Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívőből ateista lettem....

Hívőből ateista lettem. Szerintetek jogosak az indokaim?

Figyelt kérdés

Belegondoltam hogy Isten vagy Jézus semmi jelet nem mutatott magáról.

Isten kőtábláit Mózes széttörte mert ideges volt... Hát én nem törnék csak úgy szét egy Isten írását tartalmazó táblát.

Jézus azt mondta ő Isten de ő Isten fia

Jézus létezése után 200 évvel írták az evangéliumokat ugye férfiak és ők szerint milyen király lehet ha a víz csak úgy borrá változik.

Jézus elvette a bűneinket de közben mégis olyan imát tanított nekünk amiben az ellenünk vétkezőknek kell megbocsáltani hogy megbocsáltsanak nekünk.

A volt hittan tanárunk azt mondta hogy néhány okos ember választotta ki melyik könyvek legyenek a Bibliában az alapján hogy melyik a legvalósabb.

Szerintetek ateistaként vissza kéne térnem? Szerintetek létezik Isten?

#ateizmus #Biblia #hívő #ateista lettem
2015. júl. 10. 15:08
1 2 3
 21/30 nagylzs ***** válasza:

Nincs szükséged indoklásra ahhoz, hogy hitet váltsál vagy ateista legyél. A hitet megváltoztatása önmagában is jogos, mert olyan szerencsés helyzetbe kerültél hogy viszonylag szabadon választhatsz hitet.

Maguk az indokok nem jogosak és nem is jogtalanok. Arról érdemesebb beszélni, hogy megalapozottak vagy sem.

2015. júl. 13. 15:09
 22/30 anonim ***** válasza:
25%
Én egyházon kívüli hívő vagyok. Azt szeretném javasolni, h csak a hit és a Biblia. Senkire nincs szüksége az embernek, ember ne tanítsa, hanem a Szent Szellem. A biblia nem bonyolult, olvasni kell sokat az Újszövetséget, nagyon egyszerűen érthető dolgok vannak benne. Kedvenc idézetem: "A Biblia olyan egyszerű, hogy segítség kell ahhoz, hogy félreértsük." Sajnos sok egyház (szekta), ateista, Istengyűlölő, törvényből "cselekedeteiből" önigazult keresztény, sbt. segít félreértelmezni. Mind mögött a sátán és démonainak csalása áll.
2015. júl. 14. 11:24
 23/30 anonim ***** válasza:
35%
Sokan tényleg csak beleszületnek egy hívő családba, és/vagy egyházi iskolába járnak, és szokásukká válik a templomba járás-imádkozás. Utána felnőnek, elgondolkodnak hogy ez az egész csak színjáték, és ateisták lesznek. Ahogy jönnek a problémák az életben, jó esetben megtérnek, elkezdenek keresztény módjára élni, és meglátják működni életükben az Igét. Neked is ezt kívánom, kedves Kérdező!
2015. júl. 14. 13:44
 24/30 anonim ***** válasza:
44%
Tehát azt kívánod neki hogy legyen ismét valláskárosult, ha már egyszer észhez tért? Szánalmas hogy a 21. században ez még egyáltalán téma.
2015. júl. 14. 14:01
 25/30 anonim válasza:
25%

Hívőből... Te is kimondod, ami a lényeg. Ez egy olyan dolog, amit nem gyik-en kell feltenned, hogy másoknak mi a véleménye a Te HITeddel kapcsolatban. Hinni azt jelenti, hogy nem látom/láttam Őt, fizikailag nem tapasztaltam de hiszem hogy van.

Aki azt gondolja, hogy Isten vagy Jézus játszadozik az életekkel, szadistáskodik az emberekkel annak annyit mondanék: Döntéseket Mi, emberek hozunk, mi döntjük el mi lesz a következő lépés. Az emberek háborúznak egymással, amire nem Isten kényszeríti Őket. Az ember bűnös. Isten lehetőséget, szabad akaratot ad számunkra, hogy eldöntsük merre megyünk, mit kezdünk az életünkkel. Próbál útmutatást adni, de nem dönt helyettünk.

Szerintem olvasgasd még a Bibliát, illetve más értelmező vagy Istenről és szentekről szóló könyveket, hogy tudj dönteni/ mérlegelni. De akár egy papot is felkereshetsz... :)

2015. júl. 15. 11:27
 26/30 anonim ***** válasza:

Ha tudsz angolul, keress a youtubon Hemant Mehta -ra, ö tök sokmindent tök érthetõen magyaráz el kezdö ateistáknak.

