Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi mégis hogy...

Jehova tanúi mégis hogy gondolják, hogy térítgethetnek mások szexuális orientációjával? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Egy ideje nyíltan vállalom, hogy meleg vagyok. A lépcsőházban lakik egy jehovás vénasszony, akinek nagyon nem tetszik az életvitelem, valószínűleg ő küldte rám a térítőket is. Na szóval, ma délután 2 nő csenget az ajtón, rögtön gondoltam, hogy jehovák. Már majdnem csaptam is be az ajtót, amikor az egyik nő azt mondja, hogy "a tanúk meg tudnak szabadítani a gonosztól, már több esetben sikerült". Erre én mondtam, hogy bennem nincs semmi gonosz és mégegyszer meg ne próbáljanak zaklatni a szektájukkal, majd becsaptam az ajtót. Nagyon felháborított az eset, nem értem, hogy engedhetnek meg maguknak ilyet?

28/F (meleg)

2015. máj. 31. 21:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
9%
kedves 14-es biológus. engem érdekelne a 15 tévedés a cikkben. emlékszel esetleg, mik voltak azok?
2015. jún. 1. 12:48
 22/75 anonim ***** válasza:
9%

szia

Nem pofátlankodásból szolgálnak,

a prédikáló és tanítványképző szolgálat hozzá tartoik az imádatukhz, mint neked a mindenapi evés

Jézus és a tanítványai is "odapofátlankodtak" az emberekhez.

(Lukács 10:1) 10 Ezek után az Úr kijelölt hetven másikat, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helyre, ahová ő maga is menni készült.

persze őket se hallgatta meg mindenki, -Jézust sem, s tudjuk ha Ő nem volt mindenkire hatással akkor Mi mennyivel inkább.

Ezért adj lejjebb a haragodból, és kérlek próbáld megérteni, Jézus általi parancsunk teljesítését.

Persze nem könnyű, jól tudom.

(Máté 28:19) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, . . .

(Máté 28:20) 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Marianne

2015. jún. 1. 14:55
 23/75 anonim ***** válasza:
91%
Azt talán fel lehet fogni, hogy ateista vagyok és nem vagyok kíváncsi erre a tömény baromságra. HA tehát azt mondom valakinek, hogy nem, akkor az a jövő héten, sőt a jövő évben is nem lesz. Tehát a hangom engedtesség meg, hogy akkora legyen, amekkorának én akarom és a saját otthonomban hadd döntsem el én, hogy kérek e a térítők hülyeségeiből, vagy sem. Én ez utóbbit választottam és a pofátlanoknak már többször elmondtam. Ha megint ide tolják a képüket, simán rájuk b..szom az ajtót. Ennyi. Rühellem a pofátlan erőszakos embereket. Esetleg odamegyek hozzád és hetente fogok bekopogni és rádumálni, hogy legyél ateista jó? Meglátjuk, mikor unod meg.
2015. jún. 1. 15:15
 24/75 anonim ***** válasza:
89%
Marianne ne beszélj már sületlenségeket senki nem kíváncsi rád. A négy fal között csináld légyszíves ezt Marianne minket hagyjál ki belőle. Köszi
2015. jún. 1. 15:46
 25/75 anonim ***** válasza:
95%

21: Ez tavaly nyáron volt és csak a legfelháborítóbbakra emlékszem:

Az evolúcióval kapcsolatos cikk volt.

Többször leírta, hogy az evolúció véletlen, random dolog ( az igaz, hogy nem tudatos és nem egy cél felé halad, de nem véletlenszerű. Környezeti tényezők, szexuális szelekció..rengeteg minden befolyásolja. )

Illetve a másik, hogy ezt megpróbálta alátámasztani azzal, hogy bezzeg Darwin is azt mondta, hogy a majomtól származik az ember (nem, nem ezt mondta).

De a kedvencem az volt, hogy Darwin 1859-ben, sok mindenben tévedett, és még több mindent nem ismert, akkor az egész evolúció csak egy teória, így csakis fantazmagória lehet.

Holott az evolúció nem teória, egy bizonyított folyamat- az ezt magyarázó elméletekben lehet tévedés.

Az egész cikk úgy nézett ki, mintha csak Darwin találta volna ki az egészet, amit hahaha ma már megdöntöttek.. :)

Pedig logikailag sem áll össze, attól, hogy D. volt amit nem jól fogalmazott meg, maga a természeti "jelenség" nem változik.. -de az Őrtorony/Ébredjetek szerint igen és, ez is csak az isteni teremtést bizonyítja be.. nonszensz-

2015. jún. 1. 16:13
 26/75 homo ludensz ***** válasza:
100%

Érdekes hogy a kereszténységen belül is számtalan vallási irányzat létezik a történelmi egyházakkal párhuzamosan de csak a Jehova Tanúinak elengedhetetlen rituálé a téren,utcán,lakásoknál az igehirdetés. Képzeljük el a egy téren minden felekezet képviseltetné magát és hangosan hirdetné az igét.

( A kirsna hívők(nem keresztények) de ételt osztanak és nem dumát a rászorulóknak).

2015. jún. 1. 19:11
 27/75 anonim ***** válasza:
9%
kérdező, te hogy gondolod? genetikailag vagy az, aki, vagy elmebelileg? ha úgy tetszik, vajon már csecsemőkorban kimutatható, hogy valaki más lesz, vagy a környezeti hatások tesznek mássá?
2015. jún. 1. 19:25
 28/75 A kérdező kommentje:

"kérdező, te hogy gondolod? genetikailag vagy az, aki, vagy elmebelileg? ha úgy tetszik, vajon már csecsemőkorban kimutatható, hogy valaki más lesz, vagy a környezeti hatások tesznek mássá?"

Természetesen én is, mint minden más meleg, genetikai okokból vonzódunk a saját nemünkhöz. Ez ma már tudományos körökben elfogadott tény, nem érdemes vitába szállni vele, ma már csak kuruzslók és sarlatánok próbálkoznak a "gyógyításával". Szándékosan írtam idézőjelbe a gyógyítását, mivel nincs mit gyógyítani! Ateistaként úgy gondolom, hogy a homoszexualitásnak nagyon fontos evolúciós oka van, nevezetesen, hogy mérsékelje egy faj túlszaporodásának mértékét. Ezért van az, hogy a homoszexuális egyedek a legtöbb esetben nem hoznak létre utódot, mégis a homoszexualitás egyidős az élet kialakulásával, az évezredek alatt sem tűnt el, a sötét középkorban jelenlévő keresztény-terror alatt sem.

2015. jún. 1. 19:55
 29/75 anonim ***** válasza:
10%
tehát, csakhogy jobban értsem: véleményed szerint ha most még nem is, de akkor, amikor eljut oda az orvostudomány, lesz majd egy teszt, amivel kimutathatólesz már a terhesség szakaszában, hogy a gyermek meleg lesz-e? (miként mondjuk napjainkban már kimutatható, hogyha down-kóros lessz?)
2015. jún. 1. 20:27
 30/75 A kérdező kommentje:

"tehát, csakhogy jobban értsem: véleményed szerint ha most még nem is, de akkor, amikor eljut oda az orvostudomány, lesz majd egy teszt, amivel kimutathatólesz már a terhesség szakaszában, hogy a gyermek meleg lesz-e? (miként mondjuk napjainkban már kimutatható, hogyha down-kóros lessz?"

Lényegében igen, mivel a homoszexualitásnak egyértelműen genetikai okai vannak. A "lesz" pedig egy "sz".

2015. jún. 1. 20:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!