Ha valaki "tudatosan ateista" az szükségszerűen kötekedő lesz, vagy csak egy hagos kisebséggel találkozunk itt az oldalon? Lehet, hogy más ateisták egyszerűen csak nem írnak itt, mert nem érdekli őket a vallás?
Én ateista vagyok, de mint kultúrális jelenség érdekel a vallás, szokások nézetek, illetve hogy miért olyan fontos ez azoknak akik belülről látják, ezért szoktam néha kérdéseket kiírni.
Sajnos azt vettem, hogy a kérdéseimet gyakran széttrolkodják ateista kommentekkel, mintha az érdeklődés már önmagában bűn lenne, gyakran állítalánosítanak, vádolják a vallások híveit, hogy fanatikusak, de nekem úgy tűnik itt az oldalon inkább a vallásos emberek akik indokolnak, akik civilizáltan válaszolnak, igyekeznek nem megbántani direktbe másokat, illetve tiszteletben tartják, hogy más ember másképp gondolkodik.
az ellenben csak sértegetik és pocskondiázzák a többi embert, a motivációjukat sem értem, ha ennyire utálják a vallásos embereket, és nem az a céljuk ,hogy lebeszéljék őket, miért írnak? Nem lenne jobb nekik ha békében otthon olyan dolgokkal foglalkoznának amit szeretnek?
vagy ők csak a szokásos, minden topic-ban jelenlévő kötekedők?
(Pl sport topicban is vannak akik nem is válaszolnak csak szétoltják a többieket, pl, hogy minden konditerembe járó ember hülye)
igazad van, hogy nem tudhatom 100%-ig, de két dolog alapján feltételezem
1: belekötnek a vallásos emberekbe akik a saját vallásuk hitelességéről győzködnek másokat, mondván ki kíváncsi rá, meg erőszakos térítés stb stb (szerintem nem erőszakosabb mint pl egy hirdetés az újságban), ugyan ilyen alapon nyilván nem mondhatnák hogy az ő ateizmusukra meg mindenki olyan kiváncsi
2: ha én valakit meg akarnék győzni az ateizmusomról (ami ritka, mert engem nem zavar ha más vallásos, aki meg meg akar téríteni hamar leáll ha szólok ,hogyn em érdekel a dolog) nem olyasmit írnék ,hogy "minden vallás métely" vagy, hogy "a biblia kivétel nélkül mindenben téved" stb, mert ezek nem meggyőzőek ,sőt inkább csak rossz színben tüntetik fel az ateizmust, ha pl a makettépítésről akarna valaki lebeszélni, se lenne túl hathatós, az érvelés, hogy "minden makettező egy csicska"
egyszer elmentem egy újpest-fradi meccsre, hogy belülről megtapasztalhassam mi a futballhuliganizmus "varázsa" a kaménymaggal tartottam, és mikor megkérdeztem ,hogy ők mivel jobbak mint amásik oldal, kaptam egész használható válaszokat, holott arra számítottam, ilyen hogy is mondjam... nem kifejezetten a higgadt értelmiségiek közül kikerülő emberektől... hogy kb annyi lesz az indok ,hogy "hát mert azok mind b...ik" vagy hasonló
tehát vagy nem lebeszélni akarnak az itt író ateisták, vagy tényleg olyan egyszerűek mint egy darab kő, és csak azért írják, hogy (zanzásítva) értelmes ember csak ateista lehet, hogy ezzel maguknak is hazudjanak
mondjuk ha utóbbi az igaz akkor az azt is megmagyarázza, hogy miért olyan aktívak és agresszívak
Kezdjük ott, hogy mi az, hogy "tudatosan ateista"? Van "tudattalanul ateista" is?
A vallásos emberek általában "képzettek" saját hitükben. A vallástalanok, vagy ateisták többsége maximum a bibliát ha elolvasta.
Ők -jó esetben- éppen a bibiliai idézetekkel próbálják a vallást (az isten hitet) cáfolni. Vagy a különböző egyházak esetleg évazázadokkal ezelőtt elkövetett hibáival, bűneivel. Ilyenkor a vallásos hárít, hogy a bibliát nem szó szerint kell értelmezni, illetve egy egyház "bűneiről" nem Isten, hanem az ember tehet.
Ez a vita néha elfajul.
én "nem tudatos ateistaként" egyszerűen csak nem hiszek, de nem akarom, hogy mindenki ateista legyen, még az sem zavar ha valaki megpróbál megtéríteni, mert szólok ,hogy nem, és ennyi
a tudatos ateista meg olyan ember, akik pl itt gyakorin komoly időt meg energiát fordítanak arra, hogy másokat csesztessenek
Az 1-e 2-es pontoddal azért nem egészen értek egyet. Nekem már volt pár hasonló esetem:
"Fiatalember, egy pillanatra!" Idősebb néni megpakolt szatyrokkal jött mögöttem. Azt hittem a segítségemet kéri, s átvettem néhány szatyrát. Amíg megérkeztünk a célomig -kb fél óráig-, folyamatosan ment a hittérítő szöveg, a szatyrokban valami jehovista kiadványok voltak, amikből próbált rámtukmálni. A kapu előtt visszaadtam a csomagjait, ő meg visszament az ellenkező irányba.
Értem már a "tudatosan" kifejezésedet.
Én inkább úgy fogalamznék, hogy vannak emberek, akik meg vannak győződve a saját igazukról, s erről próbálnak meggyőzni minden módon. Mások úgy gondolják, hogy tudom, hogy igazam van, te meg higgyél amit akarsz. És vannak bizonytalanok, meg primitív emberek.
Kedves kérdező, ha több millió körülötted élő ember azt hajtogatná, hogy ha rossz dolgot cselekszik, akkor elviszi őt a Repülő Láthatatlan Unikornis a fészkébe és megeteti a fiókáival és ez tuti így van, mert meg van írva a Szivárványok Könyvébe, akkor te nem néznéd hülyének őket és nem idegesítene, hogy felnőtt emberek tömegei ilyen baromságokat vallanak?
Na, valahogy így vagyunk mi a keresztényekkel...
körülötted több millió keresztény ezt hajtogatja, elég kemény ismeretségi köröd lehet hogy így több millió
én nem ismerek több millió keresztényt, de hol jobban hol csak futólag ismerek azért többet is, és egyik sem ilyen mint leírtad
vagy talán 1-2 jehova tanújából általánosítottál is milliókra? Az sem baj, akkor legalább szolgáltattál példát arra a primitív viselkedésre amiről írtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!