolúciót. Vagy ha egy Sátánistával vitatkozok akkor ő sem fogja azt elismerni hogy a pokol egy rossz hely. Mert akkor nem lenne sátánista.
2016. aug. 31. 19:17
 44/84 anonim ***** válasza:
0%
Én tagadom az evolúciót. Azért vagyok keresztény. Aki nem tagadja az evolúciót az biztos hogy nem keresztény, hanem evolúcionista. A hívő ember a teremtést fogadja el. Számomra ez tény, (Jézus számára is az, mivel szerintem ez történt) éppen ezért én nem alkuszom meg a bűnnel. És nem hasonlok meg az elveimmel, mert Júdás (az Aki elárulta Jézust) is olyan volt mint az evolúcionista keresztény. Vagy mint a Sátán. A Sátán is tudja hogy van Isten (sőtt beszélni is tud vele), csak nem fogadja el tényként azt ami történt 2000 évvel ezelőtt.
2016. aug. 31. 19:30
 45/84 anonim ***** válasza:
100%

"Én tagadom az evolúciót. Azért vagyok keresztény."

Ez azért nem függ össze. Egyre több keresztény, köztük magam is egyszerűen úgy gondoljuk hogy az evolúció is egy eszköz a teremtésre, illetve a világunk működésének egyik törvényszerűsége ami lehetővé teszi az élőlények változását és alkalmazkodását.

"DE ha mondjuk pont az evolúcióról vitatkozok valakivel akkor nem érthetek egyet vele, mert én nem fogadom el tényként az evolúciót."

Ez meg ritka rossz hozzáállás. Nem csak az evolúcióval, de mindennel kapcsolatban. Ha egyszer hiszel Istenben, nem gondolod hogy azért kaptad az eszed hogy használd? Hogy gondolkozz, ahelyett hogy reflexből elutasíts valamit mert nem érted/nem akarod megérteni?

2016. aug. 31. 19:35
 46/84 anonim ***** válasza:
100%
Attól,hogy elutasítod,attól még nem lesz hamis valami...Nem kell elutasítanod semmit! Előttem lévővel teljesen egyetértek,ment a zöld pacsi! :) Az evolúció tény,be van bizonyítva. Csak azért,mert hiszel valamiben,nem utasíthatod el,valamilyen formában el kell fogadnod,ha már a teljes igazságot nem vagy hajlandó! Ez olyan,mint ha azt mondanád,hogy te elutasítod a telefonok létezését.
2016. aug. 31. 20:23
 47/84 anonim ***** válasza:
0%

Én voltam a 44es

Én ismerem azt amit az evolúció állít. Olvastam egy könyvben hogy 20 éven keresztűl kísérleteztek egy légyen Hollandiában hogy darázzsá változzon. (bele nyúltak a génekbe. géntechnológia) Létrejött több mint 120 vagy 160 ÚJ légyfaj de egyikből sem lett darázs. Pedig ez 20év felért volna az evolúcionisták szerint természetes úton kb. több millió évvel.

2016. aug. 31. 21:51
 48/84 anonim ***** válasza:
0%

ÉN 47-es

Egy fajon belül lehetnek változások (europid, negrid, mongolid, ausztralid) de nem egyik fajból egy másik faj.

Visszatérve arra hogy ne utasítsak el valamit. Nyílvan nem véletlenül utasítom el az evolúciót. A biblia szerint az embert Isten a föld porából alkotta meg (ez nem lehet jelképes vagy szimbolikus). Nem majomból lett az ember.

2016. aug. 31. 21:54
 49/84 anonim ***** válasza:
0%
"Az evolúció tény,be van bizonyítva" Én eddig még sehol nem hallottam ezt. Mert csak úgy túnik. De nincs bebizonyítva. Attol hogy a majom (emberszabású) génje megegyezik nemis tudom 94% (tán) vagy 96% al az emberével az nem azt jelenti hogy az ember a majomból lett. Mi van ha az emberszabású majom lett az emberből.
2016. aug. 31. 21:59
 50/84 anonim ***** válasza:
100%

Gyanús nekem ez a kísérlet, linkelnél valami forrást. Csak mert pont nem így működik az evolúció, nincs horizontális egymásba alakulás a fajok között. Légyből nem lesz darázs, lóból orrszarvú vagy kutyából albatrosz. Az új faj mindig új faj, nem pedig egy már létező másik.

Egyébként az evolúcióról röviden annyit, alapvetően annyi az egész hogy az élőlények szaporodnak, de az utódok sosem tökéletes klónjai a szülőknek, nincs két teljesen egyforma egyed, és ezen változatok némelyike adott környezetben előnyt vagy hátrányt jelenthet. Azaz az előnyös génvariációkkal rendelkező egyed tovább élhet, többet szaporodhat, és a következő generációkban elterjednek azok a tulajdonságok amik őt sikeresebbé tették a többieknél, tehát a populáció változik.

Lebutítva és dióhéjban, de ennyi, ez így van és működik. Ha más a hajszíned mint a szüleidé, az is evolúció.

Ha be is bizonyosodna hogy csak pár ezer éve történt a teremtés, az csak annyit jelentene, hogy akkor csak pár ezer éve tart az evolúció is.

2016. aug. 31. 22:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!