Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten létezik, akkor miért...

Ha Isten létezik, akkor miért vannak a világon háborúk?

Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 03:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
a 11:37-es vagyok, meg egy dolog, szerintem ha valaki meghal (akar csecsemokent), az nem a sors, hanem a termeszetes szelekcio. Lathatjuk ezt az allatvilagban is. A gyenge elpusztul, az eros eletben marad. Ennek semmi koze a sorshoz.
2010. márc. 4. 12:18
 42/68 anonim ***** válasza:
Téosszal egyet értek majdnem mindenben,de Istennek van fia,méghozzá mi mindannyian,sőtt,az állatok,a fák,és minmden Isten "fia"..szerintem..
2010. márc. 4. 12:33
 43/68 anonim ***** válasza:

Üdv!

Utolsó válaszoló:

Köszönöm a válaszod. Igen, lehet benne valami.

---------------------------------------------------------

Visszatérve a vitára:

Olyat, hogy teljesen igazam van, nem állítottam."

Én arra reagálok, amit te leirsz és ez kölcsönös! De, ha nem vagy biztos a dolgokban, akkor ez azt jelenti, hogy még mindig keresed az utad?

Én biztos vagyok benne, de tisztelem más véleményét is.

"Igen, de én Isten személyéről beszéltem (egy kicsit elvittem az szót igaz, de most az omnipotencia elemzése volt a fő cél)" Nos, számomra megkérdőjelezhetetlen, hogy Ő ne rendelkezzen korlátlan hatalommal! {korlátlan hatalom --> tökéletesség} Sőt, vannak olyan nevei, tulajdonságai, amiket mi emberek nem is tudunk az agyunkkal értelmezni, felfogni nem vagyunk képesek! {én ezt tudom, és azt is hogy ez mennyire komplex és komplikált dolog} {pontosan!} pl.: Isten az Igazságos! Megkérdőjelezni ezt sem lehet! {nem kérdés számomra ez, tudom, hogy igaz} pl.: Az igazságosság számára sokkal nagyobb tudással, tökéletességgel rendelkik, mint nekünk. {hadd javítsalak ki: teljes tökéletességgel rendelkezik, teljes tudással; a milyénk nem tudom hány milliomod akkora} Ha egy biró döntést hoz egy ügyben, akkor az számomra lehet jó, de mondjuk a te számodra lehet rossz, igy az igazságosság fogalma mást fog jelenteni mind a kettőnknek! Mivel, Isten Tökéletes, igy az Ő igazsága a lehető legjobb minden ember számára! {Igen, ő tud a legigazságosabban dönteni}

"Ez már cáflat. De én a Szent-háromság tant folytattam. Önmagában létező? Igen, lehetséges, de viszont, akkor csak egy felsőbb, intelligensebb lényre kell gondolnunk, nem feltétlen kell neki szeretni, kihasználhatja az erejét szenvedésünkre stb. De Isten nem ilyen." Ne haragudj, lehet naiv vagyok, de nem igazán értem, hogy ezzel mit akarsz mondani! Hogy Ő felettünk áll és az intelligenciája is sokkal-sokkal nagyobb, mint a miénk, ez egyértelmű, ez nem vita tárgya! {ez sem kérdés számomra} Mint már pár hozzászólásommal ezelőtt említettem, Ő nem azért teremtette az embert, hogy szórakozzon, hanem azért, hogy szolgálják őt! {erre kitérek} Mivel, Isten Igazságos, így feleslegesen nem teremt semmit sem {misztérium}, szóval ezzel most megcáfolnám azt, amit az előbb írtál, hogy "nem feltétlen kell neki szeretni, kihasználhatja az erejét szenvedésünkre".

{Isten teremtőképességével egyet értek, de viszont azzal nem, hogy önmagát képes lenne megtagadni} Én valahol ilyet állitottam?

Nem, de viszont máris nem teljes a Szent-Háromság, ha Jézus próféta volt.

"Nos ez már több vallást is támad" Nem tudom mire gondolsz, mivel is támadom bármelyik vallást!? hogy a próféták nem rendelkeztek hibákkal?

