Mi a bajuk az embereknek azzal, ha már nem vagyok
vallásos?
Figyelt kérdés
Már nem hiszek a Bibliában, és a tanaiban (talán Istenben még igen, de a magam módján), már nem imádkozom. Viszont folyton kérdezgetik, hogy mikor megyek már vissza hozzájuk, mi történt velem stb, én pedig csak egyszerűen nem akarok visszamenni a gyülibe. Nagyon sok oka van, nem akarok lebeszélni senkit a hitéről...Csak nem tudom, mi a baj azzal, ha már nem vagyok olyanok, mint ők, és nem követem azt, amiben ők hisznek. Értem nem kell aggódni. Mit mondjak nekik?
Szerintem csak mondd el nekik nyíltan és őszintén,hogy már nem fogsz menni,röviden elmondhatod,miért,és ennyi.Ha tovább zargatnak,ne vegyél róluk tudomást.
2015. aug. 18. 16:34
2/19 anonim válasza:
A gyülitől nehéz szabadulni úgytudom. Aki egyzser belépett nehezen szabadul és megpróbálják tönkretenni.
2015. aug. 18. 17:30
3/19 anonim válasza:
Az a bajuk,hogy ki van mosva az agyuk,és mindenkit meg akarnak téríteni,így téged is vissza csábítani.Mondd meg nekik,hogy amíg te nem akarod őket kirángatni onnan,addig ők is legyenek tisztelettudóak veled szemben.Talán megértik.Talán...
2015. aug. 18. 18:59
4/19 A kérdező kommentje:
Jajj, de ,,te nem tudod még az igazságot! Az örömhír rád is érvényes! Ezt visszautasítani a legnagyobb butaság a földön!" Na erre tudj mit mondani.
2015. aug. 18. 19:27
5/19 anonim válasza:
Mondd meg, hogy nem hiszel benne, és ezt tartsa tiszteletben.
2015. aug. 18. 19:42
6/19 anonim válasza:
Igen,hát erre nehéz mit mondani...Ezért írtam,hogy"talán megértik"
És ha nem adsz nekik rá magyarázatot és kész,akkor mi van? nem tudod elkerülni őket?
2015. aug. 18. 20:17
7/19 A kérdező kommentje:
A többségét igen. Viszont van, aki facebookon zaklat vagy felhív telefonon, mert aggódik a lelkemért :) Nagyon cukik am XD Remélem, csak belefáradnak egyszer.
2015. aug. 18. 21:08
8/19 anonim válasza:
Ha a hitgyüliről van szó, akkor nehezen fogsz tőlük szabadulni. Ők alaposan megszervezik a kilépők visszacsábítását, sokszor évekig zaklatják az embert és a családtagjait. Volt akit mindig vártak a gyereke iskolájánál, hogy győzködjék.
A többi gyüli nem ilyen rámenős, ők előbb-utóbb le fognak állni.
2015. aug. 18. 21:35
9/19 anonim válasza:
Hű,de beteg emberek ezek Oo
2015. aug. 18. 22:01
10/19 anonim válasza:
Tehát teljesen biztosan neked van igazad és fel sem merül benned, hogy TE vagy az, aki nem érti és ők tiszta szívből aggódnak érted.
Istentől ha megértést kérsz, akkor kapsz. Tőle. Csak kérni kell. Ha tiszta a szíved. Miről mondtál látszólag, hogy gyülekezeti tag lehess? Mert szerintem te inkább a világhoz mentél vissza, és azért nem tetszik neked a gyüli, legyen az bármilyen felekezet, mert ott hallhattad mindig, hogy amit teszel, az Isten szemében bűn és jobbnak tűnt lelépni. Ettől még a Biblia igaz, csak mert te hátat fordítottál neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!