Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell, hogy téma legyen,...

Miért kell, hogy téma legyen, hogy a vallásos emberek elfogadják-e a homoszexualitást?

Figyelt kérdés

Leszbikus vagyok, mégsem kérdezi senki, hogy elfogadom-e a kereszténységet, a keresztényeket, nem mondom, hogy át kéne őket nevelni, nyomják el magukban. Magánügy, mégis sokak nyakában, autójában, akár a testén tetoválásként ott a kereszt. Sőt, még ezt a "devians eszmét" rá is akarják kényszeríteni a normálisan gondolkodó emberekre. Benne vannak a médiában, mutogatják magukat az utcán, befolyásuk van a politikába, ott a rengeteg ünnep, no meg a zarándoklatok.

Amikor viszont szóba jön a melegfelvonulás, kikelnek magukból, hogy a szexualitás 4 fal közé való. Ezzel egyet is értek, én még az utcai csókot sem preferálom legyen az homo vagy hetero. De aki nem látja, hogy ez nem a szexről szól, pont, hogy azzal van a baj, hisz neki jut eszébe egyből a szex. Amikor házasodni akarok (polgári), és ezért tüntetek, az nem a szexről szól, hanem a szerelemről, jogokról, elfogadásról. Amikor megfogom a barátnőm kezét az utcán, az nem a szexualitásról szól. Vagy ha egy heteró pár kézenfogva sétál, mindenkinek az jut az eszébe, hogy ők szexelnek?

2014. ápr. 24. 17:53
1 2 3 4 5 6
 1/52 yuda ***** válasza:
7%

Egy valamit meg kell érts.

A hívő emberek a biblia szavait Isten Igéjének, Isten akaratának, Isten -dolgokhoz való hozzáállásának tartják és maguk is ezzel azonosulnak.

Aki nem így tesz, nem hívő. Úgy vélem, ezzel legtöbben egyetértenek.

Mivel Isten a homoszexualitásról kinyilvánította, hogy fertelmes bűn, sőt az ószövetség ideje alatt az ilyeneket kivégezték-ez jól mutatja Isten hozzáállását a dologhoz.

Újszövetség idejében is fertelmes bűn, ám meg lehet bánni, meg lehet térni belőle és akkor Isten eltörli a bűnödet és új életet találsz Nála.

Ne várd, hogy Isten, vagy a hívők elfogadják ezt az életmódot. Nem lenne logikus.

Nem logikus az sem, ha arra számítasz, hogy Isten az idők folyamán megváltoztatta volna a bűnökhöz való viszonyát. Nem tette meg és soha nem is fogja. Isten a bűnt gyűlöli.

Ő tökéletes és változás árnyéka sincs benne.

Az embernek kell Őhozzá idomulnia és belátni, elfogadni, és nyitottnak lenni a Mindenható beavatkozására, mert Ő minden ember számára a legjobbat készítette el: az üdvösséget.

A bűnök elfogadása, tolerálása sosem tartozott ide és nem is fog.

Ismétlem, sem Isten, sem benne hívők nem fogják soha tolerálni magát a bűnt, de a bűnösnek lehetősége van a változtatásra, ha nyitott rá.

Ha pedig kemény vagy, gondolj arra, hogy Istennel keménykedsz és sok esélyed nincs. Küzdhetsz te az Igazság ellen, de a végső szó úgyis az Övé.

Aki fejjel megy a falnak, az nem túl bölcs.

Ne mond azt, hogy valami lényegeset elérhetsz az életben, ha Isten igazsága ellen törekszel.

Az emberi élet fő célja, hogy a bűnös ember elfogadja Jézus Krisztus keresztáldozata által nyújtott üdvösséget. Aki tudatosan nem teszi, kárát vallja.

Nem mondhatja az ember az Alkotójának, minek teremtettél ilyennek?!

Te magad vagy az életed irányítója és döntési szabadságod van az igazság elfogadására, vagy elutasítására.

Tanácsolom, hogy gondold még át és dönts a saját életed mellett!

Egyáltalán nem mindegy, hogy az örökkévalóságot hol fogod eltölteni, mert az csak nem röpke 70-80 év lesz.

Fontold hát meg jól!

A kéj elmúlik. A fiatalságod elmúlik és meg fogod látni, hogy lelkileg kifosztottan fejezed be az életed, amit most alapozol meg, ha nem döntesz Isten mellett.

2014. ápr. 24. 18:22
 2/52 anonim ***** válasza:
90%
hívőkkel nem érdemes erről vitatkozni...meg másról se nagyon
2014. ápr. 24. 18:29
 3/52 anonim ***** válasza:
89%
Első válaszoló: szerintem félreértetted a kérdést.
2014. ápr. 24. 18:31
 4/52 anonim ***** válasza:
87%

igazad van, aki hívő, az akkor ne legyen homoszexuális, de ne erőszakolja rá a vallását másra. másnak szíve joga eldönetnie, hogyan akar élni.

egyébként ne általánosítsunk, én vallásos vagyok, és semmi bajom a melegekkel.

