Ha azt vallod, hogy nincs Isten mért nem élsz kötöttségek nélkül?
Azért magyarázzuk, mi Istennel ami számodra olyan nyilvánvaló, mert ez mind tőle ered.
Az ember nem tudja betartani a parancsolatok nagy részét, éppen ezért van szükség a Szentlélek segítségére és a bűnbocsánatra. Vannak olyan emberek, akik bűnösként éltek és haláluk előtt vagy életük vége felé tértek meg. Tehát nem azt mondom, hogy csak akkor juthatsz a mennyországba, ha egész életeden keresztül betartod az Úr parancsolatait, hanem miután felismerted az Úr igazságát és elfogadod őt megváltódnak és teremtődnek és igaz nem álszent hívővé válsz.A parancsolatok pedig életed mindennapi részévé válnak, mint a Ne ölj, Ne lopj és nem úgy fogsz rájuk tekinteni ahogyan most teszed.
Igazad volt, a hajnali időpont "kedvessé tesz" :)
Pált azért ajánlottam mert te, ironikusan feltettél egy kérdést, amire úgy gondoltam, ha választ akarsz kapni, akkor Pál leveleinek olvasása megadja rá a feleletet.
pontosan erről beszéltem, a vallásosokkal nem igazán lehet szót érteni, mert egyrészt nem tudnak elszakadni a vallásos fogalmaktól, másrészt meg csak az alkalmat várják, hogy nekiálhassanak prédikálni.
a haláltól egyébként mindenki fél. a vallásosok is, hiszen pontosan azért vallásosok, mert bíznak abban, hogy ez "megmenti" őket a halál utáni semmi elismerésétől. ezen kívül természetesen még a halál előtti élet ürességét is próbálják megtölteni - pedig ehhez se lenne szükség vallásra, legalábbis nekem egyáltalán nincs.
a haláltól való félelem egyébként tök természetes dolog, letagadni hülyeség, úgyse hiszi el senki, hogy X vagy Y nem fél a haláltől - merthogy ő vallásos. ugyanmár. az ateisták is félnek a haláltól. a különbség csak az, hogy az ateisták nem kergetik magukat hamis illúziókba emiatt a félelem miatt. engem még ez sem tud rávenni arra, hogy irreális dolgokban higyjek- ha megtenném, ott halnék meg szellemileg.
Tételezzük fel h előkerülne valami bizonyíték, amely olyan tiszta lenne mindenki számára, a hívő emberek számára is, mint az 1+1=2, arra vonatkozóan, hogy nincs isten.
Tehát tételezzük fel, hogy nincs isten. Az a helyzet állna fent, hogy mindent amit istenről hittél csupán képzelgés volt és ezt be is tudnád látni.
A kérdésem a következő: elkezdenél kötöttségek nélkül élni? elkezdenél lopni, csalni, ölni, hazudni csak azért mert nincs isten? Úgy gondolod h nem furdalna a lelkiismereted ha valami helytelent csinálsz?
Nem!
A hívők csak azért nem ölnek,lopnak, csalnak, hazudnak mert istent azt mondja h nem szabad?
erre már te is adtál választ...
Gondold ezt végig és megérted, hogy milyen csacsiságot kérdeztél!
Nem akarok egy hívőt sem bántani, de nagyon keveset tudtok az ateista gondolkodásról...
"Azért magyarázzuk, mi Istennel ami számodra olyan nyilvánvaló, mert ez mind tőle ered."
Ezt elírtad. A mondat helyesen így hangzik: "Azért magyarázzuk, mi Istennel ami számodra olyan nyilvánvaló, mert HITÜNK SZERINT ez mind tőle ered."
Attól azonban, hogy ti ebben hisztek, ez csak és kizárólag számotokra valóságos. Számomra és mások számára, akik ebben nem hisznek, nem az. (Leginkább azért, mert mint kifejtettem, e nyilvánvaló dolgok jóval ősibbek, mint bármelyik vallás, és már az állatvilágban is tetten érhetőek.)
"Az ember nem tudja betartani a parancsolatok nagy részét"
Nem-e?
- Nincsenek isteneim egyáltalán, egy se.
- Nem imádok bálványokat.
- Isten nevét csak akkor említem, ha tényleg vele kapcsolatos gondolatokat fejtek ki. Nemtelen célokra, mint pl. káromkodás, soha nem használtam.
