Miért hisznek sokan Istenben, amikor nem létezik?
Én hittem benne már gyerekkoromban is,pedig semmilyen vallásos nevelést nem kaptam.
Aztán egy természetfölötti találkozásban megtapasztaltam,hogy amiben hittem,az valóságos,sőt valóságosabb,mint bármi más.
Isten létezik!
Nem is tudom melyil vallásos válaszoló a leggyökerebb. Talán a #12. Van képed azt állítani, hogy a jóságos szent atya úristen gyógyítja meg a halálos betegeket, akik valahogy túlélik? És akkor mit gondolsz a sok éhezôrôl, árvákról? Családanyákról, akik rákban meghalnak? Kisgyerekekrôl, akiknek nem jut étel? Ott hol van a te jó istened? Az az irhalmas, könyörületes úr? Pontozzatok csak le nyugodtan, szarok bele, ti is tudjátok valahol mélyen, hogy csak féltek a valóságtól, és nem a világban/világnak éltek, csak egy agymosásnak,/fikciónak, meg egy nevetséges, régi könyvecskének.
Kérdezô! A válaszom: azért hisznek, mert félnek, és hülyék. Hülyék ahhoz, hogy rájöjjenek, hogy azon isten léte, amiben hisznek, teljességgel kizárt, baromság, ellentmondások tömkelege mindenhol, amit meg akarnak egyébként magyarázni maguknak. Félelem: félnek attól, hogy isten eltiporja ôket, mint egy egészséges kutyaszart, ezért imádkoznak hozzá, könyörögnek neki. És a legviccesebb/legelkeserítôbb ebben, hogy még jóságosnak, szentnek, és jóindulatúnak tartják ezután.
Az istenetek ezer meg ezer helyen megcáfolható, és még tudomány se kell hozzá.
"A tudomàny szerint is valòszínübb a lètezèse, mint az ellenkezôje."
Körülbelül hány százalék ad a tudomány mellette és ellene?
Lehet hogy itt most sokan válaszolni fognak neked mindenféle okos dolgokat, aminek számodra, a prekoncepcióid közé bezárkózva, sajnos bizonyos értelemben semmi értelme nincs.
Én ilyesfajta választ nem fogok írni neked, mert nem ismerlek, még Sosem láttalak, ennélfogva el kell hogy vessem, főleg ezen logika mentén, hogy te léteznél. Mondhatod azt persze, hogy te máshol, és/vagy más körülmények között te kézzelfoghatóan valóságos leszel, lehetnél és hogy vannak ismerőseid, barátaid mondjuk, akik már találkoztak veled, de ez Számomra semmit nem bizonyít. Úgyhogy utánad szabadon, azt hiszem teljes nyugalommal kijelenthetem, hogy nem létezel.
Ja mert hogy van ez a kérdés mondjuk, ami ide kiíródott, mint ha valaki tényleg kíváncsi lenne az itt megfogalmazható esetleges válaszokra, s ezért minden jel arra mutat, hogy létezhet ennek az írásnak egy alkotója...
Szerintem csak úgy lett, véletlenül. Fölrobbant a semmi, és összetintázott mindent egy papírlapon, amit aztán belefújt a szél a szkennerbe, és hogy hogy nem ez a viszonylag értelmesnek látszó (már mondatszerkezetileg) kérdés pont véletlenül ide íródott ki az internet segítségével, ami szintén nem létezik. (vagy igen...?)
Szerintem ez egy elég olcsó vásári trükk legjobb esetben is és itt mindenki megtévesztett, aki azt hiszi hogy a kérdező létezik. És szerintem te se ringasd magad abban az illúzióban, hogy létezel. Lehet hogy ez a hited csak az absztrakt és eléggé szelektív képzelőerődnek a folyománya.
Kedves kerdezo !!
