Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szentháromság. Nincs is benne...

Szentháromság. Nincs is benne a Bibliában?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sokat olvasom a Bibliát (3 nyelven is) és nagyon szeretném Istent helyesen szolgálni. Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy a kérdés nem provokáció, és nem nézek le senkit a hite miatt, hiszen bármelyik vallásban lehetnek jó emberek. De, én abban hiszek amit a Biblia mond. Tehát akkor a kérdéshez a magyarázat:

1. Olvastam egy független enciklopédiában, hogy a Szentháromság nem volt része az apostoli tanításnak, csak 300 valamennyiben egy Római császár nyomására iktatták be. Tehát ezek szerint nem eredeti tanítás.

2. A Bibliában sehol sem találtam ezt a szót, vagy valamilyen erre utaló jelet.

3. Ahogy a GYIK-en olvasgattam erről a témáról, a következő dolgot vettem észre:

A Szentháromság tagadók felhozzák azt a verset, hogy Jézus azt mondta "Az Atya nagyobb nálamnál", erre írják rögtön, akik hisznek a háromságban, hogy ezt emberként mondta. Igen ám, DE AZT IS emberként mondta, hogy egyenlő az Atyával. Tehát akkor ez nem lehet érv a Szentháromság mellett, mert akkor szelektálunk.

4. Amikor az egyik evangéliumban olvastam róla, hogy Jézus mondta, hogy az Atyjával egyenlő, utána azt is kérte, hogy legyenek ugyanígy a tanítványok is egyenlőek vele és az Atyával. Tehát akkor ők is istenek?

5. A kereszténység mondhatni a zsidó vallásból ered. Ők Jahvét imádták, nem pedig a Szentháromságot, a környező népekkel ellentétben. Jézus pedig zsidó volt, sőt Ésaiás tekercsét is olvasta a zsinagógákban.

Mindezek fényében erősen Biblia ellenesnek gondolom ezt a dogmát, de szeretném meghallgatni a véleményeket, hátha lesznek érdekes és helytálló érvek.

2015. júl. 15. 20:05
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
56%

neeeeeeeem akarom milliomodszor ezt! ! !

higgyél amit akarsz

2015. júl. 15. 20:09
 2/38 anonim ***** válasza:
31%

1) a Szentháromság szó nem szerepel a Bibliában

2) a Szentháromság tanát valóban később találták ki

3) Isten nem létezik

4) a Biblia teli van önellentmondásokkal is, pláne tudománytalan marhaságokkal

5) ha a Szentháromság elvét próbálod hazsnálni a Biblián, a Szent Lelket sehogy nem tudod beilleszteni, ellenben ezt ki lehet hozni vele: Jézus = Isten = Az Ige = Sátán

6) a kereszténység csak egy judaista irányzat. Nem "mondghatni", hanem így van.

7) nem minden keresztény irányzat hisz a Szentháromság dogmájában, lásd unitáriusok

8) én is olvastam Ézsiás Könyvét (lol, akárki írta), de semmilyen vallásnak nem vagyok tagja.

Ezt ajánlom figyelmedbe:

[link]

2015. júl. 15. 20:20
 3/38 anonim ***** válasza:
69%

ez figyelemreméltó:

[link]

"5.A kereszténység mondhatni a zsidó vallásból ered"

Tévedés. Jókora. Ami itt az egyetlen fontos: ott, egy eldugott kis helyen inkarnálódott a Logosz.

Ezzel a kiválasztottságuk véget is ért. Ja, hogy halálra kínozták csalódottságukban, mert egy diadalittas hadvezért vártak, aki a világuralolomra viszi őket? Tehe óvatosan erről az "eredésről"

Ajánlott rész Jn 8

Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.

Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.

Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.

2015. júl. 15. 20:30
 4/38 anonim ***** válasza:
25%

valóban nincs benne a bibliában. CSAK BELEMAGYARÁZÁS.

tudod, mi nincs még benne a bibliában? CSAK BELEMAGYARÁZZÁK?

