1) A hívő-ateista vita melyik oldalán állsz? 2) Mi az, aminek hatására megváltoztatnád az álláspontodat? (Vagyis ateistából hívő, illetve hívőből ateista lennél)
1. Ateista
2. Biológiát tanultam
Utolsó vagyok, bocsi félreolvastam a 2. kérdést.
Talán ha isten többször is szólna hozzám, mutatna nekem olyan dolgokat, amik nem lehetségesek, akkor lehet, áttérnék.
ti lehet hogy a majmokból lettetek de mi nem. csak miheztartás végett az ember nem a majomból lett, hanem a majomnak és az embernek volt egy közös őse(nagyon nem ugyanaz)
a két dolog amit külön verzióként hasonlítasz össze az nem zárja ki egymást. a teremtéstörténetnek a lényege megegyezik a mai tudomány által elfogadottakkal, hogy előbb fény....jóval később állatok...majd végül az ember.
a teremtéstörténet speciel pont az a rész amit balgaság szó szerint venni hiszen az első emberpárnak két fia született egyik megölte a másikat. az egy szem fiú végül mégis talált magának feleséget.
re#25 végre egy szelíd, akinek érdemes:
Az embernek Logosza van. Az emberben Logosz él - ezért tud megtanulni beszélni szavakkal és ezért tud gyönyörű metafizikai költeményt írni - az, aki az ihletet a Logoszból kapja (mint zenét Bach, aki Istenbizonyíték)
Az ember: isteni képmás.
Semmi nem indokolja, hogy egy lény ilyet mondjon/írjon - semmiféle természeti szükségszerűség, semmi nem indokolja, hogy egyszer csak a 'makmakból' ez legyen, a faj- és létfenntartáshoz 'fölösleges':
"Az éjjel hazafelé mentem,
éreztem, bársony nesz inog,
a szellőzködő, lágy melegben
tapsikolnak a jázminok,"
*
vagy:
"Hallottam sírni a vasat,
hallottam az esőt nevetni.
Láttam, hogy a mult meghasadt
s csak képzetet lehet feledni;
s hogy nem tudok mást, mint szeretni,
görnyedve terheim alatt -
minek is kell fegyvert veretni
belőled, arany öntudat!"
De nem akarok fegyvert veretni az arany öntudatból.
Mindenki azt hisz, amit akar.
1.Hívő
2.Semmi.
Ugyanis találkoztam a Könyv szerzőjével,bármilyen megbotránkoztatónak tűnik is ,ez van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!