Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi mégis hogy...

Jehova tanúi mégis hogy gondolják, hogy térítgethetnek mások szexuális orientációjával? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Egy ideje nyíltan vállalom, hogy meleg vagyok. A lépcsőházban lakik egy jehovás vénasszony, akinek nagyon nem tetszik az életvitelem, valószínűleg ő küldte rám a térítőket is. Na szóval, ma délután 2 nő csenget az ajtón, rögtön gondoltam, hogy jehovák. Már majdnem csaptam is be az ajtót, amikor az egyik nő azt mondja, hogy "a tanúk meg tudnak szabadítani a gonosztól, már több esetben sikerült". Erre én mondtam, hogy bennem nincs semmi gonosz és mégegyszer meg ne próbáljanak zaklatni a szektájukkal, majd becsaptam az ajtót. Nagyon felháborított az eset, nem értem, hogy engedhetnek meg maguknak ilyet?

28/F (meleg)

2015. máj. 31. 21:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
1%
Mesélj! Hogy lettél meleg?
2015. jún. 1. 20:32
 32/75 anonim ***** válasza:
2%

köszönöm a válaszod, grétsy tanár úr. :-)

véleményed szerint akkor majd sokan elvetetik-e azokat a gyermekeket, akik pozitívak lesznek ezen a szűrésen? hogyha kimutatják a kromoszómákból a genetikai hibát?

véleményed szerint ez genetikai hiba? vagy genetikai sérülés? vagy egyszerűen csak olyan dolog, mint pl: hogy valakinek kék a szeme, valakinek meg zöld?

2015. jún. 1. 20:51
 33/75 A kérdező kommentje:

"véleményed szerint akkor majd sokan elvetetik-e azokat a gyermekeket, akik pozitívak lesznek ezen a szűrésen? hogyha kimutatják a kromoszómákból a genetikai hibát?

véleményed szerint ez genetikai hiba? vagy genetikai sérülés? vagy egyszerűen csak olyan dolog, mint pl: hogy valakinek kék a szeme, valakinek meg zöld?"

Remélhetőleg addigra fog annyit fejlődni a társadalom, valamint vissza fog szorulni annyira a gyűlöletkeltő egyház szerepe, hogy az emberek jelentős része nem ölné meg akkor sem születendő gyermekét, ha történetesen tudná, hogy az meleg lesz. A példád tökéletesen igaz: ez olyan, minthogy valakinek kék a szeme, valakinek zöld, valakinek másmilyen színű. Azt sehol sem említettem, hogy ez hiba lenne, annyit mondtam, hogy genetikai okai vannak, de semmiképpen sem hiba és nem probléma. Véleményem szerint a homoszexualitás egy teljesen normális szexualitás, ahogy írtam korábban, az evolúciós folyamat fontos része.

De nagyon elkanyarodtunk a kérdéstől, nevezetesen, hogy ti, jehovák mégis hogy gondoljátok, hogy másokat ki kellene a szexualitásukból "gyógyítani", mégha senki nem is kíváncsi a sületlenségeitekre?

2015. jún. 1. 21:01
 34/75 anonim ***** válasza:
13%

nos, habár nem nekem szól a konkrét kérdésed, de úgy gondolom, hogy senki embernek nem feladata ez. a tanúk "csak" az ültetésre, és az öntözésre kaptak megbízást. minden más a Teremtő hatáskörébe tartozik. Jézus nem ment tovább az érvelésnél azok esetében, akik nem akarták őt meghalgatni. kérdező. tisztelem, hogy ilyen nyíltan válaszolsz. tedd a szívedre a kezed: szükséges-e véleményed szerint a nő ebben a társadalomban?

neked szükséged volt-e egy nőre, hogy az legyél, aki vagy?

2015. jún. 1. 21:12
 35/75 anonim ***** válasza:
0%

itt jegyezném meg, hogy a tanúk szervezete szerint ha egy házaspár közül az egyik fél homoszekszuális kapcsolatba kerül, az nem alap a másik félnek arra, hogy újraházasodjon, MERT AZ CSAK ELLENKEZŐ NEMŰVEL TÖRTÉNŐ HÁZASSÁGTÖRÉS ESETÉN ADOTT. legközelbb szembesítsd ezzel a ténnyel a tanúkat. itt az idézet, változatlan formában: (értsd: nem az én gondolataimat tartalmazza)

Idézet Az Őrtorony 1972. január 1-i (angol) számának 31. és 32. oldalairól:

Olvasók kérdései

Egy házas személy homoszexuális cselekedetei Szentírási alapot képeznek a válásra, szabaddá téve ezzel az ártatlan félt az újraházasodásra? - U.S.A.

