Jehova Tanúi miért gondoljátok azt, hogy aki közeli családtag és nem ugyanabban a vallásban van azt ki kell tagadni, nem szabad szóba állni vele?
szia
Nem gondolják, magam is példa vagyok erre,
Nekem a lányom söt egyik édes testvérem sem Tanú és még is rendszeresen tartom velük a kapcsolatot
Hogy milyen hazugságból indult el megint a rágalom hadjárat nem tudom, de mindig lesz valaki aki élvezi a fél igazságok által felhasznált rágalmakat másokkal szemben.
"Nekem a lányom söt egyik édes testvérem sem Tanú és még is rendszeresen tartom velük a kapcsolatot "
ERETNEEEK!!!
Kérdezö, ez nem igaz. :)
A Biblia azt tanácsolja, hogy a hivö házastárs ne menjen el a társától, sö a viselkedésével megnyerheti házastársát. Ezt az 1.Korintusz 7:12-16
Ez nagyon sok esetben így van. Az ellenségeskedés után sokszor pozitív fordulatok következnek be.
Söt fenntartjuk a rokoni kapcsolatainkat, hacsak maguk a rokonok nem tagadnak ki minket. Ilyen is van, de ez is sokszor jóra fordul. :)
#utolsó, és a másik tanú aki azt mondta, hogy tartja a kapcsolatot a lányával...
És vallási kérdésekben is vitatkozol vele?
Úgy fejezném ki helyesebben, hogy el szoktunk beszélgetni idönként vallási dolgokról is.
A családomban vannak katólikusok, ateisták, közömbösek, akik se ez se az :) , stb.
De szerencsém van normális családra. Mindig is respektáltuk egymást.
Mi nem kritizáltuk hogy pld. karácsonyfájuk van, ök is respektálták a mi hitünket.
Vannak még normális családok :)
A vallásosságon kívül semmi bajom sincs a tanúkkal (mivel ateista vagyok, a vallást alapból elutasítom), de a vallásuk miatt sosem utáltam őket. Vannak tanú barátaim is, sosem tapasztaltam a részükről semmi lenézést vagy utálatot. És ami számomra a legfontosabb, a magyar nemzetre sem tartom annyira veszélyesnek őket mint a hitgyüliseket. A tanúk nem szolnak bele a politikába, nem prédikálják azt a szószékről, hogy erre meg erre a pártra kell szavazni, és nem imádkoznak csoportosan azért, hogy Isten verje meg ezt vagy azt az embert.
Hozzánk is járt egy tanú lány, és nagyon kedves volt, sok kérdést is feltettünk neki, mindig szeretettel fogadtuk, csak mivel a húgom nem ért jól románul felajánlotta, hogy küld maga helyett egy magyart, aki el is jött vagy kétszer, de többször már nem. Úgy látszik belátták, hogy velünk nincs mit kezdeni.
Egyszer találkoztam egy bácsival, aki 30 percen keresztül magyarázta nekem, hogy Jézus az Mihály arkangyal :))
Egyszer siettem valahová, és megállított egy tanú, és megkérdezte, hogy milyen vallású vagyok, mikor megmondtam, hogy ateista, azt mondta, hogy bine (jól van) és elköszönt. Látta, hogy velem nincs mit kezdeni :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!