Hogy engednek meg maguknak ilyesmit? Ezért nem tudok egy menekültet sem sajnálni. Ezt a muszlin vallást vissza kéne már szorítani nyíltan élesen bírálni támadni kéne ti hogy vagytok ezzel?
Igen tenni kellene ez ellen valamit, ez igaz.
És a lehető legeslegrosszabb dolog amit tehetünk, hogyha összevissza hazuduzunk, kitalálunk mindenféle baromságot, ítélkezünk mindenki felett és erőszakos gyűlölködést szítunk a másik kultúrájú emberek iránt.
Elhisszük, amit a fizetett háború uszító gyilkosok és pénzemberek kitalálnak, dogmaként kezeljük az ATV-t és dzsihádfigyelőt, stb.
Ti pont ezt csináljátok!
Félre vagytok totál informálva, semminek sem jártok utána, hanem egyből elhisztek minden rosszat az Iszlámról.
Amiket leírtatok, azok mind hazug gyűlölködések és semmi sem igaz belőlük.
Isten ments, hogy komolyabb pozícióba kerüljetek!
Akkora háborút, viszályt, gyűlöletet csináltatnátok, hogy az valami...
Hangosan fel kell emelni a hangunkat valahogy a tudomásukra kell hozni menyire el itéljük ezt a vallást. Nem őket azt amiről úgy gondolják hogy mindenkinek úgy kell. Itt nem mi vagyunk aki gyűlölktödik pontosan hogy ők azok akik merényleteket okoznak nem kell ki forgatni a kész tényeket magyarázd meg hogyan képződnek az olyan cikkek ami a kérdés fő témályát alkotja. Vagy a franciaországi merénylet?
Nem aról van szó hogy bármely vallás embereket ölne vagy akár háborút szítana de ha ezek az emebrek így gondolkoznak eről a vallásról hogy minden rossz ami rajta kívül esik ráadásul közöttük sincs egyet értés mert az egyik sem tartja igazinak a másikat és van 4fő ilyen ága amik szemben álnak egymással akkor autómatikusan meg van teremtve a frefrolo. Egymásal elentétes motiválciók akadályba ütköznek és kész a vérfűrdő.
"Én józan paraszt észel próbálom meg fejteni mi az oka hogy a muszlinoknál természetesek a gyerekhullák.- Ne jussunk el odáig hogy tapasztalnunk is keljen az ilyesmit."
Egyáltalán nem természetes.
"Ha az iszlám vallás olyan jól működő rendszer nem kéne ilyen híreknek terjengeni róla világszerte."
Az, hogy a leghíresebb terrorszervezetek pont egy eltorzult muszlim ideológiát követnek, az pech. Sajnálatos. De maga a vallás és annak törvényei jól működnek. Csak nem a mi keresztény világunkban, ez tény.
"Az meg hogy nyílvános lövöldözésbe kezdenek ha szidjuk a prófétáikat már meg szokott. Egyszer a saush parkot is meg fenyegették emlékszem."
És tudnád bizonyítani, hogy amblock az egész muszlim világ támogatta ezeket a tetteket? Mindegyikük elítélte a próféta ábrázolását, ez igaz, de a vérengzést nem helyeselték.
"Egymásal elentétes motiválciók akadályba ütköznek és kész a vérfűrdő."
Mindenhol vannak ellentétek. Az Iszlám radikálisok viszont egyértelműen megkülönböztethetőek a normális többségtől. Valahogy úgy, mint nálunk a Szcientológusok, Klu Klux klánosok és a többiek...
