1) A hívő-ateista vita melyik oldalán állsz? 2) Mi az, aminek hatására megváltoztatnád az álláspontodat? (Vagyis ateistából hívő, illetve hívőből ateista lennél)
1) Ateista.
2) Bizonyítékok. Hozz nekem bizonyítékot és én leszek a legodaadóbb hívő.
------------
Már most látszik, hogy a vallásosak fanatikus, meggyőzhetetlen idióták, míg az ateisták a bizonyítéknak hisznek :D
Bill Nigh vs Ken Ham után most nagyobb merítés is ugyanazt a választ hozta ki XD A vallásosak tökre őrültek!
1. Ateista
2. ha Isten odajönne hozzám, hogy megmagyarázná, hogy miért olyan az ő kis teremtett világa amilyen
Meguntam ezt -jobb ha itt nem is nagyon szólok. Még soha egyik oldalról a másikra a vita eredményeképp nem ment át senki. Saját megélés, saját élmény saját reveláció hat csak.
A bizonyítékokról meg annyit: ahhoz, hogy bizonyíték legyen, amire RÁLÁTSZ és azáltal megérted: ahhoz nagyobb kéne hogy legyen -magasabb tudatállapotszinten kéne lennie az értékelőnek. Tehát: Istennél nagyobbnak...
Isten viszont a legnagyobb, ami létezik, a legnagyobb ami elgondolható. Nincs rálátás.
Megérinthet, intuícióban megérezheted magadban: Van.
Elképesztően pontos és szép Weöres verse erről:
Mint fürdőző combját ha hal
súrolta s tovalibbent –
így néha megérezheted
önnön-magadban Istent:
fél-emlék a jelenben is,
és később, mint az álom.
S az öröklétet ízleled
még innen a halálon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!