ÉGI SZEKÉR

VEZETŐ TESTÜLET

MUNKAJELENTÉS

KÖRZETFELVIGYÁZÓ

ÚTTÖRŐ

SZERVEZET

HITEHAGYOTT

STANDOS SZOLGÁLAT

ŐRTORONY

ÉBREDJETEK

JEHOVA TANÚI

JÉZUS TESTVÉREI A FELKENTEK

NEM VEHETED MAGADHOZ AZ EMLÉKJEGYEKET

sok ilyen van,amit csak belemagyaráznak. óvatos légy, de ártatlan: a biblia megmagyarázza önmagát. Jézus tanítása egyszerű: egyszerű embereknek szólt, akik megértették egy raklapnyi bibliamyagyarázat nélkül is.

kívánom, hogy elkerüld azokat, akik csak belemagyarázzák a dolgokat, pl a szentháromságot a bibliába. sok sikert, és további jó keresgélést Isten szavában, amibe ha valaki betesz valamit,akkor az abban megígért csapásokat fogja kapni.

2015. júl. 15. 20:54
 5/38 anonim ***** válasza:

Az Úszövetség a keresztényeket mondja "igaz" zsidóknak (nem ismeri a keresztény szót a szöveg), és a zsidó-zsidókat a "Sátán zsinagógájának" nevezi csak mert nem fogaják el a mesebeli Jézus-szektavezért.

Megjegyzem a judaizmusnak már alig maradt ideje kitermelni az ígért messiást, hamarosan letelik a 6,000 év!

2015. júl. 15. 20:56
 6/38 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

"A kereszténység mondhatni a zsidó vallásból ered."

Hogyan eredhetne a zsidó vallásból, ha a zsidó rabbik Jézus Krisztust a vallásukra hivatkozva istenkáromlónak bélyegezték és kivégeztették? Ha Isten az ő vallásukban valami teljesen mást jelentett és a vallások Isten köré szerveződnek, akkor, hogy a túróba lehetne, hogy abból ered?

2015. júl. 15. 21:25
 7/38 anonim ***** válasza:

Így szó szerint ez a szó nincs benne, de mindhárom Isteni Személy szerepel a Bibliában és közösen is meg vannak említve:

pl: "Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!" (II. Kor 13,13)

2015. júl. 15. 21:35
 8/38 anonim ***** válasza:

Ugyanaz a "szent" iratuk (Ószövetség ugye) és a tanaik.

Csak összevesztek egy felröekvő szektavezéren.

Ha minimálisan ismerné a kereszténység tanait, történelmét, kultúrantropológiáját nem beszélne össze-vissza sületlenségeket.

Btw, azt tudta hogy a muszlimok meg keresztény felekezetként indultak?

---------

A Szent Lélek sehol nem azonosítható a többivel, azaz nem "isteni személy". Ellenben Az Ige és a Sátán igen.

2015. júl. 15. 21:39
 9/38 Pietrosol ***** válasza:

#6!

Teljesen rögeszmés zokni tetszik lenni? Ugyanaz a szent iratuk?

Íme a judaizmus ábrázolásának esszenciája: "Én alkottam a világosságot, én teremtettem a sötétséget, én szerzek békességet, én teremtek bajt, én, az ÚR, cselekszem mindezt."

Itt pedig a keresztény: "Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség." "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága."

Ha ez a kettő szerinted ugyanaz, akkor a szavak értelmének a megfejtésével érdemes kezdeni!

Buona notte!

2015. júl. 15. 21:50
 10/38 anonim ***** válasza:

Kend ezek szerint nem látott még bibliát.

Nem járt történelemórára.

Nem járt művészettröténet-róára.

Nem ismeri a vallástörténetet sem. A teológiát. A kultúrantropológiát. De magát a szöveget sem olvasta.

Hát gratulálok.

Nyilván mindjárt azzal is jön, hogy a sumérok a magyarok ősei, és mindannyian a Sziriuszról jöttünk Pataki Atilla vezetésével, a megváltó pedig Gyurcsók József...

2015. júl. 15. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!