Hogy engednek meg maguknak ilyesmit? Ezért nem tudok egy menekültet sem sajnálni. Ezt a muszlin vallást vissza kéne már szorítani nyíltan élesen bírálni támadni kéne ti hogy vagytok ezzel?
nneddudgi
"szvaknál meggyõzõbbnek tartják a kalacsnyikovot, robbanóanyagot, rakétát, arról nem a vallás tehet. "
egyik szent irat említi a legjobb dzsihád az amelyikben "lovad meghal és a te véred folyik",egyik Hadithban mondta a próféta mikor ezt kérdezték tőle. meg persze a vallási vezetőkőn, az imámokon, a mullahkon, akiknek ha célje ez vagy az akkor véres utat preferálják. (muszlimok többsége tanulatlan, vagyis sokszor nem is értik mit olvasnak vagyis valaki segít nekik jól értelmezni)
Erőszakos út vallás szinten meg van, csak aktiválni kell valakiknek. Persze békés út is megvan, ha ügyesen kihagyjuk az erőszakra felszólító részeket.
"Minderrõl nem a vallás tehet, hanem sajnos EMBEREK."
kétirányú a folyamat. Maga vallás nem független az emberektől, Koránban meg vannak azok a részek amik lehetővé teszik (igazolják) az erőszakos jihadot.vallás alakítja a híveket, és a hívek alakítják vallást. Emiatt lehetett kereszténység békés vallássá válnia, és emiatt lehet a Korán elképesztő borzalmakra használni jelenleg (saját szomszédod megölöd mert bálványimádó, ezt mondták a jazidiek, barátaik árulták el, helyiek nélkül az ISIS tehetetlen).
sörpocak
"Azt azért tegyük hozzá, hogy ez régen volt. Igaz, de régi."
mered állítani azt, hogy isten szava elévül, kijelented hogy Allah hirnőkének véleménye nem érvényes?
A próféta mondta egy hiteles elfogadott Haditban!
Ő nem egy sima tábornok, vagy egy püspök, Mohamed maga Isten, a Mindenható hírnöke!
Szaud Arábiában börtönt kapsz kevesebbért is.Ha hitehagyást is megállapítják akkor halálbüntetés!
Nem tűnt fel ezekbe Dzsimi nem köt bele?
nem kötelező követni a véres utat, ám ki van jelentve ez a "legjobb út". Világos muszlimok 99% nem veszi komolyan, ám az 1% nagyon is.
"tudok "mentő érvként" sokadszorra is csak előhúzni, hogy arányaiban, az egész Iszlám világ elutasítja az ISIS-t és barátait. "
ez a szerencsénk, és életösztön nagyon erős, és emberek többsége józan...
"Ő nem egy sima tábornok, vagy egy püspök, Mohamed maga Isten, a Mindenható hírnöke! "
A középkorban a pápa szava dogmaként volt kezelve, mára már nem igazán tartjuk be őket, max. a harangozásokat.
Egyébként bocsi, hogy a "Hadithok szerint Mohamed azt tartotta" nem tekintettem egyenlőnek Allah akaratával. Viszont, hogy valami használhatót mondjak, adhatnál valami linket, ahol ezt a részt ki tudom olvasni. Látatlanba...véleményt is nehezen adok.
sörpocak
"A középkorban a pápa szava dogmaként volt kezelve, mára már nem igazán tartjuk be őket, max. a harangozásokat. "
pápa az pápa volt,és középkorban is meg tudták gyalázni az intézményt, pont ilyenek miatt indult el a reformáció.
próféta véleménye hívek szemében örök, míg egy egyházi személlyé mulandó.
keresztények nem kérdőjelezik meg Jézus szavait...
kevered a "szinteket"...
Míg véleményről van szó, nem érdekelnek a szintek. Amit nem vágtam le, az az, hogy a "Mohamed úgy tartotta" egyenlő Allah véleményével.
Jézus meg egy picikét más, tekintve hogy sokak szerint Isten egy része.
„Igaz, a dzsihád azt jelenti, hogy a muszlimnak küzdenie kell azik ellen akik nem hiszik, amit õ hisz, csakhogy küzdeni lehet meggyõzéssel, szavakkal is.”
Meggyőzéssel szavakkal veszélyesebb lehetsz mint karasnyikoval.
