Ha valaki "tudatosan ateista" az szükségszerűen kötekedő lesz, vagy csak egy hagos kisebséggel találkozunk itt az oldalon? Lehet, hogy más ateisták egyszerűen csak nem írnak itt, mert nem érdekli őket a vallás?
Én ateista vagyok, de mint kultúrális jelenség érdekel a vallás, szokások nézetek, illetve hogy miért olyan fontos ez azoknak akik belülről látják, ezért szoktam néha kérdéseket kiírni.
Sajnos azt vettem, hogy a kérdéseimet gyakran széttrolkodják ateista kommentekkel, mintha az érdeklődés már önmagában bűn lenne, gyakran állítalánosítanak, vádolják a vallások híveit, hogy fanatikusak, de nekem úgy tűnik itt az oldalon inkább a vallásos emberek akik indokolnak, akik civilizáltan válaszolnak, igyekeznek nem megbántani direktbe másokat, illetve tiszteletben tartják, hogy más ember másképp gondolkodik.
az ellenben csak sértegetik és pocskondiázzák a többi embert, a motivációjukat sem értem, ha ennyire utálják a vallásos embereket, és nem az a céljuk ,hogy lebeszéljék őket, miért írnak? Nem lenne jobb nekik ha békében otthon olyan dolgokkal foglalkoznának amit szeretnek?
na csak annyi időm van hogy nagyjából néztem át amit írtatok, egy viszont közös benne, a kérdés, hogy hol találok én ilyen ateistákat akik tudatlanok és agresszívak is
csodálkozom a kérdésen, mert a válasz, hogy bár néha "élőben is" de úgy tömegesen ITT AZ EZEN AZ OLDALON amit már írtam korábban is, azért kezdett el nagyon zavarni, mert minden csomó kérdésem széttrollkodják.
az, hogy az agresszív ateista meg csak nethuszár, hát lehet, de szerintem ez sok európai agresszív víllásos emberre is igaz, és mindig a helyzet hozza ki, hogy ki mennyire tudna ártani másoknak, és több pszichológiai kisérlet is azt tűnik alátámasztani, hogy a többség bizony akár ölne is, de brutálisan szinte mindenki megkínozna másokat.
Persze ateizmusra hivatkozó vallásüldözés sosem volt.
Északkorea nem számít, albánia nem számít, szovjetúnió nem számít kambozsa nem számít, kína nem számít, az egykori szovjet érába tartozó országok, köztük Magyarország nem számítanak...
Én harminc éve ateista vagyok, de de tuti, hogy nem vagy az.
Mert ha az lennél, akkor tudnád jól, hogy általában a hívők azok akik a vitákban egy idő után mindennek elmondanak egy ateistát. Engem már sok száz alkalommal hasonlítottak az állatokhoz, mondták rám, hogy aljas-bűnös lélek vagyok, mondták, hogy a pokolban fogok égni örökkön örökké, szidták az anyám, szidtak engem, stb.
Ha te valóban ateista lennél, akkor nem írnál olyat amit fentebb leírtál.
" Nem lenne jobb nekik ha békében otthon olyan dolgokkal foglalkoznának amit szeretnek?"
Ezt a kérdést is inkább a hívőknek kellene feltenni. Hiszen nem mi térítünk. Nem mi járunk tudatosan az összes fórumra amiket Bibliai idézetekkel irkálunk teli.
Ha elmegyek egy kávézóba, egy rendezvényre, egy találkozóra, egy házibuliba, vagy bárhová, ott nem történik olyan, hogy egy ateista azt kérdezi, hogy hiszel az evolúcióban? Ellenben rendre történik olyan, hogy egy hívő megkérdezi, hogy hiszek-e Istenben. Ha a válaszom az, hogy nem, akkor rögtön folytatja: miért nem?! És ha arra is válaszolok, tovább folytatja egészen addig mígnem összeveszik velem. Lenéz, utál, elmond mindennek, de ami legnagyobb pofátlanság, hogy végül mégis ő lesz megsértődve, mondván: megsértettem a hitét.
de uram :D én eleve nem szoktam különösebben vitatkozni velük, ha térítenek elutasítom őket ha tovább próbálkoznak akkor nyilván durvábban, de nem szoktam azt tapasztalni hogy minden mocsoknak elhorodanak, mert nem sértegetem őket, meg a számukra szent dolgokat, csak világossá teszem ,hogy én nem fogok csatlakozni...
amikor meg valaki oltogatja a másikat, hülyének titulálja, és mert nem ért vele egyet azt mondja szembefordul a nagybetűs igazsággal akkor szerintem nem furcsa ha a másik és szénné olt, han em is egy keresztényi dolog de emberileg érthető
csak itt az oldalon is megfigyelhetitek, engem pl nem oltottak mert figyelek rá ,hogy lehetőség szerint ne bántsak meg senkit, csak kérdezzek, egyszerűen oda kell figyelni a formára
egyébként meg itt a gyakorik egyre inkább úgy érzem ,hogy a "rám akarja erőszakolni a hitét" egyes ateisták esetében azt jelenti, hogy "nem ismeri el ,hogy nekem van igazam"
máskor persze teljesen jogos a felháborodás, pl jehova tanúi is elég rendesen szét tudnak barmolni egy beszélgetést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!