Miért bízzák sokan magukat a véletlenre? Miért kell kitalálni természetfeletti dolgokat ahhoz, hogy megoldják a problémáikat?
Félelem, fájdalom, kiszolgáltatottság érzése. Ezek közösek bennünk. De nem fognak megoldódni csak azért, mert kitalálunk hozzá bármi vallást. Az életnek vannak gondjai, ez van. És a mi feladatunk megoldani. Miért kell akkor kitalálni mindenféle hihetetlen dolgot ahelyett, hogy cselekednénk? Miért?
Az, hogy rendezett a természet, és milyen tökéletes, még nem enged következtetni arra, hogy van Isten. Ha meglátnék egy fényt az égen, akkor sem találom ki, hogy UFO, leborulni meg imádni végképp nem fogom...Kb ilyen ez az egész. A teljesen bizonytalanban való teljes bizonyosság. Főleg, hogy sokan csak azért hisznek, hogy a Mennybe kerüljenek. Fő az igazi szeretet...
Diák: – Van-e itt valaki, aki hallotta már a Professzor agyát, érezte, megérintette azt, vagy érezte az illatát? – Mivel nem érkezik válasz, a diák folytatja: – Úgy tűnik, senki sem tette. Tehát, a tapasztalati, állandó, kimutatható bizonyítékok megalapozott szabályai szerint a tudomány kimondja, hogy önnek nincs agya, uram. Ne vegye tiszteletlenségnek, uram, de hogyan adhatnunk így bármilyen hitelt az előadásainak?
Ez meg kimondottan baromság. Hiszen nem kell bizonyítani minden emberről,hogy van agya. Láttak már elég agyat előtte az emberek..
Az elektromosság pedig mérhető és a hatása következetesen levezethető. Tudunk vele számolni.
Mekkora genetikai eltérésű gyermek számítana nektek új fajnak?
Az állatoknál ez szerintetek hogyan kezdődött?
a farok nem vissza húzódása rendellenesség nek nevezik.
de pld a víz fejjel születés vagy nyitott szível születés gyerekeket is.
ez még nem feltétlen az ős genetika miatt van.
okok pld a mai életmódok is,a rengeteg szennyeződés az ózon lyuk stb.
a föld tönkre tevése sajnos hatalmas mértékben befolyásolja a rendellenességet.
és még akkor nem is beszélek a drogokról a cigiről stb.
amivel mérgezik magukat az emberek.
sajnos.
és hogy mért van ez? Isten mért engedi az embereknek e cselekedeteket?
szabad akarat.
az evolúció is rézben a hitre alapszik,hisz nem láttunk ősembert hogy emberé fejlődőt volna.
és nincs is rá pld,pedig ha igaz volna akkor ma is volna rá pld.
mint mondjunk a hernyóból pillangó.
és mindennek két oldala van.
sötét fény,jó rossz,stb.
semmi sincs az ellentéte nélkül.
ezt úgy is nevezhetjük hogy Isten és a gonosz.
A farok nem vissza húzódása rendellenességnek nevezik.
Nade miért kellene eleve ,hogy legyen?
A gének többfélék ahogy tudom, van ami elnyom van ami kivált valamit.
Egyébként az,hogy mi a "hiba" azt mindig a környezet dönti el és ebbe a társadalom vagy csoport is beleszól.
pl: lehet lenne egy új képessége valakinek,amitől a tüdeje ellenáll az ólomszennyezésnek, de ez mondjuk olyan elváltozással jár,ami miatt nem tud párt találni,akkor nem fog elterjedni ez a gén.
De mondjuk lehet,hogy kipusztulnak körülötte az emberek és mondjuk egy ilyen pár marad fent,akkor egyből más a helyzet.
#42, ez a történet nekem semmit nem jelent. Inkább ezek: teremtestudomany.hu. Ez az oldal is szépen összefoglalja, amiből a legtöbbre én is eljutottam. A kreacionisták nem a leírt történetre alapoznak. Amúgy meg Te kiragadtad a teljes szövegből a diák részét és úgy kritizáltad,pedig, ha megnézed a teljes szöveget, akkor a professzor logikája szerint bizonyított a diák. Tehát a kiemelt rész csak a teljes szöveggel idézhető, kiemelve nem. Amúgy mi a helyzet a történetben említett hővel és sötétséggel... Érdemes lenne megérteni, mert, ha majd egy örökkévalóságot fogtok Isten jelenléte nélkül eltölteni, akkor meg fogjátok érteni, milyen helyre kerültök. Miért lesz ott sötét, sírás és fogcsikorgatás. Nem azért, mert Isten kínozni akar titeket, hanem, mert ti nem kértek Isten jelenlétéből és annak áldásaiból.
A fentiek miatt sem fogadható el az evolucionisták csúsztatott, bemondásos "bizonyítása", és ezért veszélyesen hibás a logikátok is.
A bemondásos bizonyítás alatt értem ezt: "Te hülye vagy hívő, nem tudsz gondolkozni, nem tudod felfogni a tudományokat, ezért nekem van igazam, és pont"
Csak azt tudom javasolni, amit Jézus:
Máté 6,33 Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát;
Ne a saját igazságotoknak higgyetek, ami relatív és tele van csúsztatással. Keressétek a világ tulajdonosának, Istennek az abszolút igazságát, amit kinyilatkoztatott az írásokban, Jézusban és tanít a hívőknek a Szent Szellemével. És akkor megérthetitek ezt az Igét is:
Zsidó 11,3 Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő.