Az egésznek az ad utat szerintem, hogy míg nálunk Európában évszázadokon át, fokozatosan vontuk ki a vallási hatalmakat és földhözragadtságot a politikából, törvényalkotásból és úgy lényegében a közösségi életből (sokkal magánügyibb lett a vallás téma), addig ez nem történt meg így az általunk ismert muszlim országokban. Hiszem, hogy a vallás egyfajta lesúlyozásával, sokkal mértékletesebbé válhatnának az emberek. (Mondjuk azon még el kell gondolkoznom, hogy ez tényleg jó lenne-e)
A bevándorló témához pedig: A kultúrák keveredéséből tényleg ritkán jövünk ki jól. Itt nem csak vallási, hanem etikai, erkölcsi, és életmód különbségek is vannak. Ha kínaiak milliói jönnének hirtelen ugyanezek a problémák merülnének fel, csak nem a szélsőséges, életveszélyes vallási szervezetekkel, hanem kutyaevős, sárgalázat terjesztő, maffiózó ferde szeműekkel ijesztgetnénk a népet.
ui.: Bocsánat ha valakit megsértettem, főleg az utolsó bekezdésemmel.
„Mindegyikük elítélte a próféta ábrázolását, ez igaz, de a vérengzést nem helyeselték.”
Lehet hogy nem helyeselték de meg tették. Mi sem helyeseltük de meg is bántuk. Valahogy ez a dolog mikor mi nyugatiak humorizálunk. Talán nem vevők ere a muszlinok biztos másfajta humoruk van. De Mondja meg valaki mi káruk keletkezett a vicceinkből? Nem könnyű rá világítanom még itt közöttünk sem hogy ez a gondolkodásmód hibás. Én azt mondom a sok radikálist maga a valás generálja mivel az ember értelmező központját torzítja. Bőven elég ha 20% uk de az is ha 5% ennyire szélsőséges. Eleve az egész bandágba tömörülnek robantgatnak nem tudom ki fejteni csak érezni kell. Keresztények közt is vannak betegek biztosan. Itthon szidhatod istent nem csinálunk belőle nagy ügyet valahogy nem az érződik hogy ütköznek a muszlinokkal nem tudom milyen sok metrót robbantottak eddig náluk. Inkább fordítva ez a vallás valamért mindenek neki megy. Ki termeli a 15-20% selejtjét de meg lehet van az 60 is. Az a baj nem lehet minden személyiséget ennyire sematizálni. Az iszlám vallásnak fekete meg fehér van a személyiség nem létezik a maga változékony szineiben. Ott milyen erős a társadalmi nyomás? Nem tehetnéd meg hogy másként élsz újszerüen gondolkodsz kisérletezgetsz. Van aki nem bírja. Maga a vallás lehet nem itéli el de az emberek akik 99%ban követik menyire fogják kakuktolyásnak érezni azt az egyet?
„Mindenhol vannak ellentétek. Az Iszlám radikálisok viszont egyértelműen megkülönböztethetőek a normális többségtől. Valahogy úgy, mint nálunk a Szcientológusok, Klu Klux klánosok és a többiek...”
Ja mindenhol vannak ellentétek nem az ellentétekkel van gond hanem azok mértékével. (Jó esetben) De itt nem nem nem itt pontosan ebben van a probléma. Hogyan különbözteted meg őket? Nem írják ki a homlokukra. Több kölönáló nézetből vegyült ellentétek vannak és azzal dobálóznak hogy az egyik nem igazi. Töb száz éves dobálózásból már azt gondolom egyiksem lehet igazi. Ez a valás ha valaha jó is vólt meg halt. Egy selejtes van aki csak picit agreszív van aki nagyon. De azt nem szeretik a francia negyedek.
Elég vólna egy ilyen személyes kellemetlenség amit megéltek utána nem őket sajnálnánk hanem magunkat. Jobb meg előzni ezt. Egyébként úgy tom már magyarországon is be avatták sajnos a metrókat sajátos életfelfogásukba.
