Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem lehet ennyit megtenni?

Miért nem lehet ennyit megtenni?

Figyelt kérdés

Az egy dolog, hogy valaki nem fogadja el az evolúciót vallási meggyőződésből de ha már tagadni akarja... Miért nem lehet utánanézni annak, hogy az evolúcióelmélet szerint, hogyan zajlik az evolúció?

Ilyeneket olvastam itt a gyakorikerdesek.hu-n:

A kőből, hogy lesz kiskutya?"

"Ha sokat úszom, akkor az ükükunokámnak úszólába lesz?",

"A majom miért nem szül embert?"

2016. aug. 28. 15:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 anonim ***** válasza:
Úgy,hogy a legtöbb ilyen vallásos ember aki ezt írja nem tanult,befolyásolható ember. Nem várhatod el tőlük,hogy megértsék az evolúciót,amikor még a tanult embereknek is egy eléggé nehéz folyamat megérteni (mármint részletesebben nyilván!).
2016. aug. 28. 17:52
 12/84 anonim ***** válasza:
100%
opendoor téged olvasva nem tudom eldönteni hogy nevessek vagy sírjak. A Biblia mit ír erről?
2016. aug. 28. 19:18
 13/84 Mojjo ***** válasza:
74%

Most komolyan, emberek. Én ateista vagyok, elismerem az evolúció tényét, idegesítőnek és károsnak tartom, ha valaki az evolúciót tagadja nullához közelítő tudással és megértéssel. Értem azt is, hogy opendoor Jehova Tanúja. Ennek megfelelően (állítólag - én nem tudom) elferdített szentírást tanult be és terjeszt. Ezt mind értem. De miért kell egy embert őszinte meggyőződései miatt lenyomorultozni? Miért kell a legaljább módon bánni vele, akárcsak neten keresztül is? És az a jó, hogy a keresztények és ateisták egyaránt dobálják, nem is sárral, hanem sz@rral, csak azt nem veszik észre, hogy közben ők maguk is sz@rosak lesznek, nyakig.

Elhiszem, hogy téved. Elhiszem, hogy mégis ragaszkodik az álláspontjához. És? Komolyan, akkor mi van? A nézeteit lehet fikázni, de az embert miért? Mi a fene van egyesek fejében... Ez a gyűlölet oké, ez tiszta? Ez felemel titeket?

Tudom, ez totál offtopic kirohanás, amit majd jól lenullaszázalékoztok, de basszus, ez már undorító, amilyen gyűlölethadjárat itt folyik a GYK ezen részén. Ezzel sokan be is mutatják keresztény, vagy humanista erkölcseiket, erényeiket. Grat!

2016. aug. 28. 19:45
 14/84 A kérdező kommentje:

Nem a meggyőződése miatt lett lenyomorultozva, hanem azért mert elkezdte offolni a kérdést.

2016. aug. 28. 20:38
 15/84 A kérdező kommentje:
És egy kicsit vegyél vissza az arcodból.
2016. aug. 28. 20:49
 16/84 anonim ***** válasza:
59%

Bocs kérdező, de igaza van: bunkó voltál vele.

Velemi is lehetsz nyugodtan, ha attól okosabbnak érzed magad.

2016. aug. 28. 21:04
 17/84 anonim ***** válasza:
38%

Ne haragudjatok, de egy átlag polgár a mindennapi életében teljesen mindegy, hogy az evolúciót tagadja-e vagy sem szerintem. Legalábbis a környezetemben mindenkinek van családja, gyereke, munkája. Reggel felkelünk, elmegyünk ki-ki dolgozni kőművesként, ácsként, bolti eladóként, könyvelőként, délután hazamegyünk, elmegyünk a gyerekekért, hétvégén együtt vagyunk, sétálunk, vagy kirándulunk, stb. Nem nagyon értem, hogy mennyiben változtatná meg az életemet, ha tagadnám, hogy Petőfi Sándor élt-e egyáltalán. Le sem sz@rom. Lehet, hogy a világ teljes tudásának egy milliomodnak az egy milliomod részével nem lennék tudatába ez által, de és???

Én személy szerint ismerem az evolúciós folyamatok elméletét, de nem vagyok szakértője. Az általam ismert tudás és a nekem bemutatott hozzáértők által delegált bizonyítékok alapján úgy érzem, hogy ez egy nem létező, legalábbis nem abban a formában, ahogy tanítják, elmélet nagyon ingatag lábakon álló bizonyítékokkal. De ez az én véleményem, és a legkevésbé sem érdekel, hogy Te ettől hülyének nézel, vagy neked nem ez a véleményed.

2016. aug. 28. 22:30
 18/84 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező!

"Nem a meggyőződése miatt lett lenyomorultozva, hanem azért mert elkezdte offolni a kérdést." - Ezt te írtad.

Kifejtenéd, miért gondolod úgy, hogy Opendoor válasza offolás? Ő a saját nézeteit írta le, ami egy bibliai részlet, és tagadja az evolúciót.

Neked az, amikor valaki nem ért egyet veled, offolásnak számít?

2016. aug. 28. 23:13
 19/84 anonim ***** válasza:
100%
Opendoor tényleg offolt ! A kérdés azt volt,hogy miért nem lehet utánanézni az evolúciónak ? Erre opendoor elkezdte idézgetni a Bibliát,amikor a kérdés a saját véleményére kíváncsi (gondolom!)
2016. aug. 28. 23:22
 20/84 A kérdező kommentje:
#18 Én nem azt kérdeztem, hogy tagadja-e az evolúciót, hanem azt, hogy miért nem lehet utánanézni annak, hogy mit állít az evolúcióelmélet.
2016. aug. 30. 12:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!