A vallásos emberek miért nézik le a nem hívőket, még akkor is, ha a nem hívők elfogadják őket?
Az egyik ismerősöm (aki nagyon vallásos, hithű baptista) ezt írta ki a facebookra:
,, ,,A bölcs keresztény nem vesztegeti az időt arra, hogy Isten programját újjá nem született embernek próbálja megmagyarázni; az ilyen gyöngyöket vet a disznók elé. Ugyanígy megpróbálhatná leírni a naplementét egy vak embernek, vagy megtárgyalni a nukleáris fizikát a városi parkban álló szoborral. A természeti ember nem tudja azokat a dolgokat felfogni. Ahogyan nem lehet a napsugarakat horoggal felfogni, ugyanúgy nem lehet megragadni Isten kijelentését a Szent Szellem segítsége nélkül. Ha valaki nem született Szellemtől és nem tőle tanult, előtte mindez teljesen idegen lesz. Lehet a filozófia doktora, az sem segít, mert ezen a területen legfeljebb azt jelenti, hogy "elképesztően tehetségtelen".
/Vance Havner/"
Ez mi?! Mi elfogadjuk a hitüket, sokan még egyenesen meg is adják érte a tiszteletet, de akkor miért is kell minket lenézni? Elvégre pont ők azok, akik csak ,,meg vannak tűrve" durván fogalmazva, hiszen már rég nem lenne vallás, ha minden ateista lesz*rná a hívőket magasról. De nem így van, sokan nagyon is humánusok vagyunk és elfogadjuk őket, tiszteletben tartjuk. Akkor minek ez a ,,tudatlanok a nem hívők" maszlag? Tudják, érzik, hogy nem nekik van igazuk, de még mondani kell valamit, hogy náluk legyen az igazság? Ahh.
Amúgy nagyjából tudom, mire utalhat, hiszen én is vallásos neveltetést kaptam. Már úgymond újjá voltam születve, be akartak meríteni, de sok mindent átgondoltam és lemondtam róla. Tudom, hogy rengeteg dolog nem igaz, ettől függetlenül nem hülyézem le azt, aki elmondja a hitét. Ez a ,,vélemény" viszont egyenesen sértő. Miért kellett ezt, nem értem. :(
,,Az ember szellemi szinvonala vagy mentális, etikai szintje nem világnézeti kérdés, még akkor sem, ha tudjuk , hogy a gyakorlati ateistáknak ez bizony , általában, nehezebb. "
Ez egy kicsit sem volt lenéző...Attól, hogy valaki ateista, még lehet szellemi ember. Lehet elvont, lehet agnosztikus, lehetnek fantáziálásai, csak nem borul le egy isten elég sem.
Nyugi kérdező, nekem már azt is mondták, hogy ateista=érzelmileg retardált. Ateista=sátán vezérelte áldozat. Ateista=lappangó hívő, aki nem ismeri magát sem.
Annyi alapja van az ilyen degradálásnak, hogy "én a hitem vagyok boldog...szóval te biztos boldogtalan vagy..." Hülyeség az egész. Normális hívő ember nem degradál másokat, mert nem az a feladata, hogy pszichológust játszon.
En mar azon megakadok hogy "Az egyik ismeroson a facebookon postolta ezt". En szerintem ez egy nagy rakat kepmutatas. A hit szemelyes dolog, Isten es ember kozotti kapcsolat. O csak azt mutatja kifele hogy van hite, de viszont a hit a cselekedetekben nyilvanul meg! Es ez a legfontosabb! Ha elolvassatok Mate evangelioma 7. reszet ott ir a kepmutatasrol.
Ennyi hozzafuzni valom van. Tovabb mar nem megyek mert egyenlore nincs meg a szukseges ismeretem hogy megiteljema dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!