Az ami neked jo, lehet hogy nekem nem, az hogy vannak akik hisznek Istenben es vannak akik nem az normalis dolog elvegre a kettoseg vilagaban elunk es orokke a jo es rossz, a szep es csuf, a szines es fekete feher valtozatokban elunk, tulajdonkeppen hullamvolgy az egesz. Istent sokan emberi mivoltakent kepzelik el aki ul odafent es figzeli a megalkotott emberkeket majd segit azon akin ugy gondolja hogy szukseges. TEVES ELMELET ES TEVES FILOZOFIA. Az a valami amit mi emberek ISTEN-kent akarunk a vallasok altal meghatarozni, akit formaba akarunk onteni , akit latni akarunk hogy o valoban letezik vagy nem, ez teves GONDOLKODAS. Sokszor megkerdojelezzuk hogy a Biblia mennyire Isten szava es ha kutatunk hogy habar a multban leteztek intelligens es a TUDAS (csodak tevesen)birtokaban levo emberek akiknek tetteit szoban tovabb adva majd irasban kifejtve jelen vilagunkban millio kerdes kovet hogy leteztek-e hogy valosak-e ? Egy biztos a NAGYBETUS ELET egy szinjatszo ter melyben mi vagyunk a szineszek es van amikor megjatszuk magunkat es van amikor onmagunkat adjuk, nemhiaba a legjobb filmeket a valos eletunkbol meritik. Sokan azt kerdezitek miert olyan ketoldalu a Bibliaban Isten, hol segitokesz es mindent megtesz az emberek erdekeben, mig a masik szakaszban elo embereket elpusztit, sot tanacsokat is osztogat arrol hogy hogyan kell ezt csinalni, mintha emberi vonasai lennenk, haragszik, ketelyei vannak, megvaltoztat dolgokat es mintha nem szamit olyan valtozasokra vagy dolgokra amik idokozben megtortennek. Kerdem en Isten mint egy szemelyes leny lete jogos ezek utan ? jo pelda ra (Mozes, Enokh, Ezekiel stb.)akiknel emberi voltakent (fizikai megnyilvanulas)jelenik meg (eross fenyek burkolataban, nagy zajjal es porral, zummogo hangal, vagy olyan eszkozt ad az ember birtokaban mely a halalt okozza) Vagy van a masik nezet amikor azt lehet kijelnteni hogy o mindenben benne van es minden annak a valaminel a reszese illetve mi a reszet kepezzuk es nem valami kivulalo Istenseget kell keresni mert meg maga a ko is Isteni szikrat foglal magaban. Vannak akik azt mondjak hogy talan egy idegen civilizacionak koszonhessuk a letunket, ez sem kizart, de ettol meg nem zarja ki hogy van egy nagy valami aminek a reszes kepezzuk es ezt annak hivja mindenki aminek akarja, de a vilagbeli elrendezesek, a Fold nevezetu bolygon levo komplex eletformak egy rendezett, tudatos es intelligens krativitas jelkepezi.Nincs olyan hogy lenyegtelen porszem, minden eggyes altalunk elo illetve elettelen dolognak szerepe van a Foldi eletben, a szinjatekban es csak mi valasszuk meg hogy melyik lehetseges utvonalon akarunk haladni. Mi mindannyian teremto tarsak vagyunk mihelyt par folyadek osszekeveresebol megalkotunk egy sokak szamara finom es egyedi italt pl a Coca Colat akkor maris teremtettunk egy olyan dolgot ami addig nem letezett es ez a legparanyibb dolgokra mind mind ervenyes, ehez az alkotasnak nem kell vilaghirunek lennie, eleg ha sajat izlesed szerint megalkotod a hazadat es a korulotte levo teruletet. Az az Isteni vagy valami szikra bennunk van, az elet a kezunkbe adta csak TUDATOSULNIA kell szamunkra hogy, NEM egy gyarlo es bunos emberek vagyunk akiknek a vallas beallitott, hanem kreativ, alkoto es szereto emberek, akiknek tanitani kellene es szeretetet adni azokat akik negativ cselekedetek tesznek es megertetni veluk hogy az amit tesznek vagy tettek az nem helyes, mert a nagtiv cselekedetre negativ modon lepunk, ahelyett hogy probalnank megerteni az okozot. Jezus egyszer azt mondta ha kovel dobnak meg akkor dobj vissza kenyerrel es nem veletlenul, de a vallas iranyitani akarja az emberi elmet es sikerult is neki, mikozben azt hisszuk hogy ok a jot akaro es a TUDAST biztosito es kozvetito iranyzat, hat TEVES. Ahogyan mondani szoktak az ordog sosem szembol hanem hatulrtol es mosolyogva a bizalmadba ferkozve csap le rad.
U.I.
