Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha azt vallod, hogy nincs...

Ha azt vallod, hogy nincs Isten mért nem élsz kötöttségek nélkül?

Figyelt kérdés
Azon gondolkoztam, hogy vannak emberek, akik nem hisznek Istenben meg másban sem.Ezeket az embereket mi gátolja abban, hogy "szabadosan" vagy "szabadon"éljenek. Mivel Istenben nem hisznek, így a túlvilági létben sem gondolom, hanem csak a földi létben, akkor azt mért nem élvezik? Gondolok itt arra, hogy dolgoznak, keresik az élet értelmét, vagy csak úgy vannak maguknak, de igazán sose törnek ki a hétköznapok szürkeségiből, hanem annak részei.
2010. ápr. 11. 22:51
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
90%
sok féle válasz érkezett már....tök feleslegesen,mert nincs is kérdés...vagyis van,de kb annyira értelmes,mint széllel szemben pisilni. nem hiszek istenben,de nem is vagyok ateista.véleményem szerint azok az emberek,akik csak ezt a két világnézetet ismerik,azoknak felesleges magyarázni az ilyen "mélyértelmű" dolgokat.ha igazán választ akarsz a kérdésedre,akkor tanulj,olvasgas,nézz utánna mit is jelent az,hogy ateista,vagy az individualizmus,nihilizmus.nézz utánna ki volt A.Sz.LaVey.olvasgass a világnézeti különbségekről. Pl. kezdheted itt [link] a többi rádvan bízva. Jó szórakozást
2010. ápr. 18. 16:08
 52/62 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 08:54

bocs, azt hittem, te is istent bizonygatod, de most látom, hogy figyelmetlen voltam. ez esetben így tovább!!:D

2010. ápr. 18. 19:09
 53/62 anonim ***** válasza:
19:09 - Semmi gond, én is néztem már el dolgokat hasonló vitákban, megesik. :))
2010. ápr. 18. 19:12
 54/62 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem kötöttségek nemcsak a vallásban lehetnek. Én pl köpök az összes vallásra, de elkötelezett vagyok a családom felé. Az épp elég kötöttséget jelent.
2010. ápr. 24. 23:50
 55/62 anonim ***** válasza:
szerintem azért,meret eredendően az ember, mint lény ,ami nem állat és tudattal rendelkezik, egészséges gondolkodásu, nem romlott iskolázottságától függetlenül, szinrfe,fajra és vallásra való tekintet nélkül tudja, hogyan kell viselkedni. az emberi normákat az ember társadalmilag magában hordozza, bizonyos normákat automatikusan elsajátit és használja.erről sokat lehetne filozófálni. jó téma.
2010. ápr. 25. 13:57
 56/62 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező,na látod látod látod az olyan korlátolt embere miatt mint te találták ki a vallást akit csak ijesztegés által lehet megátolni hogy egy állat legyen:)Szabályokat nem azért tartjuk be mert szarunk egy szakállas bácsitol aki kibelez ha nem vagy jó hanem mert vannak erkölcsi normáink amik szükségesek hogy az emberi faj túléljen és hogy békében tengethessünk napjainkat.
2010. ápr. 27. 20:36
 57/62 anonim válasza:

A kèrdès nem tùl bizalomgerjeszto...

1. Az elso sor azt sugallja, hogy Te kotottsègek kozt èlsz, de mivel hiszel, el kell fogadnod... hisz tul.kèpp azt kèrded, "ha te nem hiszel, mièrt vagy megalkuvò?"

2. Tèged csak Isten gàtol abban, hogy szabadosan èlj? E szò szàmomra az erkolcstelen szinonìmàja. Ha ìgy van, ez elèg szomorù. Szted ha csak IStentol valò fèlelembol nem vagy erkolcstelen, a mennybe jutsz?

3. Tèged Isten gàtol bàrmiben is? Evvel alàìrtad, hogy a vallàs egy hatalmas korlàt (mert ùgy èrzem, inkàbb vallàsos vagy mint hivo - ès a ketto nem ugyanaz) Isten szabadnak teremtett, fokènt spirituàlis sìkon èrtem ezt. Az ember, mint olyan csodàlatos lèny (lenne, ha nem volna ennyi romlott lèlek). Jèzus sem akar korlàtok kozè szorìtani. Vèlemènyem szerint a vilàg legnagyobb tanìtòja, ès egy ilyen intelligenciàval megàldott ember (vagy fèl-ember, ha tetszik) bizony igencsak felulemelkedik a beszukult èrzo- ès làtòko:ro:n. (Ellenben jò nèhàny katolikus pappal.....)

