Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, akkor miért...

Ha Isten létezik, akkor miért vannak a világon háborúk?

Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 03:04
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:

"És még mindig ott tartok, hogy Jézus nem volt Isten, evett, ivott és wc-re járt! egy Istennek van erre szüksége?"

Istene válogatja! Az olümposzi görög istenek például, élükön Zeusszal, ambróziát ettek és nektárt ittak rá. A földi nőket pedig imádták! Nem a szentlélek szállta meg őket, hanem Zeusz járt elől a jó példával: hol bika, hol hattyú képében, hol a'la natur izé... hált együtt a neki tetsző hölgyeményekkel! De a többi se tétlenkedett, az istennők se vetették meg a szép férfiakat...A háborúk pedig egyenesen a köztük lévő civakodás eredményeként robbantak ki! (Lásd: Szép Heléna és kapcsolt részei) A harcokban aztán pofára nézve segítették vagy gátolták a nekik tetsző vagy nem tetsző egyedeket... Ha most azt mondod, hogy ezek csak legendák, ez csak mitológia, akkor gondolj bele, hogy ezekben a dolgokban a görögök legalább annyira komolyan hittek, mint egy mostani hívő a maga aktuális istenében! Hiszen a hitnek éppen az a lényege, hogy hinni kell, semmit nem kell bizonyítani. A vallásos teóriák hit által válnak igazzá...Jöhet a bunkó!

2010. márc. 12. 15:38
 62/68 anonim ***** válasza:
Nos, igen, nem fogok ezzel jönni, hogy ez mitológia, de akkor vajon a bibliánál esedékes történéseket miért nem mondjuk annak!? Isten, csak egy van! a görögök mindenhez csatoltak egy Istent, ez szimplán bálványimádás, akinek éppen volt valamilyen aktuális baja, ahhoz imádkozott!
2010. márc. 12. 15:44
 63/68 anonim ***** válasza:
A keresztények meg mindenhez csatoltak egy istent, ez sem kevésbé bálványimádás akkor.
2010. márc. 12. 17:08
 64/68 anonim ***** válasza:

Nos, én még mindig ott tartok, hogy a Szent-Háromság nem létezik! Isten önmagában van, és nem úgy lesz tökéletes, hogy Jézus és Szent-Lélek csatlakozik hozzá!

Mert az önmagában élő (amely mellesleg igaz is), az okok megadása nélkül a misztériumra hivatkozva Egy abszolút perfekció- mondod te. Ezeket a fogalmakat, örök, mindenható, mindentudó, Időtől és helytől független... Misztériumra hivatkozni? Én szerintem Isten nem az önmagában létező, divinális (isteni) doktrínák lila misztikus Káosztól, hanem egy kozmosztól lesz tökéletes. A tökéletesség a teljességet jelenti egyes filozófiákban, de ha szőrszált hasogatunk, mondatjuk ilyennek Hérakleitoszt is... Én nem az ezotérikus kozmoszt tartom elképzelhetőnek, hanem a tökéletesség alapvétő elemei, amelyek az erények, ember feletti tökéletes elemek rend, szisztémájának tartom annak, hogy Istennek kreálóképessége csak ezek a szisztéma alapján lehetséges.

ez nevetséges! Nem értem az okfejtésed! Azt látom, hogy tanulmányozod a témát, de olykor úgy látom, hogy nem stabil a mondanivalód, inkább olyan, mintha "egy kicsit innen is, meg egy kicsit onnan is" lenne. Ilyen megérzésem van. Amikor még te magad is azt állitottad, hogy Isten Tökéletes, akkor még nem esett szó a Szent-Háromságról!

Igen, lehet, alapvetően nem szeretek gépelni. Az én filozófiám, nézőpontom megvan, csak te néha félreértelmezed azokat.

de, ha úgy van ahogy te mondod, akkor ki az, aki hagyná, hogy a másik fele vagy része szenvedjen? És még mindig ott tartok, hogy Jézus nem volt Isten, evett, ivott és wc-re járt! egy Istennek van erre szüksége?

Ez egy szeretetteljes döntés volt, mert az én filozófiám szerint, Isten ezt a világot (amely a bűntől nem lett örök, így ha már tökéletlen, akkor időtálló, véges lesz, ahogy a pokol sem, filozófiám szerint, nem lehet örök, mert olyan, hogy pokol a perfekcióra képtelen dolog) egy csettintésre nem menthette meg, csak akkor, ha saját magát, egy tökéletes részét feláldozta ÉRTÜNK... A WC-s dolog már személyeskedés, azt hiszem... De megértelek, a Biblia (egyes részeket nem fogadok el, pl azt, hogy Isten ártatlan egyiptomi elsőszülött gyermekeket a süllyesztőbe (= ahol e lélek elmúlik; dobott volna) nem fedi a te istenképedet, az iszlám sokkal inkáb

alá tudja támasztani az Egyetm és az ő prófétáit..

-----------------

A másik kommentelőnek: Igen, az egyházak sem tökéletesek, én szerintem mindenkinek magának kell megtalálni Istent, azok csak megközelíteni tudják őt.

Üdv: Téosz

2010. márc. 13. 11:07
 65/68 anonim ***** válasza:
Mert az embernek fontosabb a háború,mint az Isten.
2010. ápr. 30. 09:59
 66/68 anonim ***** válasza:
Miért, szerinted Isten küldött egy hivatali levelet bárkinek is, hogy indítson háborút?
2010. jún. 3. 16:40
 67/68 anonim ***** válasza:

Allah Oszama bin Ladenhez;

-Azt mondtam, hogy téritsd meg a népet, newm azt, hogy téritsd el a gépet!

2010. jún. 4. 08:03
 68/68 világvége1 ***** válasza:
Mert Isten nem öli meg csakúgy a gonoszokat, azért mert gonoszok. Ki fog halni az emberiség, és nem lesz több háború.
2020. júl. 2. 15:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!