Oké talán nagyon erősen meggyöző próbáltam lenni. Szakadjunk el a gyözködéstől. Nézzük másik szempontból:Nem tudni de mondjuk talán semmilyen előírás nincs a muszlinoknál hogy motiválja őket a fent említettekre. Amit tudunk vannak radikális szélsőségesek millió számban. Az is biztos hogy nem tudjuk el dönteni ki szélsőséges és ki nem. A másik érdekesség az infibuláció nemi szervek csonkítása nagyon brutális dolog le vágják a klitoriszt szemérem ajkakkal együtt. Az is tény hogy elég remete módon élnek nem túl nagy teret ad a vallás az egyének nem csoda hogy el utasítóak amikor számukra minden idegen szerintem ez nem hat ki pozitívan a szellemi életre főleg a kreativitásra. Az eddig sem vólt titok menyire túl értékelik és hogy terjeszkedik. Ezek önmagukban sem hangzanak túl jól nem tudni mit ír ebből a vallásuk elő de ahogy ki hat elég provokatív más kúltrákal szemben. Nem hinném hogy semiért nem vonható felelőségre. Valahogy ezek a motívumok jelen vannak. Nem kell írásba adni hogy ellenünk legyenek ha semilyen más tárgyalási mód nem jöhet szóba nekik mert semmit sem hajlandók engedni a vallásukból. Még itse.
Ez a lényeg:
Na most azt meg külön ki lehetne emelni hogy igen vannak nálunk is terorista klánok de az a mi bajunk nem a tietek! És nagyon nem vesszük jól hogy tik is a nyakunkba zuhantatok! Már csak azértsem mert a mi szélsőségeseink messze vannak az Empire State Building. Meg a 65000000 éhenkórásztól. Akik a mi pénzünkből lesznek iskolázva meg etetve.
Éppen ezért nagy segítség lenne ha legalább a válásaitokra hivatkozva nem lenétek válogatósak és nem nektek álna feljebb ha másképp élünk! B*ssza meg hogy ennyire nem álja meg a helyét a logikás érved bár így lenne de az az igazság hogy tik pont ilyenek vagytok!!!
„Ám segítsétek egymást a jámborságban és az istenfélelemben, de ne legyetek egymás segítőtársai a bűnben és a túlkapásban! Féljétek Allahot! Allah büntetése rettenetes!" (Korán 5:2)”
A „diszkriminálció” egy hasznos dolog ha a vallásuk egy kóros elmeálapot előidézője.
Allah büntetése? Na ezek az érvek amik a relevancia teljes hiányát és a vallási bekézeltség tetőfokát fejezik ki. Szerintem ezért nem is lehet józanul megegyezni ezekkel. Mi fel soroljuk mit gondolunk ők lökik a bibliájukat. Szerintem igazi vizsga az lenne ha be bizonyítanák nekünk hogy tudnak a vallás nélkül élni! Meg esetleg észre vennék hogy európába vannak.
A ilyen tökéletesnek hitt vallások beképzelté elvakultá mindenre feljogosítottá teszik az embereket!
Sörpocak Kétségtelen van amiben igazad van van amivel egyet értek de nem mindennel. Én azt mondom ha már itt vannak felejcsék el hogy ők muszlinok. Nem aról van szó hogy belül váljanak meg ettől emelett ránk lehetne hangolódni és komolyan nem ez jött le abból amit a tévé mutatott. Csak ne terjesszék és ne muszlinként kezeljék az európaiakat. A kölcsönös tisztelet nem fog létre jönni ha nem engednek pár dologból főleg akkor ha ezt olyan dologra hivatkozva teszik amit felelőség aloli kibúvásként is értelmezhetünk. Mert ebben a világban nem sok szerep jut a vallásnak. Meg vegyék észre hogy igen is sok hibája van ennek a vallásnak még ara sincsen tekintetel hogy milyen helyzetben vannak most és nem biztos hogy ami nem muszlin rosszat akar nekik. El vonja őket az élettől. Nem csak az életől attól is hogy olyan embereket ismerjenek meg akik talán felül múlják őket. Ne viselkedjenek úgy hogy szociális analfabétának érezze magát az emebr a közelükben. Nem ér annyit az egész vallás hogy egy szórakoztató pillanatot tönkre tegyenek és rossz érzéseket okozzanak. Van akinek más az élvezetes.
