Isten ments az örök élettől, elég nekem amit itt a földön élek is.
Ateistaként nem félek a haláltól.
2015. júl. 24. 18:41
2/23 anonim válasza:
Az talán jobban fél, aki a halál utáni életben hisz, reménykedik.
2015. júl. 24. 18:44
3/23 anonim válasza:
Mire alapozod?
2015. júl. 24. 18:54
4/23 anonim válasza:
Én a hülyeségtől jobban félek!
2015. júl. 24. 19:07
5/23 anonim válasza:
Én, biztosan nem félek. Meghalni, meghal mindenki, nem csak az ateisták.
Énszerintem utána, számomra, semmi sincs, a semmitől miért tartanék?
Gondolom, egy vallásos inkább aggódik - ha olyan vallású - a megmérettetés, az esetleges könnyűnek találtatás és annak következményei miatt. Ez ugyan egyikünket sem fenyegeti, de nekem annyival jobb, hogy nem is tartok tőle.
2015. júl. 24. 19:36
6/23 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint teljesen egyénfüggő. Én ateista vagyok, és nem igazán félek a haláltól. De ismerek olyan ateistát, akit nagyon megrémiszt a gondolat. És ismerek mindkét féle keresztényt is. Szerintem nincs egyértelmű kapcsolat a halálfélelem és a hitvilág között.
2015. júl. 24. 19:46
7/23 anonim válasza:
Egyénenként változhat, de az azért kijelenthető, hogy ma sokkal több ateista van, mint 100 éve (+ az ateista-materialista nézetrendszer stabilan bele van vasalva a közgondolkodásba az egyén meggyőződésétől függetlenül), és az emberek általában sokkal jobban is félnek a haláltól, mint 100 éve.
2015. júl. 24. 19:52
8/23 anonim válasza:
Elég álszent kérdés, amikor az egész vallásotok arra épül, hogy pont ti féltek attól, hogy mi lesz a halál után, ezért beképzeltek magatoknak mindenféle Mennyországot, csak hogy megnyugtassátok a pici lelketek.
2015. júl. 24. 19:53
9/23 anonim válasza:
Én ateista vagyok, és nagyon félek a haláltól. Mármint nem a meghalás folyamatától, hanem attól, hogy minden eltűnik, hogy nem lesz semmi, hogy soha többé... Nagyon szeretek élni.
2015. júl. 24. 19:53
10/23 A kérdező kommentje:
Kérdezem, nem állítom.
Persze alapja van, de nem kijelenteni szerettem volna, ha arra gondoltál.
A halál közeledtével inkább nyugtató, ha az ember azt hiszi, hogy nincs vége, találkozhat a szeretteivel stb. Legalábbis szerintem nyugtató, mint a tudat, hogy kész vége, mennyi mindent nem tettem meg és ennyi volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!