Ezeket miért tiltják a vallásos iskolákban? Vagy miért próbálják tiltani a vallásos embereknek?
ez a kérdés onnan merült föl, hogy egyik ismerősömnek jártam tegnap az iskolájában, ami egy katolikus iskola és hát valahogy szóba került a piercing és hát mondta, hogy náluk be van tiltva a lányoknak a köröm festés, a műköröm, illetve csak alkalmakkor festhetik ki magukat és senki nem hordhat piercinget se tetoválást, nameg fültágítót.
sok helyen hallottam azt, pl hittan órán, hogy egy hívő lány ne fesse magát meg ne hordjon műkörmöt..
de én ezt komolyan nem értem, végig néztem az összes parancsolatot, illetve azok részleteit, és sehol nincs meg tiltva az, hogy az ember adjon egy kicsit a külsejére ha akar, most akkor ez mi?
akkor ütközne törvénybe ha magamnak vagy másnak szúrnék piercinget, mert akkor veszélyeztetem magam vagy mások egészségét avval, hogy kellő ismeretek hiányában eltalálhatok egy pontot amivel bajt csinálok.
de amúgy alapvetően nem bűn az, hogy ha valaki kifesti magát, vagy befesti a körmét, vagy műkörmöt rakat fel és az se ha valakinek piercingje vagy tetkója van.
akkor megértem, hogy ha valaki vallásnak akarja szentelni az életét mint pl a papok, az alapjáraton az egész életét Istennek szenteli és nem a külsejével fog foglalkozni, de én mint mondjuk egy átlagos hívő miért ne hordhatnék fültágítót vagy pc-t?
(mert amúgy hívő ember vagyok, volt fültágítóm kb fél évig, de utána anyám kibalhézta, hogy ezt egy vallásos embernek tilos, persze azóta is hordom néha sunyiban.)
Ezt én sem értem, én is vallásos vagyok és tele vagyok tetoválva....(most kérem senki ne jöjjön a tetoválás állítólagos ószövetségi tilalmával, ami csak a levita papokra vonatkozott, mert az egy másik kérdésben ki lett vesézve).
Szerintem ezek emberi szokások és emberi hagyományok, nem sok közük van a valódi teológiához....
Én állami iskolába jártam, mégis ugyanez a szabályzat volt.
Nem a vallás a lényeg hanem, hogy egy tizenéves ne fesse magát, lövessen piercinget vagy bármi hasonlót. Ateista vagyok és ezzel egyetértek, én se engedném a gyerekemnek. Felnőtt korban persze már más a helyzet.
Mert feslettséget sugároz.
Nem vagyok vallásos, de szerintem sem tartozik az iskolába se a pirszing, se a smink, se a tetoválás, az undorító fültágító meg pláne nem. Én nem hiszem el, hogy ezekkel ne tudna várni az ember 18 éves koráig. Én elhiszem, hogy húdemenő és cukkermukker, de legyen már bennük ennyi érettség.
Én kérdeznék valamit, mert tényleg érdekel: a fültágítónak van bármi értelme azon felül, hogy ezzel lázadsz a társadalmi normák ellen?
A gyerekeim ki szokták röhögni az ilyen látványt és én is tudok rajta mosolyogni, meg ha már túl nagy, akkor felfordul a gyomrom.
Mi értelme van kinevettetni magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!