Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha azt vallod, hogy nincs...

Ha azt vallod, hogy nincs Isten mért nem élsz kötöttségek nélkül?

Figyelt kérdés
Azon gondolkoztam, hogy vannak emberek, akik nem hisznek Istenben meg másban sem.Ezeket az embereket mi gátolja abban, hogy "szabadosan" vagy "szabadon"éljenek. Mivel Istenben nem hisznek, így a túlvilági létben sem gondolom, hanem csak a földi létben, akkor azt mért nem élvezik? Gondolok itt arra, hogy dolgoznak, keresik az élet értelmét, vagy csak úgy vannak maguknak, de igazán sose törnek ki a hétköznapok szürkeségiből, hanem annak részei.
2010. ápr. 11. 22:51
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
27%

Nem is tudom...

most lelkiismereti alapon küldjek el mindenkit a 'csába, vagy vallási alapon?

Vajon az erőtlen test legyőzi a bizonytalan, meghasonult lelket?

Ahogy az állatokba kódolva van az ösztön, úgy az emberekben kódolva van a lelkiismeret, és ha ebből egy parányi is megvan valakiben, az hit nélkül is le tud élni egy életet 'jó emberként'.

De ez sajnos 'kevés, az örök üdvösséghez :-(

Mint említettem, a lelkiismeret ösztön.

Az Isten keresés viszont tudatos, értelmi képességet, intelligenciát igénylő, a világot a helyén kezelő képesség, és nem pillanatnyi, fellángoló érzelem (azt hiszékenységnek hívják, ami a dogmával karöltve, gyűlölködéshez, és nagggyon korrekt vallásháborúkhoz vezethet).

2010. ápr. 14. 21:47
 42/62 anonim ***** válasza:
56%

"nagggyon korrekt "

Elöbb végezd el az általános iskola alsó tagozatát, utána elmehetsz a 3,14-csába.

2010. ápr. 14. 22:03
 43/62 anonim ***** válasza:
81%
Indok?
2010. ápr. 14. 22:29
 44/62 anonim ***** válasza:
93%
Mert szeretem azt az országot ahol élek, és tisztelem a törvényeit. Az embert az erkölcse is rendszeretővé teheti, nem kell hosszá egy Damoklész kardja, ami lesújt, ha rosszat teszel.
2010. ápr. 16. 08:47
 45/62 anonim ***** válasza:
91%

és mégis mit kéne csinálnunk nekünk,hitetleneknek?

nem értem mire gondolsz.dolgozom,hogy pénzt keressek,nem azért,hogy a mennybe jussak.attól,hogy isten "törvényeit" leszarom,attól még a társadalom törvényei rám is vonatkoznak.meg hogy érted,hogy nem törnek ki a szürke hétköznapokból? téged csak az istenben való hit tart vissza attól,hogy milliárdos legyél,vagy mi? szerintem ne hülyeségeken gondolkoz,hanem hajrá,élvezd az életet!...vagy olvasgasd a biblia,ahogy gondolod

2010. ápr. 17. 01:03
 46/62 anonim ***** válasza:

Nézzétek meg:

[link]

2010. ápr. 17. 01:05
 47/62 anonim ***** válasza:
83%

Még inkább ezeket:

[link]

2010. ápr. 17. 08:54
 48/62 anonim ***** válasza:
ne marketingeld már ilyen kitartóan ezt itt.
2010. ápr. 17. 10:12
 49/62 anonim ***** válasza:
10:12 - Sajnálom, ha nem tetszik, de nekem se tetszik a vallás marketingelése, ezért nem lehet válasz nélkül hagyni.
2010. ápr. 17. 11:00
 50/62 anonim ***** válasza:
32%

Igen, élvezem az életet... pl. amíg porckorongsérvem nem lett egész jó volt.

Meg amíg meg nem halt a faterom addig is jó volt.

Meg amíg rákos nem lett az unokatesóm, addig is jó volt.

Meg amíg munkanélküli volt a lányom, az is jó volt.

Tudod mit, cseszd meg!

Élj boldogan... amíg meg nem halsz!!!

2010. ápr. 18. 00:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!