Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi mégis hogy...

Jehova tanúi mégis hogy gondolják, hogy térítgethetnek mások szexuális orientációjával? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Egy ideje nyíltan vállalom, hogy meleg vagyok. A lépcsőházban lakik egy jehovás vénasszony, akinek nagyon nem tetszik az életvitelem, valószínűleg ő küldte rám a térítőket is. Na szóval, ma délután 2 nő csenget az ajtón, rögtön gondoltam, hogy jehovák. Már majdnem csaptam is be az ajtót, amikor az egyik nő azt mondja, hogy "a tanúk meg tudnak szabadítani a gonosztól, már több esetben sikerült". Erre én mondtam, hogy bennem nincs semmi gonosz és mégegyszer meg ne próbáljanak zaklatni a szektájukkal, majd becsaptam az ajtót. Nagyon felháborított az eset, nem értem, hogy engedhetnek meg maguknak ilyet?

28/F (meleg)

2015. máj. 31. 21:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
7%

szia

sajnálom, hogy ilyen tapasztalatod van.

Mi nm avatkozunk bele mások dolgába csak segíteni szándékozunk. ám nem kötelező elfogadni,

s csak azt tudom mondani amit ár előttem leirtak, hogy magam is segitettem már hasonló életvtelű férfinak és Nönek a Biblia fényében, akik közül változtattak a gondolkodásukon, elfogadták az Isteni vezetést, és ma is boldogan élnek.

akik nem akarnak azok szabad akarat lévén joguk van úgy élni ahogy maguk döntenek, a felelősség már nem a mienk.

sajnálom, hogy rossz indulattal állsz a dologhoz, de hát Te tudod.

Marianne

2015. jún. 1. 08:16
 12/75 homo ludensz ***** válasza:
92%
Marianne egy ember szexuális beállítottsága ne azon múlik hogy milyen vallású. Az aki ti állítólag meggyőztetek az vagy nem volt igazi "meleg" vagy aszketizmusba menekült esetleg Jehovás lett. Nézzél már szét magad körül hány helyét kereső,akarat gyenge tanú rója az utcákat és csenget be vasárnap is kéretlenül idegen lakásokba. Ezek legalább annyira problémásak mint az átlagember szemében a "melegek".
2015. jún. 1. 08:49
 13/75 anonim ***** válasza:
100%

11 :D:D

Én is csináltam ilyet, azzal a különbséggel, hogy én nem teológus vagyok, hanem biológus. Plusz hobbimnak hála az európai pogány vallásokban is jártas vagyok (látom, értem a párhuzamot köztük, ill. a kereszténység közt)

Ők meg sokadjára csengettek és nem tágítottak a kapuból. Kimentem, a kapu melletti kisfa árnyékában álltam, ők meg a napon. Tavaly, augusztus közepe, 35 fok :)

- idegeneket nem engedek be-

Az idősebb férfi nagyon próbálkozott téríteni, lelkesen. A fián 10-15 perc múlva látszott, hogy ő inkább hazamenne már :D

A végén elhívtak bibliatanulmányozásra :D

2015. jún. 1. 09:33
 14/75 anonim ***** válasza:
100%
( az h biológus vagyok, azért fontos, mert pl. az Őrtorony ( vagy a másik, nemjuteszembe a neve) kiadványban a 2 oldalas "" Tudatos teremtés vagy véletlen evolúció eredménye" cikkben kigyűjtöttem nekik 17 biológiai tárgyi tévedést és csúsztatást :D )
2015. jún. 1. 09:35
 15/75 anonim ***** válasza:
79%

15: "Ébredjetek!" a másik.

Jehova Tanúi mostanában minden forgalmasabb csomópontban ott vannak. Mire a munkámból hazaérek, legalább három helyen látom őket a kis felállított kiadványstandjukkal. Azt még sehol nem láttam, hogy odamennének velekihez, vagy konkrétan erőszakoskodnának. Fiatal koromban egyszer megadtam a szüleim címét, oda eljöttek meglátogatni, -- egyetlen egyszer. Én akkor beengedtem őket is beszélgetni, ahogyan a többit is, a krisnásokat, a mormonokat stb., mert éppen kerestem az utamat. Ezen kívül nem próbálkoztak térítgetni. Gyanítom, többnyire máshol is azokhoz mennek, akik az utcán már szóba álltak velük és adtak nekik elérhetőségeket. Nem kell. Akit érdekel, ott vannak kirakva a kiadványaik, vegye, olvassa, emiatt felesleges lakcímet megadni.

A kérdező konkrét esetében persze biztos a házbeli néni "lelkesedte túl" a dolgot, egy egyedi kirívó eset.

(Zárójelben: A szexuális orientációt nem az ember vallása határozza meg, de hallottam már olyanról -- valamilyen amerikai protestáns egyházban -- hogy sikeresen szabadítottak meg embereket ellentétes nemű szellemek ráhatásaitól. Rengeteg munka, spirituális befektetés előzi meg, és természetesen a delikvensnek saját magának is AKARNIA kell, de van rá precedens, hogy sikerül.

Például én full hetero vagyok, de engem meg a BDSM érdekel. Jöhetne akárhány jehovás, ettől még nem fogom AKARNI, hogy "kigyógyítsanak" belőle.

2015. jún. 1. 09:57
 16/75 anonim ***** válasza:
86%

11.: Ismerősöd rulez :D

De amúgy nem kell hozzá teológus (vagy éppen biológus), átlagos érdeklődőknt is tudok annyit a vallásokról, meg a Bibliát is olvasom eleget ahhoz, hogy az elsp 3-4 kérdésemmel sarokba szorítsam őket. Többnyire megígérik, hogy legközelebb megadják a "pontos választ", ha utánanéznek, de érdekes módon ilyenkor sosincs "legközelebb". ;)

2015. jún. 1. 10:15
 17/75 anonim ***** válasza:
95%
A jehovások szorgos munkával elérték, hogy olyan közutálatnak örvendenek, mint kevesen ebben az országban. Undorító és felháborító az erőszakos nyomulásuk. Én simán rájuk vágom az ajtót. Sajnos el még nem találtam vele egyet sem.
2015. jún. 1. 10:41
 18/75 anonim ***** válasza:
4%

szia

s ha sikerülne ajtó csapkodással sérülést okoznod, akkor talán boldogság fogja a szívedet eltőlteni?

Marianne

2015. jún. 1. 11:41
 19/75 anonim ***** válasza:
3%
És hogy lettél homosexuális?
2015. jún. 1. 12:07
 20/75 anonim ***** válasza:
96%
Marianne, nem hiszem, hogy boldog lennék tőle. De talán elérném, hogy többet nem pofátlankodnak be hozzám. Mert már nagyon elegem van belőlük és a szép szóból szemmel láthatóan nem értenek.
2015. jún. 1. 12:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!