Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell, hogy téma legyen,...

Miért kell, hogy téma legyen, hogy a vallásos emberek elfogadják-e a homoszexualitást?

Figyelt kérdés

Leszbikus vagyok, mégsem kérdezi senki, hogy elfogadom-e a kereszténységet, a keresztényeket, nem mondom, hogy át kéne őket nevelni, nyomják el magukban. Magánügy, mégis sokak nyakában, autójában, akár a testén tetoválásként ott a kereszt. Sőt, még ezt a "devians eszmét" rá is akarják kényszeríteni a normálisan gondolkodó emberekre. Benne vannak a médiában, mutogatják magukat az utcán, befolyásuk van a politikába, ott a rengeteg ünnep, no meg a zarándoklatok.

Amikor viszont szóba jön a melegfelvonulás, kikelnek magukból, hogy a szexualitás 4 fal közé való. Ezzel egyet is értek, én még az utcai csókot sem preferálom legyen az homo vagy hetero. De aki nem látja, hogy ez nem a szexről szól, pont, hogy azzal van a baj, hisz neki jut eszébe egyből a szex. Amikor házasodni akarok (polgári), és ezért tüntetek, az nem a szexről szól, hanem a szerelemről, jogokról, elfogadásról. Amikor megfogom a barátnőm kezét az utcán, az nem a szexualitásról szól. Vagy ha egy heteró pár kézenfogva sétál, mindenkinek az jut az eszébe, hogy ők szexelnek?

2014. ápr. 24. 17:53
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
76%

"Te tévedsz, ha azt gondolod, hogy a kábítószer, a cigarettázás, az alkoholizmus, vagy egyéb megkötözöttségek más természetűek, mint a szexuális bűnök. "

ez így van, csakhogy az ember szexualitása nem szexuális bűn.

2014. máj. 3. 11:05
 42/52 A kérdező kommentje:

Kedves keresztény testvéreim! Jó hírt hozok nektek! A XXI. századi evangéliumot, mely ma erősebben él, mint bármikor korábban! Van szabadulás, van remény! Rengetegen bizonyították már, igenis van kiút a szabadság felé! Nem kell többet megkötözöttségben és bűnben élnetek! A lelkiismeretetek már biztosan jelezte nektek, hogy valami nincs rendben, csak nem mertetek rá hallgatni. Most ne féljetek!

Meg vagytok kötözve értelmetlen szabályokkal, bízonyítottan hamis könyvvel, aminek követését rátok kényszerítík, kihasználva gyenge pszichés állapototokat, és, hogy emiatt könnyen lehet titeket birka módjára a racionalitással szembe vinni, manipulálni, félelemben tartani.

Biztosan észrevettétek már, hogy a különböző vallások/egyházak miatt ilyen megosztott az emberiség. Hogy egy jobb, egységesebb, boldogabb, békésebb jövő hozható el, ha mindenki aki ebben a bűnben és fertőben résztvesz, hajlandó megtérni. Mutass te példát eltévelyedett testvéreidnek! Hagyd ott a bűnt, a kirekesztést, a gyűlöletet, a vezetőid által tudatosan beléd (manipulált személybe) kényszerített gonoszságot és tégy egy lépést a szeretet felé.

Ha egyedül nem megy, ne keseredj el. Ez durva megkötözöttség, sojan nem képesek egyedül szembenézni vele. De képzett orvosaink, pszichológusaink segítenek neked feldolgozni a tényt, hogy egész idáig csak megvezettek, egy mesevilágban hittél, hogy uralni és irányítani tudjanak téged, és fokozatos segítséggel még a való világba is visszatérhetsz!

Szabadulj meg a hülyeség kötelékéből! Én hiszek benned!