A homoszexualitást határozottan elítéli a Biblia, úgy mint egy olyan dolgot, amely megakadályozza, hogy az egyén Isten helyeslését élvezze. (1 Kor. 6:9, 10) Azonban azt, hogy az ártatlan társ a Szentírás szerint újraházasodhat-e miután a homoszexuális cselekedetekben bűnös társától jogilag elvált, az alapján kell meghatározni, amit a Biblia ír a válásra és az újraházasodásra vonatkozóan...

... Bár a homoszexualitás és az állatokkal való fajtalankodás undorító perverzió, egyik esetben sem szakad meg a házassági kötelék. Csak az olyan cselekedetek törik meg ezt a köteléket, amelyek egy személyt "egy testté" tesznek egy másik, ellenkező nemű személlyel, az ő törvényes házastársán kívül.

2015. jún. 1. 21:17
 36/75 A kérdező kommentje:

"tedd a szívedre a kezed: szükséges-e véleményed szerint a nő ebben a társadalomban?

neked szükséged volt-e egy nőre, hogy az legyél, aki vagy?"

Tedd a szívedre a kezed! Írtam én valahol olyat, hogy nincs szükség a női nemre a társadalomban és úgy általában az összes fajnál? Szükség van, nekem is nő az anyám. Szükség van nőkre, férfiakra, heteroszexuálisokra és homoszexuálisokra is. Mint írtam, a homoszexuálisok biológiai funkciója a túlszaporodás mérséklése, ami így is nehezen megy, hiszen a Föld lakossága az elmúlt években lépte át a 7 milliárd főt, amely előbb-utóbb egyébként globális katasztrófát fog okozni. Attól, hogy én szexuálisan nem vonzódom a nőkhöz és a párom nem női nemű, ugyanúgy jóban vagyok a lányokkal, sok női ismerősöm van, akik nem csinálnak belőle problémát, hogy én a saját nememhez vonzódom. Tehát attól, hogy én homoszexuális vagyok, igen is fontos szerepet tulajdonítok a női nemnek is.

2015. jún. 1. 21:23
 37/75 anonim ***** válasza:
15%

Akiről eddig tudok, hogy homo volt, annak mind volt valami törés az életében, vagy valami nem stimmelt vele pszichológiailag.

Az egyik srác, személyesen ismerem, őt molesztálták gyerekkorában.

Nem kéne elcseszni ezt a homo kérdést, kamu génmaszlaggal, mert akkor soha nem jut el oda a tudomány, hogy kezelhessék a problémát!

Vannak akik pedók lettek, vagy valami más szihójuk lett, és nem büszkék rá, hanem igyekeznek kezeltetni.

2015. jún. 1. 21:29
 38/75 anonim ***** válasza:
76%
A nagyon keresztények szerint ugyanolyan bűn a házasság előtti szex és a maszturbálás is mint a melegség, ilyen alapon az emberek 99százaléka a pokolra jut! Hagyjuk már ezt az álszent szöveget.
2015. jún. 1. 21:33
 39/75 anonim ***** válasza:
0%
köszönöm a válaszod, nem, nem állítottál ilyet, csak érdekelnek az érzéseid. elgondolkottam azon, amit írtál: "a homoszexuálisok biológiai funkciója a túlszaporodás mérséklése". bevallom őszintén, nem hallottam még ezt az érvelést. majdnem el is fogadtam a szívemben, hogy igen, ez lehetséges. de: ha ez így van, hogy lehet, hogy évezredekkel ezelőtt is voltak melegek? mert ez bizony nem újkeletű dolog. nem csak bizonyos lélekszám vagy népsűrűség elérése után alakult így. vagy rosszul értettem az érvelésedet? nem erre gondoltál?
2015. jún. 1. 22:12
 40/75 anonim ***** válasza:
100%

Felháboritó ,hogy a jehova tanúi miket meg nem tesznek!

Mi baj van azzal ,ha meleg vagy? Nem értem.

2015. jún. 2. 22:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!