Ez sem azt jelenti, amit ti hisztek, hogy csak úgy elhisszük Istennek bemondásra. az Ige azt írja: megértjük!
A megért szó jelentése a Magyar értelmező szótár szerint: tudást szerez; adatot vagy összefüggést megismer, pontos elképzelése lesz, amit utána helyesen tud alkalmazni.
És amúgy tök egyszerűen belátható, hogy a világ nem jöhetett létre véletlenül, csak irányított tervezéssel, vagy pl. a Noé-féle özönvíz (1 Mózes) megtörténtéről is ordít a világ (kőolaj, kövületek, hegységek, lemezmozgás, stb...). Természetesen a sátán a világon keresztül mindenkinek szolgáltat ezekre alternatívát (mesét), hogy aki nem akar hinni Istenben, keressen magának kifogást, de ezekkel nem fogtok tudni megállni Isten előtt az ítélet napján.
Úgyhogy szívből javaslom mindenkinek, hogy kezdje el megváltoztatni a gondolkodását, közeledjen Istenhez, olvasson kreacionista bizonyításokat, de mindenekelőtt imádkozzon Jézushoz, kérje a segítségét. Ha hiszünk benne, akkor ki fogja nyilatkoztatni minden egyénnek érthetően az Ő igazságát, tehát hit által megértjük, képünk, fogalmunk lesz pl. a teremtésről is. Csodálatos dolgok jönnek majd, olyan összefüggések, amielyek alapján megérthetjük, hogy hogyan jutottak el az Istenben hívő fizikusok (Planck, Pascal, stb...) a felfedezéseikhez. Érdemes pl. Planck munkásságának utánanézni. Fantasztikus dolgokra jött rá a kvantumfizikában az anyagról. Meg fogjátok érteni, hogy a szellemi törvények magasabb rendűek, mint a fizikai törvények, megérthető az Isten szellemi mivoltja a fizikai világ tekintetében, stb, stb... Sok hívő pontosan érti, h miről beszélek, remélem sokan állnak be Jézus csapatába. Jézus csodálatos kegyelmét és áldásait kívánom minden hívőnek és nem hívőnek. Áldjon meg Benneteket az Úr az Ő igazságával és áldásaival. Remélem mindenkivel találkozom az öröklétben!
Minden Jézus!
Minden érdeklődőnek javaslom ezt a videót: az élet rejtélyének megfejtése:
Az evolúció egy olyan folyamat definíciója,amely során változatok jönnek létre, kiszűrődnek és új változatok jönnek létre ezen megmaradt változatokból.Van amikor a változat eléri azt a szintet,mikor az eredetitől már annyira eltér (nem feltétlen kinézetben),hogy mondjuk úgy új fajnak hívjuk.
A tereremtéses oldalhoz:
Meglehetősen régi idézetekkel nem megyünk sokra és a tudomány ezt a részt még kutatja és vannak új felfedezések:
pl:
De az élet keletkezése még eléggé tisztázatlan.
Még egy kérdésem, a dínó csontok mellett pl miért nincsenek zsiráf csontok azokban a rétegekben, vagy sok más olyan emlősé,amelyek ma jelen vannak?
A régészet nagy részét evolucionisták uralják. Azért, mert nem publikálnak csontokat, nem azt jelenti, hogy nincsenek pl. zsiráf csontok.
Az idézett cikkel pedig pont megcáfoltad a Miller kísérletet/elméletet. És ezt a meteoros dolgot már pár formában régebben is bedobták a köztudatba. De még mindig nincs válasz az irányított információ keletkezésére. A meteorok és az őslégkör ugyanis nem fog összeállítani egy alap DNS információt, amit majd a véletlen és a mutációk tovább építenek.
Egy példa: ha nekem van egy CD-n egy kezdetleges pálcika versenyautós szoftverem, akkor a CD copy közben az esetleges másolási hibákból nem épül fel idővel egy mai Forma1 2015-ös játék.
Amúgy nem tudom mióta mérvadó az evolucionista origo bármiféle következtetése. Számtalan felhívás ment már hozzájuk. Pl.: [link]
Amúgy meg az én szemszögemből ezek nem új bizonyítékok, hanem új teóriák a teremtés ellen. Nekem sem tisztem, pl. az általad újabb feldobott "bizonyítékok" cáfolata. Aki rossz vágányon van, nehéz lejönni róla, de nem lehetetlen, hisz még nekem is sikerült:) A világ mindenre fog választ adni, hogy kapaszkodót keressen, aki nem hisz.
És még egyszer. A kőolaj csak hamar, nagy nyomáson és hőfokon tud kialakulni. És évmilliók alatt bőven elszivárogna, nemhogy ilyen nyomás alatt maradjon, mint ahogy ma. Több millió évesnek hitt szénben ugyebár találtak emberi cuccokat, leghíresebb az aranycsengő. Erre a híres teória, hogy millió évvel ezelőtt járt itt valami intelligencia a földön és ők hagyták itt... Mese habbal, a Földi élet kb 6000 éves.
Vagy mi a helyzet a folyók deltájával? Miért csak akkora, hogy kb. 4000 éve jöhetett létre a mai földrajz? Mert özönvíz volt a földön. Miért kb. 4000 éves a legöregebb fa? Miért kb. 4000 éve jelentek meg a nyelvek, népek, stb. miért lehet a DNS alapján Ádámig és Éváig visszajutni, tovább nem?
Nem kell bonyolult dolgokba belemenni, maradjunk az egyszerű, megfigyelhető dolgoknál és az egyszerű, tiszta logikánál, nem kell ide több millió éves meteor mese
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!