2014. máj. 3. 12:26
 43/52 anonim ***** válasza:
74%

ejjj de megmondtad :D amúgy ja a Biblia egy tökéletes példája annak, hogy milyen könnyű megvezetni/manipulálni az embert. Most hogy így olvastam a szöveged... tényleg basszus a vallások mennyi szerencsétlenséget hoztak a világra? Hitler/Sztálin hozzájuk képest semmi. Népirtás? Pipa! Fajgyűlölet? Pipa! Igazságtalan kivégzések? Pipa! Kegyetlen kivégzések? Pipa! Emberek kizsákmányolása? Pipa! És akkor még folytathatnám. Sajnos a jó dolgok amit a vallás adott az embereknek igencsak le vannak maradva a rossz dolgokkal szemben.

17/L

2014. máj. 3. 12:46
 44/52 anonim ***** válasza:
56%

" Én azt állítom, hogy nincs olyan emberi megkötözöttség, amire nincs Istennek válasza, azaz bármiből meg lehet szabadulni."

Tőled és a szektádtól is meg lehet szabadulni?

2014. máj. 4. 10:35
 45/52 anonim ***** válasza:
15%
Akkor megkérdezem: elfogadod a keresztyénséget? Ha megkérdezel erről a témáról egy olyan embert, aki valóban hívő, akkor neked is megváltozik a véleményed. Előbb azzal kellene tisztában lenned, hogy nem mindenki hívő aki vallásos jelképeket hord, vagy Istent emleget, és bibliát, vagy templomba jár. Sok "keresztyént" megkérdezhetsz, túlnyomó többségük nem is olvas bibliát, nincs is neki. Amikor egy hívő ember elítéli a bűnt, nem a bűnös embert ítéli el, hanem azt, amit az csinál. A hívők nagyon jól tudják, hogy mekkora hatalma és ereje van a bűnnek, és abból egyáltalán nem lehet saját erőből szabadulni. Tehát aki téged bánt a bűn miatt, az nem tud semmit a bűnről. Egy igazi hívő nem fog neked esni. Megmondja őszintén, hogy bűn az, amit teszel, de nem néz le, nem szidalmaz, hanem megpróbál segíteni, ha mással nem, akkor imádkozik érted. Senki sem tud bűntelenül élni, valamilyen bűne mindenkinek van. Ha mást nem, azt a parancsot megszegi, hogy "ne kívánd". Jézus pedig a Hegyi beszédben bemutatja, hogy mennyire tökéletlen minden ember, hogy senki sem tudja betartani az Isten törvényeit. Tehát a hívő sem tud bűntelenül élni, és tudja azt, hogy Isten előtt minden bűn egyforma. Te leszbikus vagy, nekem meg van más bűnöm. Akkor mi a különbség? Csak annyi, hogy én kérem Istent, hogy kegyelmezzen nekem, bűnösnek. Van jogom téged kritizálni? Nincs. De szólnom kell, hogy kérd Istent, hogy kegyelmezzen neked? Igen. Sőt, muszáj. Kényszeríthetlek erre? Nem. Miért? Azért mert azzal újabb bűnt követnék el. - Isten azt mondja, hogy amit te teszel, az bűn. Függetlenül attól, hogy te annak tartod-e. - Olyat nem mondok, hogy nyomd el magadban, mert arra képtelen lennél, hiszen a bűn erősebb tőled, mert legyőzött. Ellenben, ha felismered mégis, hogy ez bűn, és szabadulni akarsz, akkor kérj segítséget - imádkozzál Jézus Krisztushoz, hogy szabadítson meg. A bűn a túlvilágból ered, túlvilági hatalom áll mögötte, és csak túlvilági erő tudja legyőzni. - Nagyon jól látod, hogy ez nem a szexről szól, hanem attól sokkal komolyabbról. Ha egyszer erről többet szeretnél tudni, akkor írj üzenetet. Remélem segítettem.
2014. máj. 6. 20:46
 46/52 anonim ***** válasza:
42%

"Akkor megkérdezem: elfogadod a keresztyénséget?"

nem te definiálod a kereszténységet. ha egy meleg pár hívő és Isten áldását kérik akapcsolatukra, akkor megkapják.