„Az egésznek az ad utat szerintem, hogy míg nálunk Európában évszázadokon át, fokozatosan vontuk ki a vallási hatalmakat és földhözragadtságot a politikából, törvényalkotásból és úgy lényegében a közösségi életből (sokkal magánügyibb lett a vallás téma), addig ez nem történt meg így az általunk ismert muszlim országokban. Hiszem, hogy a vallás egyfajta lesúlyozásával, sokkal mértékletesebbé válhatnának az emberek. (Mondjuk azon még el kell gondolkoznom, hogy ez tényleg jó lenne-e)”
Na igen ez egy olyan történelmi ok ami rá világít mennyire meg oldhatatlan ez a dolog. Több száz év kéne hogy náluk is végbe mennyen ez a kivonódás. Ez egy olyan kacifántos vallás hogy 10ből 3ember szanatóriumba kerül mire meg érti. És ha össze jön neki meg utálja a pizzát. Figyelj amíg egy ember nem veszi észre ami még a kutyának is megy hogy valami táplál és a másik jó szándékát nem a valóságot érzékeli. Ebből ki folyólag kapásból egy csomó próbléma lessz ami miatt be rághatnak mert szerintük gec0k vagyunk.
68%
"Szóval még egyszer megkérnélek, fogd a forrásaid, menj el egy mecsetbe, hadd magyarázzák el neked, hogy miért nem helyesek."
ki által üzemeltetett?
Van az irániaké,akik siiták, talán ők igazat adnak, mert szenvednek a szunnitáktól.
vannak a török támogatotta,szufista, mérsékeltnek mondható irányzat, pl törököknél alkohol van,nők sincsennek vastagon csomagolva
utána most a legjobban terjedő radikális szunnita irányzat a wahhabi,amit szudiak pénzelnek,és építik sok helyen a mecseteket és küldik a tanításokat. Na ott elmagyarázzák miért helyes amit én mondok.
Persze ha taqqiya megköveteli,mind nagyon békés tud lenni, felszólítás a gyilkosságra azt is megmagyarázzak miért békét jelent.
"És fairi, már egyszer azt hittem elmagyaráztam neked, de vagy nem olvasol válaszokat, és akkor hiába vitatkozunk vagy rosszindulatúan folytatod a gyűlöletkampányodat:"
inkább futottál mikor megmutattam az igazat, semmit nem magyaráztál meg.
Amit beidézték teljesen nyilvánvaló gyilkosságra való felszólítás,simán gyülöletbeszéd, persze mivel vallás így ok.
"De ha rátok támadnak, akkor öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek (!!!), és űzzétek ki őket, ahogyan kiűztek benneteket! A megkísértés rosszabb (!!), mint az ölés. "
valljuk be ha mindenkit megölsz onnantól béke van.
Ölj meg mindenkit ki ellenmond neked, onnantól nincs konfliktus. ha így nézzük a iszlám tényleg a "béke" vallása. levágott fejű hullákkal teli gödrök, emberi holttestekel teli folyók nagyon békések és csendesek.
Most se magyaráztad a fenti idézetet, kb annyit mondták mennyek egy megrögzött hazudozóhoz,aki majd hazudik eleget...
Rasztás Dzsimi
"És a lehető legeslegrosszabb dolog amit tehetünk, hogyha összevissza hazuduzunk, kitalálunk mindenféle baromságot, ítélkezünk mindenki felett és erőszakos gyűlölködést szítunk a másik kultúrájú emberek iránt. "
kerülgetted a forró kását.
Erre válaszolj:
Miért van az, hogy ezerszám (napi tucat, ám utánpótlás folyamatos) kötik muszlim (csak ők, azon belül szunnita) fiatalok kötnek magukra bombát, vagy szállnak bombát tartalmazó kocsiba és civilek,katonák közé hajtanak,és százszámra ölnek.
Ez miért csak muszlimokkal történik, miért csak őket lehet rávenni???
Nem csak az ISIs, Nusra front és tucat szervezet nap mint nap.
Igen mártírság hadművelettnek nevezik, mivel öngyilkosság tilos. Ám ha öngyilkosságot mártírságnak nevezed, Korán alapvetően engedi.
Látom előre mivel védekezel, mások is csinálták régen:japán kamikaze, kínaiak öngyilkos alakulata 40-es évek, 2. vh előfordult egyedi öngyilkosságra hajló akciók,végignézed a századokat fogsz talál precedenst.
Ám 21.század van,és jön a találós kérdés? kiknél fordul elő 2015-ben hogy öngyilkos támadást intéznek emberek ellen és ez taktika része?
