Newton tehetetlenségi törvénye cáfolja az összes láthatatlan természetfeletti izé létezését?
Aki nem ismerné:
Minden inerciarendszerben lévő test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez mindaddig, míg ezt az állapotot egy másik test vagy mező hatása meg nem változtatja egy kölcsönhatás során.
Mivel az istenek, szellemek, démonok, angyalok stb. sem nem testek, sem nem mezők, ki van zárva, hogy bármilyen anyagi dologra bármilyen hatással legyenek egyáltalán. Máskülönben a törvény hamis lenne. Erre azonban nem utal semmi.
Fent említett izék tevékenysége a beszámolók alapján úgy nézne ki, hogy a magukra hagyott testek mozgásállapota fizikai kölcsönhatások jelenléte ellenére is megváltozik. Ez lenne a tudományos bizonyíték a természetfeletti létezésére. Nagyjából ennyit kérek számon szkeptikusként, ha arra kerül a sor.
Azért is érdekes ez, mert ha a természetfeletti abszurd fogalmát el is vetjük, azért a természet ismeretlen részleteiben még kereshetjük őket. Csak az a gond, hogy a létezésük vagy a nem létezésük bizonyítottan nincs hatással semmire, ezért a vallásos/spirituális állítások nagy része mehet a levesbe.
"ami hatni akar erre a dimenzióra, annak minimum az energiájávan be kell lépnie ide. küldheti mező formájában, vagy sugárzás formában, vagy antianyag formában..."
Az a baj, hogy ilyet még soha sehol nem láttunk.
Ezért is tudjuk, hogy NINCSEN külső lélek.
"de a mostani legjobb közelítés talán a bioelekrtommoság, a lélek meg egyéb katyvaszok felé..szóval ha a lélek elektromos"
Akkor igen rosszul érezheti magát a mostani elég erős elektromos mezőkben, ami körülvesz minket.
Ezen kívül akkor az ember sokkal jobban zavarná az elektromos készülékek működését (ráadásul kölcsönösen).
Gratulálok itt mindenkinek!
Univerzumunk 2-3%-át tesz ki az anyag, az általunk ismert világ.
Ti most ezen a 2-3%-on vitatkoztatok.
Azonban a világegyetem 98%-át energiák és rezgések teszik ki.
Nikola Tesla egyszer alighanem valami olyat mondott, hogy mi mindannyian, az egész univerzum egy rezgés, amely ha leáll megsemmisül.
"Ha meg akarod érteni az univerzum titkait, gondolkodj energiában, frekvenciában és rezgésben" Tesla
"Attól a naptól kezdve, hogy a tudomány nem fizikai jelenségeket fog vizsgálni, nagyobb lesz a fejlődés egy évtized alatt mint a létezése óta eltelt századok összességében. Az Univerzum valódi természetének megértéséhez energiában, frekvenciában és rezgésben kell gondolkodnunk." Tesla
És érdekesek még ezek is:
"Attól a naptól kezdve, hogy a tudomány nem fizikai jelenségeket fog vizsgálni, nagyobb lesz a fejlődés egy évtized alatt mint a létezése óta eltelt századok összességében. Az Univerzum valódi természetének megértéséhez energiában, frekvenciában és rezgésben kell gondolkodnunk."
Miért, az energia, a frekvencia és a rezgés mi a lopótök, ha nem fizikai jelenség? :D Gratulálok :D
Így lehet egyszerűen elválasztani az ocsút a búzától... rendkívül tipikus, hogy a legalapabb kifejezések jelentéstartalmával sincsenek tisztában a zagyvasággyárosok.
38-as
wow..most hülyészted le Tesla-t...
a régi tudományokban, az iparosodás előtt, a fizikai jelenségek nem foglalták magában a quantumfizikát.
ha csak a húrelméletet veszed alapul, van benne valamit amit Tesla mondd.
31-es
"Ezért is tudjuk, hogy NINCSEN külső lélek."
nem tudod, sejted. nem ugyanaz.
a bioelekromosság meg létező jelenség. igaz nem "lélek" formában. és ez csak egy tipp volt.
rengeteg tudós feltételezi más dimenziók létezését. ott az M elmélet.. a végtelen számú párhuzamos dimenziók, vagy az a feltételezés hogy maga a gravitáció sem ebből a dimenzióból ered. bár ez utóbbit már vagy 100 éve olvastam, azóta megeshet hogy már nincs ilyenről szó.
csak tudod ez a kérdés is egy kicsit olyan hogy...az einstein-i gravitációs elmélet megdöntötte a newtonit.
a tehetetlenségi törvények még állnak. valszeg fognak is. de nem matematikai törvények hanem fizikaiak, a fizika pedig képlékeny, főleg az új kutatások fényében.
Missi_Key:
Nem hülyéztem le Tessát, simán nem hiszem el, hogy ez a zagyvaság tőle származik. Ha mégis tőle származik, szíves örömest vállalom, hogy mégis az ő véleményét hülyeségeztem le, nem vagyok szívbajos - ha valaki hülyeséget mond, akkor hülyeséget mond. :)
A rezgés, energia, frekvencia bőven nem olyan fogalmak, amik nem léteztek a "quantumfizika" előtt (tipikus ez is, hogy így írják ezt a szót azok, akik amúgy soha nem foglalkoztak vele, ismeretterjesztő könyvek szintjén sem... nem tudom miért, de elég sokszor megfigyeltem már), szóval ez nem jött be. Ezek bizony fizikai jelenségek, azok voltak régebben is, szóval az idézett mondatnak se füle, se farka.
"az einstein-i gravitációs elmélet megdöntötte a newtonit"
Nagyon jó :D Egy másik topicban épp Ozmium42-nek beszéltem arról, hogy az egyszeri, fizikához nem értő és annak működését nem átlátó embereknél tipikus, hogy azt hiszik, hogy a newtoni fizika megdőlt, mert jött Einstein. Nem, nem dőlt meg, ez egy sima félreértelmezése a dolgoknak, akkor, ha nem értjük, hogyan működik, sőt, azt sem, hogy mi is az a fizika. Kicsit hosszúra vezetne, szóval röviden: a fizika bizonyos jelenségek között keres összefüggéseket, amiket a matematika nyelvén ír le. Ezek a matematikai összefüggések bizonyos jelenségkörök vizsgálatakor használhatóak, azok leírásakor számíthatunk velük. A Newton alkotta összes összefüggés tökéletesen használható és megállja ma is a helyét, azon jelenségek olyan formában való vizsgálatához, amire megalkották és még egy kissé több dologra is - ma is azokkal számolunk, nem kevésszer, szerinted ez miért lenne, ha megdöntötték volna? :)
Az einsteni gravitáció csupán kiterjesztette azon jelenségkörök halmazát, amit le tudunk már írni matematikailag. Viszont már most biztosan tudjuk, hogy vannak olyan jelenségek, amiket nem lehet leírni vele, azokra kell majd új összefüggéseket alkotni. Az sem fogja megdönteni az einsteini gravitációt, csupán kiegészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!