4. Ki mondta, hogy az ateistàk nem èlvezik az èletet??

5. dolgozni mindenkinek kell, ha szeretne meleg vacsit ès rendezett szàmlàkat...

ès zàràskènt: Te mèg sosem kerested az "èlet èrtelmèt"?

udv: egy hivo

2010. ápr. 30. 18:12
 58/62 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az edig válaszokat.

Szerintem még hitelesebb is az, aki azért nem lop, csal, hazudik, mert ez az elveibe ívódott, ez a SAJÁT meggyőződése. Sokkal jobb, ha egy elvet a saját meggyőződésedből követsz, mint valami külső hatalomtól való félelemből. Mert akkor nem biztos, hogy a szabállyal egyetértesz, csak félsz a büntetéstől, mint egy gyerek (vagy éppen reménykedsz a mennyországban). ha látok valakit az utcán összeesve, én nem azért megyek oda, mert isten ezt tartja helyesnek - vagy mert valaki azt mondta - hanem mert én nem tudnék tükörbe nézni, ha átlépnék fölötte, mint mások. Nem a következményeket nézem.

2010. máj. 2. 21:28
 59/62 anonim válasza:

Mert, az Istenhívők nem dolgoznak??... És ki mondta, hogy a munka rossz? Magad formálod az életedet, és ha te olyan munkát választasz magadnak amit élvezel is csinálni, akkor boldog hétköznapjaid is lehetnek. Amúgy meg, én nem hiszek Istenben, de hiszek abban, hogy a halál után is van élet. Amúgy az ateistáknak ez egy kissé sértő kérdés tud ám lenni, én legalább is elcsodálkoztam rajta. Igazából a hívők nagyrésze(nem mind!)teljesen csőlátó, és észre sem veszi, hogy nem mindenkit az ő vallása tud csak boldoggá tenni. Én körül nem tudnám írni, hogy mennyire boldog és teljes életem van, pedig azt sem tudom még pontosan miben higgyek és miben ne.

Persze ha megfordítom a kártyát és a vallásosok szeméből nézek egy ateista életet, megértem, miért gondolod úgy, hogy a szürke hétköznapok részei vagyunk. Ugyan úgy, ahogy én bizarrnak, fölöslegesnek tartom az imát, a misét és a többit, ti unalmasnak láthatjátok az életet ezek nélkül.

Összegezve szerintem ez a kérdés nem is igazán kérdés. Szerintem ülj le otthon egyedül, és előítéletek nélkül képzeld el milyen lehet ateistának lenni, és úgy élni - szerintem ha én képes voltam gondolatban megérteni egy Isten hívőt, te is meg tudod majd érteni, egy átlagos ateistának mi is igazából az élet öröme. :) :) Nem a vallástól, bőrszíntől vagy nemzetiségtől lesznek mások az emberek, hanem a saját egyéniségüktől. Ez az, amit sajnos szinte senki sem ért meg, vagy fogad el, mert egyszerűen nem gondolnak bele.

2010. máj. 2. 22:20
 60/62 anonim ***** válasza:

"Előbb végezd el az általános iskola alsó tagozatát, utána elmehetsz a 3,14-csába."

Nem szoktam lehülyézni senkit, de most szívesen elkezdeném...

Te szerencsétlen! Az iskolázottság és az az intelligencia között nincs sok összefüggés. ööö, vagy de?

Szerinted egy 3 általánossal -vagy még annyival sem- rendelkező személy, nem hihet Istenben, és nem érthet meg alapigazságokat!?

Lehet filozofálgatni, okoskodni (nagy tudású barátom), de minek, amikor a ebben a hihhhhetetlen nagy tudás birtokában leledző emberek sokasága (ennyi diplomás, sőt több diplomás még nem élt a Földön) így szétcseszi a Földet!

Ja...

2010. máj. 2. 22:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!