Az elet celja nem az hogy eldontsuk melyik vallas a legjobb vagy melyek rosszak a lenyeg a valos eletben, a szinteren, mint szineszkent hogyan elem meg a megtapasztalt dolgokat, mikent cselekedem a korulottem levo emberekkel, mennyire vagyok segitokesz es mennyire tudok felulkerekedni a fizikai oromok fole vagy epp mennyire elek a vagyonnak es fizikai ertekeknek mikozben a mentalis kepessegem hanyatlik ezek karara. Jelenleg a tudomany hatalmasat ugrott es meg mindig felfele ivel de szellemi kepessegunk ekozben gatolva van tudatosan hogy mint balga birkak, ne kerdezzunk, ne kutassunk, ne legyunk kreativak, mindent ugy fogadjunk el ahogyan az le volt vagy van irva es minnel kevesebb legyen a szeretet kifejezese es az egymas iranti segitokesseg, ez pedig a gazdag es onerdekkel atitatot vallasi es allami vezetok erdekeit szolgajuk, nem feledve hogy mi bunosok es bunben fogantatva hajlandok minden rossszra, ha ugy vesszuk ezt ok telyes mertekben igazolni is tudjak es rohognek rajtunk.
"1. Isten létezik"
"3. nem lehet mérni/bizonyítani"
Tehát teljesen biztosan állítod hogy valami létezik, aminek a létét még elvileg sem lehet szerinted bizonyítani. Tehát saját állításod szerint bizonyíték nélkül hiszel abban, amiben hiszel.
Végül is én is ezt mondom :)
"A tudomàny szerint is valòszínübb a lètezèse, mint az ellenkezôje."
Próbáltam szépen megfogalmazni, de nem sikerült. Baromság, na. A vallásosság és a tudományos műveltség között negatív korreláció van. A természettudományos közéletben isten gyakorlatilag soha nem jön elő.
"Amugy ha belegondolsz vilàgunk bonyolultsàgàba, csak az jöhet ki hogy ez nem pusztàn milliàrd èvek vèletlenszerûsège. Màskèpp nèzve: szedj szèt darabjaira egy karòràt. Tedd egy cipôsdobozba ès ràzogasd amig ujra osszeàll. Sosem fog."
Ti komolyan egyetlen egy icipicike pillanatocskát sem szenteltek annak, hogy utánanézzetek ezeknek az "érveknek"?
https://www.youtube.com/watch?v=9S4F1czs2tk
https://www.youtube.com/watch?v=d9bXTfNq5d8
stb.
Több ezer órányi anyagot találsz csak youtube-on arról, hogy milyen iszonyatosan nagy hülyeség a ez az érv. Segítek, nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nagy hülyeség.
"Tökéletes bizonyíték Isten létezésére, hogy a bibliai próféciák százai teljesedtek be az elmúlt többezer évben."
Mutass egyet. Nincs szükségem több százra, csak egyetlen egyre. De az legyen teljesen egyértelmű.
"Isten embereket halálos betegségből gyógyított meg, tolószékből álltak fel emberek"
Ja, minden olyan betegséget gyógyított már isten, ami magától is képes gyógyulni. Leggyakrabban rákot, amiről ismeretes hogy sokszor magától visszahúzódik. De mondjuk amputált végtagokat soha nem növesztett vissza. Isten mindenre képes, ami magától is megtörténhetne, de semmire, ami csoda lenne. Pont mintha nem is lenne isten...
+az ima gyógyító erejét alaposan letesztelték már:
"Ha Isten nem létezik akkor ki tette ezeket?"
Neil deGrasse Tyson válaszolta meg a legszebben ezt a kérdést:
"If that's how you want to invoke your evidence for God, then God is an ever-receding pocket of scientific ignorance that's getting smaller and smaller and smaller as time moves on. So, just be ready for that to happen, if that's how you want to come at the problem. So that's just simply the God of the gaps argument."
"Az mindegy, èn e nèlkül is hiszek benne. Mindegy hogy ki mièrt hisz, a lènyeg hogy ha mindenki az ô tanítàsa alapjan èlne, boldogabb lenne a vilàg."
Hááááááááát...
Az a gond, hogy ti magatok sem ismeritek az istenetek tanításait. Te is teljes nyugalommal figyelmen kívül hagyod a bibliai tanítások 90%-át, és aztán örülsz, hogy az a 10% amit kiválogattál mert jó az tényleg jó. Nem lenn egyszerűbb, ha felhasználnád azt ami alapján kiválogattad a jó részeket, és kihagynád a bibliát a képből? Akkor nem venné körül 90%-nyi erőszak, gyilkosság, rabszolgaság és a többi a 10% jó dolgodat, hanem lenne 100% jó dolog, és 0% undorító ókori törzsi törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!