Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisznek sokan Istenben,...

Miért hisznek sokan Istenben, amikor nem létezik?

Figyelt kérdés
Én még nem találkoztam vele, nem éreztem semmi jelét a létezésének, ennélfogva annyi értelme van benne hinni, mint a Repülő Spagettiszörnyben. Azt sem tapasztaltam még meg soha, hogy lenne. Miért hinnék benne?
2015. júl. 20. 22:01
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem a radioaktív sugárzásnak sem érezted még semmi jelét a létezésének, még is létezik. :D Amúgy félre ne érts nem vagyok vallásos.
2015. júl. 20. 22:08
 2/31 A kérdező kommentje:

"Szerintem a radioaktív sugárzásnak sem érezted még semmi jelét a létezésének, még is létezik."

A radioaktív sugárzást meg lehet mérni, mellesleg elég, ha megnézed, hogy mi lesz az emberekből, ha kapcsolatba kerülnek vele.

A radioaktív sugárzás létezése egyértelműen bizonyított.

2015. júl. 20. 22:14
 3/31 anonim ***** válasza:
21%

A többség nem is igazán foglalkozik vele, csak egyszerű hagyományként, szokásként elfogadja és nem is gondolkozik el rajta.

Ettől függetlenül viszont sokan igen, és ők meg vannak győződve róla. A spiritualitásnak van létjogosultsága, és attól függően hogy definiálod az isten fogalmát, akár bizonyítható is lehet.

2015. júl. 20. 22:19
 4/31 anonim ***** válasza:
60%

1) Erre nevelték őket. Ha neked mindenki (anyukád, apukád, testvéreid, bácsikád, barátaid, stb.) egyöntetűen állít valamit, főleg egy elég nehezen ellenőrizhető dolgot, akkor jó eséllyel elhiszed.

2) Valamilyen komoly érzelmi krízisben menekültek oda.

3) Olyan társaságba kerültek, ahol mindenki vallásos, és a csoportpszichológia működik rajtuk

Mint láthatod, nem szerepel az, hogy meggyőzte őket valamilyen érv vagy bizonyíték. Mert ilyen nincs. Ezért is tűnik az összes létező isten melletti érv minden egyes ateistának teljesen nevetségesnek. Mert nem arra találták ki, hogy meggyőzzenek bárkit is, hanem arra, hogy a már hívőkkel elhitessék, hogy jó okkal hisznek.

2015. júl. 20. 22:25
 5/31 anonim ***** válasza:
47%
Ti komolyan elhiszitek azt, hogy ha valakit nem ismertek, akkor az nem létezik? Olyan sokan vagyunk, akik ismerjük őt és egyik pontnak sem felelünk meg. Ez a logika egyenlő azzal, hogy azt állítod, hogy nekem nincs anyám, csak mert te nem ismered.
2015. júl. 20. 22:42
 6/31 anonim ***** válasza:
36%

Teljesen mindegy te/ön mit gondol, mit nem látott, az élet, mindenség összetettebb mint ilyen buta emberek gondolkozása.

Egyébként a radio aktivitást nemcsak mérni lehet, hanem látni, amikor felkel a Nap és hőt és fényt sugároz (igen az a radioaktivitástól van).

2015. júl. 20. 22:43
 7/31 anonim ***** válasza:
37%
Az emberek többségének szüksége van egy hierarchiára, szükségük van egy vezetőre. Ezt kihasználva jött létre az egyház, tudják irányítani az embereket.
2015. júl. 20. 22:46
 8/31 A kérdező kommentje:

"Olyan sokan vagyunk, akik ismerjük őt és egyik pontnak sem felelünk meg."

Igen, nekem is van olyan haverom, akinek 6 éves koráig volt egy képzeletbeli barátja, akivel rendesen játszott és ismerte is őt.

Akkor most a képzeletbeli haver létezett szerinted?

2015. júl. 20. 22:47
 9/31 anonim ***** válasza:
36%

én is ateista vagyok ,de szerintem ez nem ilyen egyértelmű, a tudományos ténynek elfogadott dolgokat sem tapasztalod az esetek többségében, mégis hiszel benne, honnan tudod, pl hogy a vérkeringésed valóban úgy működik ahogy azt az iskolában tanítják

biztos, hogy lapos a föld? Láttad már a saját szemeddel, hogy nem lapos?

és még sorolhatnám

meg aztán sokszor az elméleti-tudományban egy bizonyítatlan elmélet sokáig fennmarad még végül a kísérleti tudomány nem igazolja (Hiegs bozon) vagy cáfolja(éter) vagy pontosítja (elektron természete)

és bár elmélet, akár évtizedeken vagy századokon át (sőt ezrdeken az eredeti atom-elmélet esetében pl) mégis sokan hisznek benne

sokan hiszik ,hogy a földön kívül is van élet, pedig még nem talált az emberiség ilyesmit

szóval pusztán maga az, hogy valaki teljesen lehetségesnek tartja, hogy létezzen egy (vagy több) istenség még önmagában nem hülyeség

2015. júl. 20. 23:06
 10/31 anonim ***** válasza:
36%

1. Isten létezik

2. csak mert becsukod a szemed és nem látod a körülötted lévő világot attól még létezik

3. nem lehet mérni/bizonyítani, a hit akkor nem lenne hit hanem tudomány.

4. Isten mindeki imáját meghallgatja, forduljatok hozzá bátran, sosem késő!

Üdv.

2015. júl. 20. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!