Még ha nem volna ez a sok ramazuri akkor sem értenék egyet ezzel a vallásal biztos vagyok benne hogy önbizalom és személyiség ellenes. Vakon követik a prófétát még kritizálni sem merik. Mint a kapródarazsak. Meg sem kérdőjelezik mit mért tesznek el vonja a figyelmüket a tényektől és attól amit igazából szeretnének. Le fogadom egy lazább közösségben a muszlinok fele minden féle lenne csak muslin nem. Egy picit beleunának hogy mindig a tejet veszik észre a sajtot nem. Nincs az a statisztika ahol mindenki ugyan azt akarja de náluk érdekes módon ki jön csak mondja meg valaki hogy van az hogy egymást is ölik? Mert nem kell el siklani ez felett nagyon komplex ez a vallás. és akkor semiért nem felelhet mikor több csoport az adott nézeten belül ellenkezik hogy mejik tudja jobban az igazit. Nem is igazán találja magát szerintem. A hívői is nagyon sokféleképpen értelmezik.
Keresztény mért nem háborúzik kereszténnyel? Mert nagyon egyértelmű a 10parancsolat! Ráadásul azon sem görcsöl senki ha nem teljesen tartjuk be.
Ahogy te magad mondtad több száz éves ki vonódás kéne neki ami megoldhatatlaná teszi a modern világunkban. Mennyien fognak még addig szenvedni meg halni?
Másik dolog ami fontos sőt a legfontosabb mindenél: lehet a történelemből felhozni minden féléket a kérdés mindig az lessz mi van most?
A gyereked a 99% ukért vagy a 100%uk a gyerekdért?
Sok racionális elemzgetve akarja a helyzetet meg érteni én szívből hiszem hogy az ösztöneink tudják mi van! Ezt a szerencsétlen helyzetet pontosan tudják a politikusok érzelmileg manipulálnak minket Nem te vagy a felelős azért hogy ilyen helyzetbe hozták őket az a céljuk hogy fel adjuk magunkat.
El kell tudni helyezni magunkat a sajátjaink mellett. KI a fontosabb? 1% hibájáért fel áldoznád a szereteidet hogy meg mensd a többi 99-et? Vagy fel áldoznád mindegyiket hogy meg mensd a gyereked?
Ne döljetek be annak a politikai manipulálciónak hogy szemetek önzők diktátorok vagytok ha meg véditek a családot. A céljuk hogy az empátiánkat érzéseinket erkölcsönket büntudatunkat ki használva be fogadjuk őket.
Ezek majd itt erkölcsöszködnek mikozben az eggyatalán nem hiteles vallási elveikre hivatkozva el veszik a szabadság jogokat meg bombákal robantgatják a Népet! Usa bárki okozhatta ezt ha meg hal akit szeretsz a te felelőséged is benne lessz.
Én azt mondom aki mindent meg tesz ez ellen fel emeli a seggét és le szavazza a bevándorlást. És el éri az unio többi országában is hogy meg tegyék! Legalább azzal hogy ki mondja amit gondol és nem enged az iszlám tér nyerésnek! Egy ilyen instabil meg bízhatatlan vallás nem lehet senki számára követendő.
fairi1 és kérdezõ
Nem szeretnék hosszú eszmecserébe bocsátkozni, idõm sincs ilyesmire ( erre se lett volna ), ezért ismét csak néhány átfogó megjegyzés.
"Emiatt lehetett kereszténység békés vallássá válnia, és emiatt lehet a Korán elképesztő borzalmakra használni jelenleg"
Az iszlám jelenleg kb annyi idõs, mint a kereszténység volt a középkorban ( kb 1400 éves ). Milyen alapon kéred számon, hogy egyes szélsõségesek úgy viselkednek, mint a keresztény szélsõségek a középkorban, Savonarola, az eretnek és boszorkányégetések, a vallásháborúk korában?
"A próféta mondta", "Jézus meg egy picikét más, tekintve hogy sokak szerint Isten egy része."
Ezeket inkább kihagyom, zsidó vagyok és szerintünk Maleakhi ( Malakhiás ) volt az utolsó próféta ( ie 5. század ), több próféta NEM volt.
