Neil Donald Walsh konyveirol milyen velemenynel vannak a vallasos embereknek?
Beszelgetesek Istennel cimmel irt nehany konyvet N.D.Walsh.
Vallasos voltam regebben, es meg kell momdjam, ezekben a konyvekben nem talalok semmi kivetnivalot, sot, kimondja a hibakat melyeket elkovetunk vallasossagunk kovetkezteben...
Egy komolyabb vallásos nagy valószínűséggel el sem fogja olvasni...(a keresztények legalábbis nem)Aminek olyan címe van,hogy "beszélgetések Istennel" és elsősorban nem Bibliai alapú,az az ördög műve...Egyszer már én is feltettem ezt a kérdést:)
Egyébként szerintem is tök jó könyv,csak hát egy vallásos nem igazán akar változtatni a berögződött dogmáin,mert azt hiszi,hogy akkor oda lenne a hite,meg Isten csúnyán nézne rá,ezért fenyegetőnek él meg minden ilyen jellegű könyvet,filmet,írást.Mert ez van nekik beadva...Melyikük lenne kíváncsi arra,hogy valaki felhívja a figyelmet a hibáikra? Vagy olyat állítani,hogy a Biblia nem szentírás,az írói is tévedhetnek,erről aztán végképp nem akarnak hallani.
szia, a válasz talán attól is függ, mit ért valaki vallásos "címszó" alatt (a hitbeli meggyőződés nem kell, hogy egyet jelentsen a korlátoltsággal)..
egy érdekes eszmefuttatás témával kapcsolatosan:
www.hamvasbela.org/szavak/karneval3.html
"Egy komolyabb vallásos nagy valószínűséggel el sem fogja olvasni...(a keresztények legalábbis nem)Aminek olyan címe van,hogy "beszélgetések Istennel" és elsősorban nem Bibliai alapú,az az ördög műve...Egyszer már én is feltettem ezt a kérdést:) "
A vallásos emberke döntő többsége nem tekinti elsődleges alapnak a Bibliát, sőt, nagy részük egyáltalán nem tulajdonít jelentőséget nekik. Egy jelentős részük pedig semmiféle Istenben nem hisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!