- Megemlékezek a szombatról minden szombaton, miután általában eszembe szokott jutni, hogy ma épp milyen nap van.
- Tisztelem a szüleimet.
- Nem öltem meg senkit.
- Nem csaltam meg a feleségem.
- Talán tíz éves korom körül csentem egy-két értéktelen apróságot valami boltból, és azt is rég megbántam már, azóta se tettem semmi ilyesmit, és nem is áll szándékomban.
- Nem tanúskodtam hamisan.
- Nem mozdultam rá mások feleségére/barátnőjére.
Szerintem ugyanezt nagyon sokan mások is elmondhatják magukról. Mi is olyan nehéz ebben? Főleg, hogy az első négy tisztán vallási dolog, és nem hívőnek abszolúte mellékes.
A másik hat meg egyszerűen a már említett ősi elvek beemelése a vallásba. Természetes, hogy az ember becsüli a szüleit, nem gyilkol poénból, stb. . Ezzel minden értelmes és átlagosan fejlett érzelemvilággal rendelkező ember így van.
Aki meg nem elég intelligens vagy empatikus hozzá, hogy ezeket belássa, annak se Szentlélek kell, hanem fejleszteni kell ezeket a készségeit, hogy maga is megérthesse és beláthassa, miért is olyan fontosak ezek.
Ha ugyanis valaki saját, józan belátásból és megértésből fogad el és tart be bármilyen elvet, akkor azt mindig és minden körülmények között be fogja tartani, míg a pusztán fenyegetéssel (pokol) kényszerítettek mindig kibúvókat fognak keresni, a jutalommal csábítottak (menny) pedig nem lesznek őszinték.
"akik bűnösként éltek és haláluk előtt vagy életük vége felé tértek meg"
Éljen az isteni igazság... Végigbűnözöm az életem, halálom előtt gyorsan megtérek, és helló Szent Péter? Na ne...
"miután felismerted az Úr igazságát és elfogadod őt megváltódnak és teremtődnek és igaz nem álszent hívővé válsz."
Számomra és még sokak számára ez pl. abszolúte lehetetlen, mert soha nem tudnék őszintén elfogadni egy olyan istent, aki nem csak hogy messze nem használja ésszerűen a hatalmát, de mellette még zavarkeltő, uszító, tömeggyilkos és háborús bűnös is egyben, csak x ezer év után úgy döntött, hogy na jó, most akkor "szeressünk".
Számomra ez nem más, mint egy nagyon rossz vicc, egy nagyon rossz, abszurd kabaré.
"A parancsolatok pedig életed mindennapi részévé válnak, mint a Ne ölj, Ne lopj és nem úgy fogsz rájuk tekinteni ahogyan most teszed."
Lásd fentebb, akinek ez nem magától értetődő anélkül is, hogy valaha is hallotta volna őket így konkrétan megfogalmazva, azt egyszerűen nevelni kell.
Legalább figyelnél arra amir írsz. Lehet hogy velem van a baj de "Mivel Istenben nem hisznek, így a túlvilági létben sem gondolom, hanem csak a földi létben, akkor azt mért nem élvezik?" én azt gondolom erről hogy arra utal, a hívő azért nem élvezi az életet, azért cselekszik isten szerint mert ő hisz a túlvilági létben! Akkor meg? Utána megcáfolod saját magad?
Amúgy meg a te gyengeséged ha támasz (isten) nélkül nem tudsz jó ember lenni. Nekem nem kell ahhoz isten hogy belássem mi a helyes...
Ja és ige szintén nagyon fontos, hogy tudd mit moöndasz! Nem tőle ered, hanem SZERINTED tőle ered! Ezen kijelentésed is igazolja hogy mint hívő jobbnak gondolod magad, és a saját hitedet mindenkire igaznak véled! Mikor ez semmivel sem több mint egy másik vélemény és semmivel sem igazabb!
Amúgy meg ez érdekes mert akkor ezek szerint pl a középkorban csak álszent hívők éltek, mert szerintem egy keresztes hadjárat, háború, boszorkányégetés stb teljesen elfogadott volt! A vallás arra kellett hogy kontrollálják a népet.
"isten bizonyítása, beszar.ok :D "
sz@rzsák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!