Ugyancsak a zsidó vallás szerint ( szigorúan véve ) fizikai testnek I-teni lényeget tulajdonítani, az bálványimádás, ami tudvalavõleg a három legsúlyosabb bûn egyike. Persze, csak szigorúan véve, de a békesség kedvéért a keresztényektõl nem vesszük olyan szigorúan. ( A muszlimok igen, azzal együtt, hogy viszont elismerik prófétának, vagy ilyesminek. )
Igaz, a Korán sok, de elõbb utóbb ajánlatos elolvasni, ha tudni akarom, mit mond a vallás és mi az, amit egyik v másik ember ferdit rajta. Ha jól megrágva végigolvassa az ember, bizonyára abban is el lehet jutni egy eszenciához.
Ahogy a Tanach ( a Zsidó Biblia is több, mint 1200 oldal, Hillél ( kb ie 80 - isz 40 - utóbbi a biztosabb :) ) mégis talált egy felségesen egyszerû összefoglalást, amikor a pogány ifjú arra kérte kötekedve, hogy tanítsa meg a Tórára, de annyi idõ alatt, amíg egy lábán tud állni. Hillél így felelt:
Ami neked gyûlöletes, ne tedd embertársadnak. Ez az egész Tóra, a többi csak kommentár, eredj, tanuld meg. ( Talmud - Moed rend - Shabbat traktátus II fejezet - 31a oldal )
Érdekes, hogy az egyik Evangélium szerint Jézus is mondott ilyet, csak fordított megfogalmazásban: amit szertnétek, hogy veletek ... stb
Mindkettõ a Tóra "aranyszabályának" megfogalmazása ( "szeresd embertársadat, mint magadat" - Mózes harmadik könyve, 19. fejezet, 18. vers )
DE: Hillél kb 1500 ével a Tóraadás után élt. Jézus is. Szóval idõ kell a letisztuláshoz.
"Keresztény mért nem háborúzik kereszténnyel?"
Ma nem. De, mint írtam, amikor a kereszténység volt annyi idõs, mint ma az Iszlám?
"el utasítják az ételeinket szimpla vallásra hivatkozva."
Már bocsi, de én sem eszem disznót, sõt, hiába kóser maga az állat, ha a vágás nem volt az. Úgyhogy kénytelen vagyok kétszerannyiért megvenni a kósert, most akkor én is húzzak el?
Amúgy Nagyapám, aki Przemislnél sebesült, szintén nem ette a "tréflit" ( hogy ott se, azt persze nem tudom :) ), és Nagymama Nagyapja, aki '48 -as honvéd volt, szintén. Akkor nekik is el kellett volna húzni?
Szóval, mint mondtam, picit több körültekintés, óvakodj attól, hogy szélsõségbe keveredj, mint közûlük sokan és fõleg Brejviktõl!
Azt gondolom, alaposan meg kell fontolni, mi fontos, mi nem. Pl a kaja a legkevesebb. Disznót nem eszik, viszont nekik nincsenek is olyan szigorú követelményeik, mint a kóser. Úgyhogy a csirket minden további nélkül megeszik és az olcsóbb is.
Nem isznak szeszt ( aki nem eszi a disznót ), na bumm, adsz neki vizet, fantát, kólát stb. Megint csak, még olcsóbb is.
A terrorizmus az már komolyabb kérdés. Csakugyan nem tudhatod, ki az közülük, ki nem. Ehhez sajnos az kell, hogy a titkosszolgálatok valóban képesek legyenek arra, amiért a fizetésüket kapják.
( Ebben bizony vannak fenntartásaim :( , de reméenykedjünk! :) )
Lenyeg a lényeg: amit szóvá tettél, kérdezõ, az egy maroknyi kisebbség egy úgyszólván zárt területen. Legyen az õ problémájuk!
" Milyen alapon kéred számon, hogy egyes szélsõségesek úgy viselkednek, mint a keresztény szélsõségek a középkorban, Savonarola, az eretnek és boszorkányégetések, a vallásháborúk korában? "
talán a 21.században élünk? lehet tanulni az elődeik, máskulturák hibáiból? Olyan időszak is volt, mikor Európa a sötét középkorba leledzett, Bagdadban ókori görög tudományokat ápolták, tudomány központja volt. Erre szeretnek büszkék lenni, ám valahogy mégis elhalt a dolog,és csak egyre jobban elhal. problémák mélyebben vannak...
