Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell, hogy téma legyen,...

Miért kell, hogy téma legyen, hogy a vallásos emberek elfogadják-e a homoszexualitást?

Figyelt kérdés

Leszbikus vagyok, mégsem kérdezi senki, hogy elfogadom-e a kereszténységet, a keresztényeket, nem mondom, hogy át kéne őket nevelni, nyomják el magukban. Magánügy, mégis sokak nyakában, autójában, akár a testén tetoválásként ott a kereszt. Sőt, még ezt a "devians eszmét" rá is akarják kényszeríteni a normálisan gondolkodó emberekre. Benne vannak a médiában, mutogatják magukat az utcán, befolyásuk van a politikába, ott a rengeteg ünnep, no meg a zarándoklatok.

Amikor viszont szóba jön a melegfelvonulás, kikelnek magukból, hogy a szexualitás 4 fal közé való. Ezzel egyet is értek, én még az utcai csókot sem preferálom legyen az homo vagy hetero. De aki nem látja, hogy ez nem a szexről szól, pont, hogy azzal van a baj, hisz neki jut eszébe egyből a szex. Amikor házasodni akarok (polgári), és ezért tüntetek, az nem a szexről szól, hanem a szerelemről, jogokról, elfogadásról. Amikor megfogom a barátnőm kezét az utcán, az nem a szexualitásról szól. Vagy ha egy heteró pár kézenfogva sétál, mindenkinek az jut az eszébe, hogy ők szexelnek?

2014. ápr. 24. 17:53
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
32%
Minden esetre Jézus él, ezért hatékony segítséget tud nyújtani azoknak, akik ezt igénylik. Aki nem igényli, az éljen úgy, ahogy akar, csak ne mondja azt, hogy nem tudott róla, hogy volna segítség a problémájára. Egyébként elárulom annak, aki szerint a homoszexualitás olyan művészet, amire akármilyen földi halandó nem képes, csak az, aki arra születik, hogy szentnek valóban születni kell, de arra felnőtt, legalábbis már öntudattal rendelkező korban kell. Aki ennek nem veti alá magát, annak tulajdonképpen mindegy is, hogy homokos-e vagy nem, mivel a megmenekülés úgyis csak Jézus nevében lehetséges, méghozzá nem a mi, hanem az Ő feltételei szerint. Úgyhogy, talán igaza van annak, aki szerint a vallás bizonyos esetekben jó is lehet, de a hit nem vallás, hanem élet, a hitetlenség pedig a halál.
2014. ápr. 27. 21:03
 22/52 anonim ***** válasza:
80%

Asperrimus!

Számtalan példát lehet hozni, hogy igényelték, és Jézus bszott rájuk. Soknak öngyilkosságlett a vége.

Alap lenne, hogy ha jó szándékkal fordulsz valakihez, hiszen keresztény vagy, akkor elvileg úgy kell, akkor tapintatos vagy, és nem homokosozol, amikor nyilván tisztában vagy azzal, hogy mi az illendő megnevezés.

A legvisszataszítóbb a vallásosokban pedig az, hogy imádnak másokra életet meg halált osztogatni. Neked biztos jó érzés lehet, de ez sem éppen a mások iránti szeretet jele.

2014. ápr. 27. 22:23
 23/52 anonim ***** válasza:
40%
A feltételeket nem mi szabjuk, hanem azok már meg vannak szabva, sőt, mi még nem is éltünk, már réges régen meg voltak szabva. Ha azokat megkerülve igényeljük a szabadulást, akkor csalódni fogunk. Az egyik első szabály az, hogy aki magát megalázza, az felmagasztaltatik, aki felmagasztalja magát, az megaláztatik. Gyengébbek kedvéért, a felmagasztalás felemelést jelent, a megalázkodás pedig nem jelenti a saját személyiségünk megsemmisítését. Második fontos szabály az, hogy aki közeledik Istenhez, ahhoz Isten is közeledni fog. A közeledés nem azt jelenti, hogy az ember repülőjegyet vásárol, mivel akkor közelebb kerül Istenhez, hanem azt, hogy elkezdi keresni a Bibliában a közeledés feltételeit, és azok szerint lép tovább. Van, aki egész felnőtt életében eljár templomba, és soha nem tölti be ezeket a feltételeket, sőt, vannak egész felekezetek, ahol soha nem töltik be ezeket. Ha valaki ilyen helyen próbál Istentől kapni valamit, az is csalódni fog, legjobb esetben kapni fog egy a mózesi törvényrendszerhez képest újabb törvényrendszert, amit hasonlóképpen lehetetlen betartani. De az Újszövetség nem bármiféle törvénynek tételekbe szedett parancsaiból áll, hanem az a lényege, hogy Jézus által életből részesülünk, ami képessé tesz arra, hogy tiszta és szent életet éljünk. Aki ebből az életből nem részesül, az soha nem kerül abba a helyzetbe, hogy Isten tetszése szerint élhessen, azaz egész életét a bűn irányítja, például a homoszexualitás, vagy bármi más, amit a Biblia bűnnek mond. Az Istentől való élet, zoé, bárki számára elérhető a megszabott feltételek szerint. Azaz nincs személyválogatás, de igenis van olyan válogatás, ami a cselekedetek, illetve az azokat mozgató motívumok alapján dönt az ember felett, hogy engedi-e tovább Isten felé, vagy nem. Ahogy egy helyen jegyzi meg a Biblia Istenről, hogy szegényeket, éhezőket töltött be javakkal, és gazdagokat küldött el üresen.
2014. ápr. 28. 21:14
 24/52 anonim ***** válasza:
76%

"Mert csak!"

