Jehova tanúi mégis hogy gondolják, hogy térítgethetnek mások szexuális orientációjával? (részletek lent)
Egy ideje nyíltan vállalom, hogy meleg vagyok. A lépcsőházban lakik egy jehovás vénasszony, akinek nagyon nem tetszik az életvitelem, valószínűleg ő küldte rám a térítőket is. Na szóval, ma délután 2 nő csenget az ajtón, rögtön gondoltam, hogy jehovák. Már majdnem csaptam is be az ajtót, amikor az egyik nő azt mondja, hogy "a tanúk meg tudnak szabadítani a gonosztól, már több esetben sikerült". Erre én mondtam, hogy bennem nincs semmi gonosz és mégegyszer meg ne próbáljanak zaklatni a szektájukkal, majd becsaptam az ajtót. Nagyon felháborított az eset, nem értem, hogy engedhetnek meg maguknak ilyet?
28/F (meleg)
szia
Nem pofátlankodásból szolgálnak,
a prédikáló és tanítványképző szolgálat hozzá tartoik az imádatukhz, mint neked a mindenapi evés
Jézus és a tanítványai is "odapofátlankodtak" az emberekhez.
(Lukács 10:1) 10 Ezek után az Úr kijelölt hetven másikat, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helyre, ahová ő maga is menni készült.
persze őket se hallgatta meg mindenki, -Jézust sem, s tudjuk ha Ő nem volt mindenkire hatással akkor Mi mennyivel inkább.
Ezért adj lejjebb a haragodból, és kérlek próbáld megérteni, Jézus általi parancsunk teljesítését.
Persze nem könnyű, jól tudom.
(Máté 28:19) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, . . .
(Máté 28:20) 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Marianne
21: Ez tavaly nyáron volt és csak a legfelháborítóbbakra emlékszem:
Az evolúcióval kapcsolatos cikk volt.
Többször leírta, hogy az evolúció véletlen, random dolog ( az igaz, hogy nem tudatos és nem egy cél felé halad, de nem véletlenszerű. Környezeti tényezők, szexuális szelekció..rengeteg minden befolyásolja. )
Illetve a másik, hogy ezt megpróbálta alátámasztani azzal, hogy bezzeg Darwin is azt mondta, hogy a majomtól származik az ember (nem, nem ezt mondta).
De a kedvencem az volt, hogy Darwin 1859-ben, sok mindenben tévedett, és még több mindent nem ismert, akkor az egész evolúció csak egy teória, így csakis fantazmagória lehet.
Holott az evolúció nem teória, egy bizonyított folyamat- az ezt magyarázó elméletekben lehet tévedés.
Az egész cikk úgy nézett ki, mintha csak Darwin találta volna ki az egészet, amit hahaha ma már megdöntöttek.. :)
Pedig logikailag sem áll össze, attól, hogy D. volt amit nem jól fogalmazott meg, maga a természeti "jelenség" nem változik.. -de az Őrtorony/Ébredjetek szerint igen és, ez is csak az isteni teremtést bizonyítja be.. nonszensz-
Érdekes hogy a kereszténységen belül is számtalan vallási irányzat létezik a történelmi egyházakkal párhuzamosan de csak a Jehova Tanúinak elengedhetetlen rituálé a téren,utcán,lakásoknál az igehirdetés. Képzeljük el a egy téren minden felekezet képviseltetné magát és hangosan hirdetné az igét.
( A kirsna hívők(nem keresztények) de ételt osztanak és nem dumát a rászorulóknak).
"kérdező, te hogy gondolod? genetikailag vagy az, aki, vagy elmebelileg? ha úgy tetszik, vajon már csecsemőkorban kimutatható, hogy valaki más lesz, vagy a környezeti hatások tesznek mássá?"
Természetesen én is, mint minden más meleg, genetikai okokból vonzódunk a saját nemünkhöz. Ez ma már tudományos körökben elfogadott tény, nem érdemes vitába szállni vele, ma már csak kuruzslók és sarlatánok próbálkoznak a "gyógyításával". Szándékosan írtam idézőjelbe a gyógyítását, mivel nincs mit gyógyítani! Ateistaként úgy gondolom, hogy a homoszexualitásnak nagyon fontos evolúciós oka van, nevezetesen, hogy mérsékelje egy faj túlszaporodásának mértékét. Ezért van az, hogy a homoszexuális egyedek a legtöbb esetben nem hoznak létre utódot, mégis a homoszexualitás egyidős az élet kialakulásával, az évezredek alatt sem tűnt el, a sötét középkorban jelenlévő keresztény-terror alatt sem.
"tehát, csakhogy jobban értsem: véleményed szerint ha most még nem is, de akkor, amikor eljut oda az orvostudomány, lesz majd egy teszt, amivel kimutathatólesz már a terhesség szakaszában, hogy a gyermek meleg lesz-e? (miként mondjuk napjainkban már kimutatható, hogyha down-kóros lessz?"
Lényegében igen, mivel a homoszexualitásnak egyértelműen genetikai okai vannak. A "lesz" pedig egy "sz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!