Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy Jehova tanú lehet orvos?

Egy Jehova tanú lehet orvos?

Figyelt kérdés
Például a vérátömlesztésre gondolok. Meg fogja csinálni a betegen, ha odakerül a sor? A hippokratészi esküt hogyan értelmezi?

2015. máj. 27. 14:56
1 2 3 4
 31/39 Ozmium42 ***** válasza:
A belinkelt anyukának ezen múlt. Meg annak is, akinek nem a térdét műtik, hanem például valami mérgezés miatt kell transzfúziót kapnia. Nagyon okosak vagytok ti, hogy megmondjátok, mi a korszerű az orvoslásban, és mi nem.
2015. máj. 29. 12:03
 32/39 anonim ***** válasza:
bezzeg arrol hallgatnak, hogy a bolgár tanúknál nincs ilyen kitétel. ott az állam nem hagyta ezt. de sohase legyen olyan, hogy bármikor is ilyenre legyen szükséged. Isten nem a mártírokért jött, hanem a bűnösekért.
2015. máj. 29. 12:54
 33/39 anonim ***** válasza:
lehet, hogy azért nem értik ezt a tanúk, mert sohasem ettek Jézus testéből, és sohasem ittak a véréből?
2015. máj. 29. 12:55
 34/39 A kérdező kommentje:

"Azt kellene górcső alá tenni hogy miért alakult ki a vér iránti ilyen fajta viszonyulás a Jehova Tanúi dogmákban."

Ezen gondolkodtam én is. Ha jól tudom, a Bibliába azért került bele, mert akkoriban sok pogány vallás véráldozattal és egyéb, vérrel kapcsolatos rituáléval járt, és ezt tiltotta így általánosan. Tehát nem konkrétan a vér ivása (vagy "magunkhoz vétele") a lényeg, hanem a vérrel kapcsolatos pogány szokások megtagadása. Ez persze ma már egy félreértett, idejétmúlt, és fundamentalista megközelítés.

2015. máj. 29. 23:00
 35/39 A kérdező kommentje:

* "Ez persze ma már egy félreértett, idejétmúlt, és fundamentalista megközelítés."

Mármint a vérátömlesztés megtagadására gondolok.

2015. máj. 29. 23:01
 36/39 anonim ***** válasza:
Nem a pogány szokások miatt íratta le Isten a vér egyetlen helyes felhasználásának a módját. A 3Mózes 17:10,11-ben világossá válik, hogy ő a vért az oltárra helyezi miértünk, azaz a Fia véráldozatára utal előre, amellyel minket megment a bűntől és a haláltól. Nem valószínű, hogy most másként gondolkodna erről Isten, csak mert nálunk embereknél az orvosok képesek transzfúzióra.
2015. máj. 30. 08:25
 37/39 A kérdező kommentje:

"Nem valószínű, hogy most másként gondolkodna erről Isten, csak mert nálunk embereknél az orvosok képesek transzfúzióra."

Ez elszomorító. :(

2015. máj. 30. 17:26
 38/39 Ozmium42 ***** válasza:
A cikkben említett Jehova tanúját nem mentette meg a haláltól Jézus véráldozata. A transzfúzió megmenthette volna.
2015. máj. 30. 18:26
 39/39 A kérdező kommentje:

"Mózes 17:10,11-ben világossá válik ..."

Félre vagyok érve. :) Én nem mondtam, hogy a pogány tagadása így le van írva a Bibliában, mint ahogy szerintem a zsidók sem írták le, hogy azért metélik köröl a gyereket, hogy ne maszturbázzon. (Pedig azért, ahogy már az egyiptomiak is tették, ha nem is kötelezően.)

2015. máj. 30. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!