Miért kell, hogy téma legyen, hogy a vallásos emberek elfogadják-e a homoszexualitást?
Leszbikus vagyok, mégsem kérdezi senki, hogy elfogadom-e a kereszténységet, a keresztényeket, nem mondom, hogy át kéne őket nevelni, nyomják el magukban. Magánügy, mégis sokak nyakában, autójában, akár a testén tetoválásként ott a kereszt. Sőt, még ezt a "devians eszmét" rá is akarják kényszeríteni a normálisan gondolkodó emberekre. Benne vannak a médiában, mutogatják magukat az utcán, befolyásuk van a politikába, ott a rengeteg ünnep, no meg a zarándoklatok.
Amikor viszont szóba jön a melegfelvonulás, kikelnek magukból, hogy a szexualitás 4 fal közé való. Ezzel egyet is értek, én még az utcai csókot sem preferálom legyen az homo vagy hetero. De aki nem látja, hogy ez nem a szexről szól, pont, hogy azzal van a baj, hisz neki jut eszébe egyből a szex. Amikor házasodni akarok (polgári), és ezért tüntetek, az nem a szexről szól, hanem a szerelemről, jogokról, elfogadásról. Amikor megfogom a barátnőm kezét az utcán, az nem a szexualitásról szól. Vagy ha egy heteró pár kézenfogva sétál, mindenkinek az jut az eszébe, hogy ők szexelnek?
Egy vallásossal fölösleges bármiről is vitatkozni. Sok nagyon vallásos, begyöpösödött (tiszt.kiv) még azt sem tudja, hogy mi a különbség a demokrácia, és a teokrácia között. Nem egyszer láttam és hallottam már azt, hogy a vallásosak arról győzködnek embereket, hogy a Biblia ÉS az állam.....
A vallást is lehet ugyanúgy a templom falai között tartani, és ne kövezzetek meg, de én undorodom ettől a képmutatástól. "Szeresd felebarátodat..." stb, miközben a melegeket a pokolra küldenék olyan miatt, ami születés, és nem választás kérdése. És ezek vérig vannak sértve, ha valaki nem a Bibliára, egy kitalált vallásos irodalmi műre, alapozva éli az életét.
"A házasságtörés bűn,elátkozás,vagy halál jár érte.
A varázslás bűn,varázsló asszonyt ne hagyj életben.
Szombaton dolgozni bűn,kövezze meg az összes táborlakó."-Mondta ezt Mózes.
Ha ez valamelyik mai szervezet vagy szekta alapirodalma lenne, már rég be lenne tiltva, mint egyes helyeken a Szcientológia.
A Biblia nem más, mint egy több értelmezésű, vallási alapokra fektetett irodalmi mű, melyhez olykor-olykor hozzátoldottak valamit, vagy kivettek belőle részeket.
Vallásosokkal pedig egyáltalán nem érdemes semmiről sem vitatkozni, meggyőzni őket úgysem lehet, max magukban őrlődnek, hogy nem úgy van valami, mint a mesekönyvükben.
Több ponton megbukott már az, ami a Bibliában van, többek között nekem ezért nem hitelesek a Bibliával hadakozó emberek. A vallásosság, és a fanatizmus két külön dolog. Az elsőt elfogadom, a másikat nem.
"A Biblia szerint bűn, amiből meg kell, de meg is lehet térni. Ez azt jelenti, hogy egy homoszexuális ember megszabadulhat a homoszexualitásából, ha hisz a Szabadítóban."
A Bibliában beszélő kígyó is van. Ezek szerint akkor az is létezik? Na pontosan ezek miatt nem lehet komolyan venni az egészet. A Biblia nem tesz említést a homoszexualitásról (másold ki légyszíves ahol KONKRÉTAN leírja a Biblia. hogy "bűn a homoszexualitás") Meg különben is, kit érdekel mi van egy foszladozó, irodalmi kéziratban, amit az idők során a különböző zsinatokon az ottani vallási vezetők szája szerint alakítottak, formáltak?
A Bibliának van az irodalomban eddig a legeslegtöbb értelmezése, de az alap értelmezése nem vetíthető ki a jelenkorra, ugyanis rengeteg olyan dolog van benne, amik az akkor időkben volt jelentős, akkori időkre volt érvényes. (lásd, boszorkányság)
Ha te a Bibliára alapozva akarod élni az életedet, hajrá, senki nem akadályoz meg benne. De hagyd, hogy más úgy élje az életét, ahogy neki tetszik, ne akard rákényszeríteni másra ezt a mesekönyvet. Én pl (melegként) Istenben hiszek, és nem a Bibliában.
52%-os
Mondj egyetlen olyan embert, aki "megtért". Nem tudsz, mert nagy bullshit az egész amit írtál.
A homoszexualitással SZÜLETNI KELL, pont úgy, mint a heteroszexualitással. Tudsz olyan bűnt mondani, amely nem szabad akaratból ered? Ha betegségnek tartod, akkor tudsz olyan betegséged, ami egyszerre bűn és szégyen? Mindegyikre a válasz: nem
Ha már sokan azt mondják, hogy szerintük a melegek "mindenki arcába tolják" (példát egyik sem tud, csak a felvonulással dobálóznak, ami évente 1-szer van, másfél óra, és manapság semmilyen feltűnő ember nincs ott, néztem), én meg akkor azt mondom, hogy a vallásosak ne tolják az arcomba a Bibliát. Nem vagyok rá kíváncsi, tartsák a vallást a templom falai között.
Na ugye más ilyenkor a gyerek fekvése.
Nézd az ilyen mélyen vallásos emberekkel nem kell foglalkozni. Én hiszek Istenben de semmi bajom nincs a homoszexuálisokkal. Nem járok templomba se és nem is tartom a Bibliát egy fontos könyvnek szerintem csak egy népbutító eszköz volt ami mára igencsak "lejárt". Ezek az emberek akik bemásolják a biblia szövegét a válaszokba és csak "Isten tanait" ( vagyis pár régi fószer írásait) tartja az élet kulcsának beszűkült látásmódú primitív emberek. Hagyjad őket, sétálj csak kézen fogva a barátnőddel ha valaki megszól akkor ő a gáz nem ti.
17/l
Én sokat éltem szerzetesek között és amit megfigyeltem náluk, hogy ők a legkevésbé toleránsak, s ha bárki nem ért egyet a biblia egy szavával is, az nem ember.
Nálunk a szerzetesek zsidóznak, cigányoznak, b*ziznak mindenkire... Hol itt a felebaráti szeretet?
Nincs bajom a vallással, tud hasznos lenni, csak a legtöbb ember bort iszik és vizet prédikál...
Ha volt Jézus és létezik feltámadás, akkor a fejét fogja valószínüleg a mai egyháztól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!