Én sem tudom felfogni az ilyesmit!

Még a nem vallásosok részéről sem!

De egy olyantól aki vallásos attól főleg nem.

"Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"

"Az vesse az az első követ...!"

Még a legfőbb imádságukban is ott van:

"miképpen mi is megbocsátunk

az ellenünk vétkezőknek"

Ilyesmi választól jön tőlük, hogy Ööööö....

És sorolhatnám a végtelenségig.

Ennyit a "keresztényekről"!

Valahol írta az elején egy válaszoló, hogy nem érdemes velük vitatkozni.

Ezzel én is egyet értek!

Kb úgy vagyok ezzel, hogy akinek ilyesmit mondani, magyarázni kell annak minden igyekezet elpocsékolt energia!

Ha valakinek magától nincs annyi esze, hogy tiszteletben tartsa mások érzéseit, magánéletét annak minden szó, minden érv felesleges!

Röviden:

Az okosnak nem kell mondani, a hülyének meg felesleges!

A pszichológiai, etológia megmagyarázza ezt a viselkedésformát. Freud már a kezdetekkor leírta, neki is feltűnt!

2014. ápr. 29. 02:26
 25/52 anonim ***** válasza:
40%

Már megbocsáss, de amiről beszélsz, annak nem sok köze van ahhoz, amiről én beszéltem. Hogy jön ide a megbocsátás? Hogy jön ide az ítélkezés? Hogy jön ide az etológia, vagy Freud? Gondolod, hogy én haragszom a homokosokra? Gondolod, hogy én azt szeretném, ha kárhoztató, azaz elmarasztaló ítéletben részesülnének? Talán hívtam tüzet az égből, hogy megeméssze az ellenszegülőket? Szerinted az ember állat, avagy az állatvilágban fellelhető viselkedés igazolja azt, ha valaki ugyanúgy csinál, mint ők? Ilyen alapon a kannibalizmus is igazolható lenne, vagy az, ha valaki a wc környékén szimatol. Nehogy már eljátsszuk a sértődöttet, hiszen nem is én mentem hozzátok, hanem ti jöttetek hozzánk, ha nem vetted volna észre ez a vallási topik, ha nevezhetem így, noha ez nem tekinthető fórumnak. Ha nem vitatkoztok vallásos emberekkel, akkor mit is kerestek itt?

Annyit mondtam, hogy mindenki kövesse a meggyőződését. Mielőtt azonban meggyőződést választ az ember, jól teszi, ha körültekintően jár el. Jézus továbbra is köszöni jól van, és aki betartja a közeledés szabályait és igényli a szabadulást, annak nemcsak tud segíteni, hanem garantáltan segít is. ha ezt nem hiszed, akkor rád nem is vonatkozik. Mi a probléma? Úgy élsz, ahogy akarsz, csak nem az egyházban.

2014. ápr. 29. 05:20
 26/52 anonim ***** válasza:
78%

Nem homokosok, hanem melegek, bunkó! Erről beszélek.

Annyi bántást és lenézést még nem tapasztaltam sehol, mint a keresztények részéről.

Isten így, Jézus úgy. De Jézus nincs is!

2014. ápr. 29. 17:03
 27/52 anonim ***** válasza:
24%
Nem akartam azt mondani, hogy ratyi, azért mondtam homokost, mivel az a homoszexuális rövidítése. De ha kívánod, mondhatom langyinak is, az tuti, hogy nem meleg. A férfi meleg, a nő hideg, vagy fordítva. A homokos legfeljebb langyos, se nem hideg, se nem meleg, csak ezzel kellemetlen lehet szembesülni, ezért várják el, hogy az érzékeny lelküknek megfelelő néven szólítsuk őket. Hát nem! A véleményed amúgy kevésbé érdekel. Ha bunkónak tartasz, a te bajod, én nem vagyok hajlandó a te manipulációdnak megfelelően eljárni, és cseppet sem érzem ettől rossznak magam. Még egyszer megkérdezem, hogy mi keresnivalója itt olyannak, aki nem vitatkozik hívőkkel? Szerintem ennek inkább az ellenkezője igaz: provokálni jöttél, úgyhogy ne csodálkozz, ha provokációra provokáció a válasz.
2014. ápr. 30. 16:22
 28/52 anonim ***** válasza:
91%
Asperrimus, te 100%-ban bunkó vagy. Szívesen.
2014. ápr. 30. 17:02
 29/52 anonim ***** válasza:
74%

Asperrimus,

te tökéletesen jellemzed a szentfazék, ultravallásos embereket.

Elfogadás, szeretet, béke, blablabla, közben meg ti vagytok a legnagyobb kirekesztők. Aki nem illik bele abba a mesekönyvbe, azt egyből halálba küldenétek, elkárhoztatnátok, pokolra juttatnátok. És a vallásosak beszélnek felebaráti szeretetről, elfogadásról. Káromkodás is bűn, mégis rendületlenül homokosozol. Az ilyen vizet prédikáló, bort ivó gusztustalan embereket utálom a legjobban.

Felőlem éld az életed a biblia szerint, de más embereket hagyjál békén ezzel, ne te akard megmondani, hogy más ember hogy éje az életét, ha Isten mindenkinek SZABAD akaratot adott. Amúgy csak szólok, hogy a fanatizmust senki sem tolerálja. Még az arabok sem tolerálják az iszlám fanatizmust.

2014. ápr. 30. 18:46
 30/52 anonim ***** válasza:
59%

"A férfi meleg, a nő hideg, vagy fordítva. "

már megbocsáss, de egy ötéves is értelmesebb nálad.

2014. ápr. 30. 19:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!