Helyes válasz: tudjuk kik
Tamil tigrisek válasz nem lesz jó, 2009-ben minden aktivitást abbahagytak.Igaz előtte ők is művelték Sri lankán.Tamilok hinduk,okaik nacionalisták voltak ám mivel hisznek reinkarnációban,halált nem félik annyira...(jelenség egy kis területen jelentkezett, helyi specifikus okok miatt, szingaléz többség elnyomása)
"De Mondja meg valaki mi káruk keletkezett a vicceinkből?"
Léteznek erkölcsi és elvi károk is a világban. Nálunk is (Európa-Amerika) nagyon sok pereskedés folyik, amiért emberek neveit beszennyezik, vagy felhasználják engedély nélkül stb. stb. A muszlimoknál ez erősödik, mivel egy egyenesen vallási tiltás megsértése volt. Ezt ezelőtt egy Kanadai újságíró is megcsinálta..annyi lett a büntetése, hogy kitiltották néhány arab országból. A franciák egy kissé durvább illusztrációt alkalmaztak, gondolom így arányaiban jobban be is pipultak, főleg a szélsőségesek.
Figyelj nem védem őket, csak azt mondom hogy volt elfogadható indok. Csak ez az indok közel sem volt olyan erős, hogy vért is szüljön, ezt én is így látom.
"Az iszlám vallásnak fekete meg fehér van a személyiség nem létezik a maga változékony szineiben."
Hmmm, igen. Sokkal következetesebbek és merevebbek. Talán a japánokkal tudnám összemérni őket, csak ugye a tematikájuk nem egyezik. Ebben igazad van, hogy nem rendelkeznek kellő rugalmassággal..legalább is ahhoz nem, hogy megfelelően asszimilálódjanak az Európai nemzetekbe. De szerintem van kapcsolat a rugalmasság és az intelligencia között. Momentán nem tudom milyen végzettségű és tudású emberek vándorolnak be hozzánk. Gyanítom nem a diplomások felé húz a ráta, és így tényleg csak olyan helyzet alakulhat ki, mint a romákkal.
"Hogyan különbözteted meg őket? Nem írják ki a homlokukra."
Én nem fogom tudni megkülönböztetni. Max. ha nagyon nyilvánvaló, mint amilyen a cikkben is volt. De ők hogy fogják megkülönböztetni a Klu Klux klánosokat, egy furcsa népi szokást betartó közösségtől? Szerintem ez elég indok arra, hogy 1. Mi is kezdjünk el tanulni valamelyest az Iszlámról 2. Őket is ismertessük arról, hogy mifelénk hogy mennek a dolgok.
Tudtok olyan táborokról, ahol előadásokat tartanak az adott ország szokásairól, illetve ismertetik a kultúrák különbségeit? Szerintem ez ügyben is vannak problémák..tájékozatlanul én is csak tahó lennék Németországban.
A többire úgy vélem sikerült válaszolnom az eddigiekkel. Ha nem, csak hozd fel a témát, megvitatjuk :)
איך ביטע איר ליב באַצאָלט פּראָוואָקאַטעורס אַז טאָן ניט ליגן און נישט רייצן מיין פאָלק!
"A gyűlölet olyan, mint a lappangó rákos megbetegedés, szétmarja a személyiséget, és eleszi az élethez szükséges egységet. A gyűlölet elpusztítja az ember érzékét az értékek iránt és az ítélőképességét. Arra készteti, hogy a gyönyörűt visszataszítónak lássa, a visszataszítót pedig gyönyörűnek, arra készteti, hogy összetévessze az igazat a hamissal, és a hamisat az igazzal."
"Az embernek egy olyan módszerrel kell felülemelkednie minden emberi konfliktuson, amely elutasítja a bosszút, az agressziót és a megtorlást. Ennek a módszernek az alapja a szeretet."
"Nincs nagyobb erő a szeretetnél. Legyőzi a gyűlöletet, mint a fény az éjszakát." Martin Luther King
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!