2014. ápr. 24. 18:58
 5/52 anonim ***** válasza:
25%
Az egyházban téma. Miért akarnak bejönni az egyházba homokosok, amikor a Biblia bűnnek nevezi a homoszexualitást. A bűnből való megtérés a küszöb. Ahogyan meg kell térni a lopásból, a házasságtörésből, a verekedésből, és minden egyébből, amit a Biblia bűnnek mond, ugyanúgy a szexuális devianciából. Aki szerint a homoszexualitás nem deviancia, az nem áll készen a megtérésre, s így arra, hogy az élő egyház tagja legyen. Az pedig, hogy hogyan akarja élni a mindennapjait az egyházon kívül, nem tartozik másra. Csak azt ne várja, hogy én kisebb elánnal képviseljem a véleményemet, mint ő a sajátját.
2014. ápr. 24. 19:22
 6/52 anonim ***** válasza:
88%
Látod kérdező, túl magasra dobtad fel te azt a labdát. Az eddigi vallási fanatikusok alapján (Akinek nem inge...) olvasás után "fatal error" állt be, aztán egy "újraindítás", majd a szokásos mellébeszélés.
2014. ápr. 24. 19:58
 7/52 anonim ***** válasza:
92%

Kérdésre válaszolva szerintem azért téma, mert a keresztények baromi sokan vannak, és szerintük a Bibliában nyíltan és egyértelműen benne van, hogy a homoszexualitás bűn, ezért ők nyíltan elítélik ezt. És a hívőkön kívül csak szélsőséges csoportoknak/pártoknak(...) van arca nyíltan felvállalni ezt a teljesen maradi, szűklátókörű nézetet.

Ráadásul a keresztények többen vannak mint a homoszexuálisok, de vannak homoszexuális keresztények, akik szeretnék, ha elfogadnák őket. Szóval ez egy nagyon éles szembennállás. És ha az egyház egyszercsak kitalálná, hogy hát ez mégsem bűn, azzal rengeteg ember hozzáállását megváltoztatná (persze van aki szó szerint kitérne a hitéből.)

Egyébként én nem vagyok otthon a kereszténységben, sem pedig a Bibliában, de az a kevés amit olvastam, és tudok mondjuk Jézusról, az bennem azt indítja el, hogy a lényeg a SZERETET és a MEGÉRTÉS. De nyilván vannak olyanok akik nem ezt helyezik előtérbe (nem mindenki!!!) mert sokkal könnyebb utálni, mint megérteni és elfogadni.

Én értem a kérdésedet, és megértem a felháborodásodat, sokszor én is igazságtalannak érzem amiket te. De nem szabad hagynod, hogy mindig felidegesítsen az ilyesmi :) Persze néha kiborul az ember, de remélem azért tudod kezelni. Mindig arra gondolok, hogy jó nem foghatjuk egymás kezét az utcán, nem lehet csók nyilvános helyen, de mennyire intimek maradnak ezek a dolgok! Mennyire várja az ember, hogy végre hazaérjen :)

Igen, rossz hogy vissza kell fojtani magunkba ösztönös érintéseket meg ilyesmiket, de legalább azok tényleg megmaradnak csak a miénknek :)

Persze ez nem mindig vigasztalja az embert, de én ezeket tényleg komolyan gondolom :) A többség ellen meg úgyse tehetsz semmit...

Na jó kicsit elszaladt velem a ló :D

Szóval make love not war én azt mondom ;)

20/L/L

2014. ápr. 24. 23:20
 8/52 anonim ***** válasza:
86%
Mindenkinek meg van a hite, én azt hiszem iszom még egyet... de komolyabban szólva a vallás is csak egy ok, hogy az emberek ölhessék, utálhassák egymást. Nem vagyok meleg hippi sem pacifista, de az ilyen vallási háború azon kívül, hogy kiderüljön kinek van jobb képzeletbeli barátja, csak populáció szabályozására jó (na meg indok, hogy pénzeljük a hadsereget). Jé és a melegenek is ilyen hatásuk van (csak kevésbé véresen és még a gazdaságra és jó hatással vannak) Lehet háborogni, de ki szerint van rendben az a 7 milliárd lakos?! Kereszténység ide... melegek oda... akkor is sokan vagyunk, ezért nem férünk el egymás mellett.
2014. ápr. 24. 23:51
 9/52 anonim ***** válasza:
86%

Mert ez a vallás újabb buktája a valósággal szemben. Mint a lapos föld meg az ecolució.

A különbség az, hogy a kreacionizmustól csak ők lesznek hülyék, a melegek üldözésével viszont milliók életét teszik tönkre.

Ráadásul melegek mindenütt vannak, keresztények között is, és egy meleg tizenévesnek ez maga a pokol, sokan a halálba menekülnek.

Mondhatjuk ez az a pont, ahol a kereszténység beér a szekta kategóriába.

2014. ápr. 25. 08:55
 10/52 anonim ***** válasza:
85%
Amilyen dolgok vannak a Bibliában, ha más szervezet alapirodalmában lenne, az már rég be lenne tiltva. Csak a régi vallásokkal toleránsak vagyunk. A keresztények szorulnak toleranciára, nem a melegek.
2014. ápr. 25. 08:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!