Ha egy igazán jó indok kell: a Biblia mint erkölcsi útmutatás 200 éve megbukott, a létezö legegyszerübb kérdésen, a rabszolgaságon. Az Ószövetség széleskörüen támogatja, az Újszövetségbe is csak nagy eröfeszítéssel lehet bármilyen erre vonatkozó tiltást belelátni.

2015. júl. 15. 18:21
 27/30 anonim ***** válasza:
Azért lettél ateista mert nem néztél utána a válaszoknak. Mit ne mondjak, erős hited volt. :D
2015. júl. 23. 08:48
 28/30 anonim ***** válasza:
Vagy pont azért mert utánanézett és rájött hogy ellentmondásokkal teli gyerekmese az egész.
2015. júl. 23. 10:55
 29/30 anonim ***** válasza:

Nagyon bírom, mikor azok az emberek, akik valószínűleg soha az életben ki se nyitották a Bibliát, "gyerekmesének" titulálják azt. Pedig a benne leírtak jelentős része történelmi tény! Hogy a Genezist és Krisztus feltámadását igaznak fogadod-e el, az teljesen hit kérdése. Az még akár mese is lehetne, ha az alátámaszthatóságát vizsgáljuk. De hogy Krisztus élt és tanított, valamint keresztre feszíttetett, az tény, a történettudomány igazolta. Az apostolokkal ugyanez a helyzet, léteztek, térítettek és mártírhalált haltak.

Vagy az Ószövetségből megkérdőjelezheti bárki Mózes létét, és azt, hogy a zsidóság Egyiptomból Palesztinába vándorolt? Vagy azt, hogy Saul, Dávid és Salamon uralkodott Izraelben?

A Biblia mindenképpen történelmi jelentőségű mű, a benne leírtak nagy része tény. Semmiképpen sem mese.

Hogy az ateisták és materialisták az isteni beavatkozásokat kétségbe vonják, az tudományos szempontból nézve érthető, mert soha senki nem lesz képes azokat egyértelműen, támadhatatlanul és a természettudományok módszereivel igazolni. Így marad a hit.

2015. aug. 5. 22:34
 30/30 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

"Belegondoltam hogy Isten vagy Jézus semmi jelet nem mutatott magáról."

De igen adta!

"Isten kőtábláit Mózes széttörte mert ideges volt... Hát én nem törnék csak úgy szét egy Isten írását tartalmazó táblát."

Na persze és még soha nem hazudtál senkinek semmiben! Tudod ki hiszi ezt el? :D :D

"Jézus azt mondta ő Isten de ő Isten fia"

Jézus soha nem mondta hogy ő Isten!

"Jézus létezése után 200 évvel írták az evangéliumokat ugye férfiak és ők szerint milyen király lehet ha a víz csak úgy borrá változik."

Ezt honnét vetted? Tudod ha legalább tudományos igényességgel állnál a dologhoz és tényleges kutatást végeztél volna ebben az egy kérdésben akkor nem írtad volna le ezt a mondatodat sohasem. 200 év? Ehhez nem kell más csak egy kis józa paraszti ész, logika!

Mi a gond azzal hogy a víz borrá változott? Kifejtenéd mire gondolsz?

"Jézus elvette a bűneinket de közben mégis olyan imát tanított nekünk amiben az ellenünk vétkezőknek kell megbocsáltani hogy megbocsáltsanak nekünk."

Csak a bűneinket vette el. De az még nem jelenti azt hogy mert a bűneink meg lettek váltva akkor automatikusan mindenki hívő emberré válik. Ez a szabad akarat eldöntheted hogy mit hiszel. Te is eldöntötted! Vagy nem?

"A volt hittan tanárunk azt mondta hogy néhány okos ember választotta ki melyik könyvek legyenek a Bibliában az alapján hogy melyik a legvalósabb."

Mond csak elszoktad te olvasni egy eszköz használati utasítását vagy a gyószerhez mellékelt tájékoztatót hogy milyen mellékhatásokat okozhat?

"Szerintetek ateistaként vissza kéne térnem?"

Azt neked kell eldöntened!

"Szerintetek létezik Isten?"

Szerinted miért nem? Vagy amikor még elvileg hitted hogy létezik akkor miért hitted azt hogy létezik? (remélem nem azt a válasz hogy azért mert a hittan tanárod azt mondta) :((((

Egyáltalán hogyan lettél "hívő"? Mi volt a menete a dolognak. Mennyire ismered a bibliai történeteket. Írj konkrétumot is!

2015. aug. 5. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!