"Ezeket inkább kihagyom, zsidó vagyok és szerintünk Maleakhi ( Malakhiás ) volt az utolsó próféta ( ie 5. század ), több próféta NEM volt. "
ahány vallás annyiféle számozás és vélemény. Döntő érv mindig az volt kinek van nagyobb katonai, gazdasági, politikai ereje.
Mondjuk egyideje mindenhova plakától (láttam trolin is) egy csoport:Jézus zsidókért, szóval még itt is lehetnek eltérések...
"Igaz, a Korán sok, de elõbb utóbb ajánlatos elolvasni, ha tudni akarom, mit mond a vallás és mi az, amit egyik v másik ember ferdit rajta. "
mikor egy könyvet tartasz szentnek akkor mindig az igényeidhez alakítod a tartalmát.
Mérsékelt ferdít mert neki mértéktelességét kell bizonyítani. Hódító ferdít mert a hódítást kel bizonyítani,persze könnyű úgy csinálni ha egyértelmű felszólíts van rá.Ki az ártatlan, ki az igazhitű? Hogy bánj a könyv népével, hogy bánj a bálványimádókkal? Mit tegyél hitehagyottal? ki a hitehagyott?
Korán ezekre van nagyos is világos utasítás.
"Ami neked gyûlöletes, ne tedd embertársadnak. Ez az egész Tóra, a többi csak kommentár, eredj, tanuld meg. ( Talmud - Moed rend - Shabbat traktátus II fejezet - 31a oldal )
"
talmuddal kit vagy mit akarsz meggyőzni?Egy népcsoport vagy inkább embercsoport(?) privát vallásai iratai hogy jönnek a Koránhoz...
"DE: Hillél kb 1500 ével a Tóraadás után élt. Jézus is. Szóval idõ kell a letisztuláshoz. "
szóval várni kell, mintha Izrael erre rendezkedne be. lassan egy disztópikus városállama alakítja magát, ami védeni akarja belső területeit a külső őrülettől.
sejtem mire érvelsz, vagyis muszlimokra kell még legalább 1000 évet várni? Közben minket ostromolnak és saját elveink kötik meg kezünket.Építsünk falat ami felett átlőnek, utána építsünk raktéta elhárítót ami ha működik alagutat ásnak...
" Úgyhogy kénytelen vagyok kétszerannyiért megvenni a kósert, most akkor én is húzzak el? "
erre mondom, ha nem tetszik hogy többször annyi kell fizetni, és nincs megfelelő minőség, akkor elfogadod a tényt, vagy elkötözöl oda ahol megkapod amit akarsz.
'Ha Rómában vagy, élj úgy, ahogy a rómaiak.' Multikultúrának nem vagyok a híve... (kóservágást tiltani kéne,de ez nagyon off, és nem fogom itt megvitatni)
" Disznót nem eszik, viszont nekik nincsenek is olyan szigorú követelményeik, mint a kóser."
halal? hasonló a kósérhez,de ez megszegi a törvényeinket: állatot nem lehet kábítani, élve kell kivéreztetni https://www.youtube.com/watch?t=98&v=HQOKQ__3vQw.
"Csakugyan nem tudhatod, ki az közülük, ki nem. Ehhez sajnos az kell, hogy a titkosszolgálatok valóban képesek legyenek arra, amiért a fizetésüket kapják. "
ha ez még a moszadnak, shin betnek is probléma tud lenni....
„Az iszlám jelenleg kb annyi idõs, mint a kereszténység volt a középkorban ( kb 1400 éves ).”
Nem sok össze függése van amit írsz a kereszténység középkori motívumait bele keverni a modern világunkba no komment........... de ahogy el nézem neked az is mind 1 ha egy 600 éves karót dugnak a seggünkbe.
„Már bocsi, de én sem eszem disznót, sõt, hiába kóser maga az állat, ha a vágás nem volt az. Úgyhogy kénytelen vagyok kétszerannyiért megvenni a kósert, most akkor én is húzzak el?”
Persze persze válogasson aki fizet érte!
"Mostmár az is baj hogyan esznek.."
Felesleges direkt értetlenkedni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!