2014. máj. 7. 10:31
 47/52 anonim ***** válasza:
19%
Ezt nem értem. Ha Isten valamiről határozottan kijelenti, hogy bűn, akkor hogyan adná rá az áldását?
2014. máj. 7. 12:17
 48/52 anonim ***** válasza:
59%
a megoldás az, hogy nem jelenett ilyet ki lol
2014. máj. 7. 12:55
 49/52 anonim ***** válasza:
15%

Hangsúlyozom ismételten - nem a kérdezőt ítélem el, hanem a bűnt, és nagyon sajnálom, hogy ebben szenved, még akkor is, ha ő nem érzi ezt szenvedésnek. Ez bűn, és erre mentség nincs. Az előttem szólónak gyűjtöttem ki a rengeteg tiltásból egy párat:

Inkább az a megoldás, hogy nem ismered Istent. Isten férfinak és nőnek teremtette az embert. Ez a teremtés rendje. Aki Isten akaratával szembeszegül, annak van nagyon sok ígéret a bibliában: 1Kor 6,9

Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,

3Móz 18,22

Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.

3Móz 18,26

Tartsátok meg azért ti az én rendeléseimet és végzéseimet, és ez útálatosságok közül semmit meg ne cselekedjetek, se a benszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény:

3Móz 18,27

(Mert mindezeket az útálatosságokat megcselekedték annak a földnek lakosai, a mely előttetek van; és fertelmessé lőn az a föld),

3Móz 18,29

Mert a ki megcselekszik valamit ez útálatosságokból, mind kiirtatik az így cselekvő ember az ő népe közül.

3Móz 18,30

Tartsátok meg azért a mit én megtartani rendelek, hogy egyet se kövessetek amazútálatos szokásokból, a melyeket követtek ti előttetek, és meg ne fertőztessétek magatokat azokkal. Én, az Úr, vagyok a ti Istenetek.

3Móz 20,13

És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.

5Móz 22,5

Asszony ne viseljen férfiruházatot, se férfi ne öltözzék asszonyruhába; mert mind útálatosaz Úr előtt, a te Istened előtt, a ki ezt míveli.

5Móz 18,12

Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.

Jer 18,13

Azért ezt mondja az Úr: Kérdezzétek csak meg a népeket: kicsoda hallott vala ilyeneket? Igen útálatosan cselekedett Izráel leánya!

Ez 11,21

De a kiknek szívök az ő fertelmességeik és útálatosságaik szíve szerint jár, azoknak útját fejökhöz verem, mondja az Úr Isten.

Jel 21,8

A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, a mi a második halál.

2014. máj. 7. 20:13
 50/52 anonim ***** válasza:
14%

Az itt ágálók legnagyobb problémája nem a homoszexualitás, hanem a bigott ateizmus, párosítva freudizmussal. Ha a homoszexualitás nem bűn, ha az evolucionizmusnak igaza van, akkor degeneráció és aberráció, ami mindenképpen nem kívánatos mellékvágány. Szerintem sokkal jobban hangzik a Biblia interpretációja, mert az kiutat is mutat, és nem kárhoztat determinizmusra. Három bibliai részlet jut rólatok eszembe, amelyek nem a homoszexualitásról szólnak, mégis vonatkoznak rátok:

"Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert amit vet az ember, azt aratja is." /Galata 6,7/

"Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket." /János 15,22/

"Mivelhogy hívtalak titeket, és vonakodtatok, kiterjesztém az én kezemet, és senki eszébe nem vette; És elhagytátok minden én tanácsomat, és az én feddésemmel nem gondoltatok: Én is a ti nyomorúságtokon nevetek, megcsúfollak, mikor eljő az, amitől féltek. Mikor eljő, mint a vihar, az, amitől féltek, és a ti nyomorúságtok, mint a forgószél elközelget: mikor eljő ti reátok a nyomorgatás és a szorongatás. Akkor segítségül hívnak engem, de nem hallgatom meg: keresnek engem, de meg nem találnak. Azért hogy gyűlölték a bölcseséget, és az Úrnak félelmét nem választották. Nem engedtek az én tanácsomnak; megvetették minden én feddésemet. Esznek azért az ő útjuknak gyümölcséből, és az ő tanácsukból megelégednek." /Példabeszédek 1,24-31/

2014. máj. 8. 05:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!