A Jehova tanúk tényleg nem állhatnak szóba azzal, aki kilép a szektájukból? Akkor se, ha családtag?
Igen, tényleg. Ezt tovább fokozza, hogy rendszerint befeketítik azokat, akik kilépnek tőlük. Az egyik Őrtorony-kiadvány elmebetegeknek nevezte őket. Egy nagyon tanulságos cikk olvasható erről itt:
1. válaszoló vagyok. Még hozzátenném, hogy az Őrtorony a következő dologra utasítja a Tanúkat:
“Ne keress ürügyet arra, hogy kapcsolatot tarts a kiközösített családtaggal, például e-mailben.” (w13 1/15 16. old. par. 19)
Egy kicsit helyesbítem, amit az előbb írtam: úgy tűnik, a Társulat csak azokat igyekszik befeketíteni, a volt tagok közül, akik ki merik mondani az igazságot róluk.
Ebből is látszik, hogy mennyire a szeretet vallása.
De leírom, mint mindig: Mit is lehetne várni egy zsidó hagyományokra épülő vallástól!!!! Ez az ő mentalitásuk. Mit kezdene ezzel egy magyar? Idegen nép (főleg 1 ilyen) idegen istenétől csak betegedni lehet.
Kedves kérdezö
Ez az Isten törvénye, tetszik-nem tetszik így van.
Pál apostol azt mondta, hogy az ilyenekkel még egy asztalnál se egyetek.
Ez azt jelenti, hogy meg van velük tényleg szakítva a barátság.../de ha bajba kerülnek, például balesetnél, természeti katasztrófánál, logikus, hogy emberi kötelesség segíteni/
Tudod miért van ez így? Azért mert a Biblia Istene bölcsebb, mint mi emberek. Tudja, hogy az embernek idönként, ha nem hallgat a szép szavára, valahogyan fel kell rázni, hogy ne tedd fiam, lányom, térj vissza hozzám....
Még a gyermek is ha roszalkodik, nem püfölni kell, az okos szülök elküldik a másik szobába, míg kitruccolja magát, aztán lenyugszik, már amelyik :D /ezt tanácsolják psychológusok is, természetesen vigyáznunk kell, hogy a dacos gyermek kárt ne tegyen magában.... de most itt nem gyermekekröl van szó/
Nem értem, miért kell ez ellen annyira harcolni. Nem a tanúk találták ki, ök csak szótfogadnak Istenüknek.
No és kedves kérdezö, ha iskolázol, ha munkába jársz, ott is vannak szabályok, amiket ha nem tartunk be, bizony kirúgnak....
grkaty !
Jézus ezt tanította?
Szeretetet hirdetett még az ellenséggel szemben is.
A többi csak maszlag, mellébeszélés. Az azért elgondolkodtató, hogy a te vallásod, mindig a durva, könyörtelen, embertelen Jehova tanokat követi, ha ellentmondás van a 2 tanítás között.
Csak azért nem értem ezt a felfogást, grkaty, mert ha nem is egy a vallás az egyik családtaggal, attól még lehet másról is beszélni. Vagy Ti nem tudtok másról beszélni?
Nem lehet megkérdezni tőle néha, hogy "Hogy vagy, vazze?"
Arról nem is beszélni, hogy ha a ki van közösítve a családból, lehet, ha bajba kerül, nem is fogja keresni őket. Illetve ha nulla a kapcsolattartás, honnan tudjátok, hogy bajban van?
"Nem értem, miért kell ez ellen annyira harcolni. Nem a tanúk találták ki, ök csak szótfogadnak Istenüknek. "
És ha Isten kitalálná, hogy ugorj kútba, akkor nem harcolsz ellene, mert hát Isten találta ki, és már ugrassz is?
Jó, tudom, tudom, most jön a szöveg, hogy dehát Isten bölcs, és ő ilyet soha nem is.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!