Ha azt vallod, hogy nincs Isten mért nem élsz kötöttségek nélkül?
Nem is tudom...
most lelkiismereti alapon küldjek el mindenkit a 'csába, vagy vallási alapon?
Vajon az erőtlen test legyőzi a bizonytalan, meghasonult lelket?
Ahogy az állatokba kódolva van az ösztön, úgy az emberekben kódolva van a lelkiismeret, és ha ebből egy parányi is megvan valakiben, az hit nélkül is le tud élni egy életet 'jó emberként'.
De ez sajnos 'kevés, az örök üdvösséghez :-(
Mint említettem, a lelkiismeret ösztön.
Az Isten keresés viszont tudatos, értelmi képességet, intelligenciát igénylő, a világot a helyén kezelő képesség, és nem pillanatnyi, fellángoló érzelem (azt hiszékenységnek hívják, ami a dogmával karöltve, gyűlölködéshez, és nagggyon korrekt vallásháborúkhoz vezethet).
"nagggyon korrekt "
Elöbb végezd el az általános iskola alsó tagozatát, utána elmehetsz a 3,14-csába.
és mégis mit kéne csinálnunk nekünk,hitetleneknek?
nem értem mire gondolsz.dolgozom,hogy pénzt keressek,nem azért,hogy a mennybe jussak.attól,hogy isten "törvényeit" leszarom,attól még a társadalom törvényei rám is vonatkoznak.meg hogy érted,hogy nem törnek ki a szürke hétköznapokból? téged csak az istenben való hit tart vissza attól,hogy milliárdos legyél,vagy mi? szerintem ne hülyeségeken gondolkoz,hanem hajrá,élvezd az életet!...vagy olvasgasd a biblia,ahogy gondolod
Igen, élvezem az életet... pl. amíg porckorongsérvem nem lett egész jó volt.
Meg amíg meg nem halt a faterom addig is jó volt.
Meg amíg rákos nem lett az unokatesóm, addig is jó volt.
Meg amíg munkanélküli volt a lányom, az is jó volt.
Tudod mit, cseszd meg!
Élj boldogan... amíg meg nem halsz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!