A teisták miért nem tudnak érvelni?
Szia!
Szerintem pedig vannak kivételek. Biztatlak arra, hogy türelmesen olvasgasd el a hozzászólásokat, és remélem megtalálod amit keresel! ;-)
Üdv. Péter
A vallásokat nem lehet észérvekkel megmagyarázni! Te sose láttad a Csillagok háborúját? A Jedik mivel magyarázzák az Erőt azon kívül, hogy van és az teremtett mindent?
Amúgymeg ha ateista vagy, akkor mindegy mit hoz fel, úgyse fog meggyőzni!
materialista vagyok, valóban nem lehet cáfolni Isten létét, de gondolj csak bele... ha én alapítanék egy vallást nyilván olyan dolgokat állítanék amik szép és magasztos eszméket hordoznak így tetszene az embereknek, az istenségem pedig feltehetőleg úgy lenne meg alkotva, hogy soha senki nem bizonyíthassa be ,hogy nincs. Ilyen vallás már van a Repülő Spagettiszörny, vagy a Rózsaszín Unikornis, ez pl arról szól, hogy a világot egy láthatatlan és érzékelhetetlen Rózsaszín Unikornis uralja... Nyilván soha nem leszel képes bebizonyítani, hogy nincs, hiszen érzékelhetetlen, elvileg...
De gondolkodjunk logikusan, semmiről sem állítod azt, hogy létezik amíg be nem bizonyítják, hogy nem, a sorrend fordított, amint valami bizonyosan van,onnantól kezdve lehet létező elemként kezelni, a tudomány így van jelenleg a Higgs-bozonnal. Istennel kapcoslatban mégis mindenki azzal jön, hogy bizonyítani kell, hogy nincs, ez a kifordított logika pont a fentebb említett okból kifolyólag hibás, nincs bizonyíték a létére, így ugyanúgy kell kezelni, mint az unikornist vagy a spagettiszörnyet. Nem kell bizonyítani a nemlétét valaminek amit sosem tapasztalt senki.
Azok a megmagyarázhatatlan dolgok a bizonyítékok Isten létezésére, amit a realisták nem tudtak megmagyarázni tudományosan annak ellenére, hogy szerintük mindenre van logikus magyarázat.
De Neked nem muszály hinned, próbára is teheted Istent. Próbálj meg közeledni hozzá, ha nem érzel semmit, akkor mondhatod, hogy nincs. De az alapból ne tagadj semmit. Végülis bármi előfordulhat.
Én pl. hívő létemre meg szoktam hallgatni a tudományos magyarázatokat, legfeljebb nem fogadom el. De én is utálom, ha lehülyéznek azért, mert hiszek Isten létezésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!