Jézus Isten volt, a Szent-Háromság egyike, amitől lesz tökéletes Isten (énszerintem-nem általánosítok). Viszont te azt állítod, hogy egy lény az Isten, és a próféta rendelkezhet hibával félreértéssel. Vagyis amit mondott, és megújította az Ószövetséget, azok már hibák?

Nem tartozom egy felekezethez sem! Elvileg katolikus vagyok, de gyakorlatilag egyáltalán nem! Nem vagyok muszlim, de a jövőben, ha a tudásom még biztosabb és nagyobb lesz (mert még most elég kicsi és csak felszínesen tudok dolgokat), akkor felveszem az iszlámot!

Ez már nem vita tárgyköre, én kértelek meg. Sok szerencsét!

"tudom, hogy Jézus létezett" Ezzel mi a baj? én is tudom, hogy létezett.

Nos, azok akik a Pokolba fognak kerülni vétküktől függően elképzelhető, hogy kijöhetnek onnan, de csak akkor, ha bár megbűnhődtek ott tettüket! Természetesen azok, akik pogányok, tagadják Isten létezését, vagy társitottak hozzá valakit vagy valamit, ők soha nem kerülhetnek ki onnan!

Ez egyezik meg az Ótestamentumi Isten leírásával, amely inkább Istenfélelemre kötelez, nem is inkább arra, hogy mindenkit szeressünk, ellenségeinket is, mert az ószövetségi Isten, aki nem engedelmeskedett neki vagy nem volt hajlandó kitérni a népéből, és a zsidókhoz csatlakozni, jó részüket elpusztította! Én azt gondolom, Isten mindannyiunkat szeret, és bármikor megbocsát, ha elfogadjuk őt. A bűn kitörlése az csak a maradék élet megfelelő, keresztény erkölcsökön alapuló folytatása, a többi bűn pedig a tisztító helyen való "tökéletesítés",- ha szabad így mondanom-.

"Egyetértek veled, kedvelem én is a normális hangvételű vitát, illetve eszmecserét!

Ui.: A Bibliák összehasonlitásánál, több könyvet vegyél kézbe és más kiadótól legyenek más évszámokkal!"

Ehem, köszönöm.

Üdv: Téosz

2010. márc. 4. 15:06
 44/68 anonim válasza:
Mert mér ne???xD amúgy meg háború nélkül,ha mindenki békében élne és elégedett lenne,nem lenne válság és mindenki élné a nyugis életét az amúgy is gondolj bele túl UNCSI lenne...xD
2010. márc. 4. 16:44
 45/68 anonim ***** válasza:

Már megint ezzel a kérdéssel jöttök...

tehát;

ha Isten szabályozná a dolgokat, hogy mit lehet és mit nem, akkor te föllázadnál, hogy most akkor ki irányítja az életem?Mindig azzal jövünk, hogy ez az én életem én tudom, hogy mit akarok vele kezdeni, elég okos vagyok és a többi...

ennyi.tehát azt csinálsz amit akarsz.isten a végén elbírál ezért...attól függetlenül, hogy valaki gyilkol még neked nem gyilkossá válnod tehát az embertelenségben meg lehet maradni embernek...

2010. márc. 4. 18:57
 46/68 anonim ***** válasza:
75%
Hát...Amennyire én látom, komoly teológiai viták folytak itt, különböző vallási nézőpontok szerint. Ez természetes és még jó is! Hiszen régebben volt 30 éves háború, 100 éves háború vallási alapon. Sőt! Az egyik, az eredetileg a Szentföld visszafoglalása céljából folytatott háború során-ha már ott voltak- kifosztották a (másmilyen) keresztény Konstantinápolyt. Ja igen, mert gazdag város volt és mivel szabad akaratukból volt választási lehetőségük, hát nem egy halászkunyhót raboltak ki...Most már szelídebben mennek a dolgok...Már csak néha robbantgat az IRA, szinte csak néha hallat magáról az ETA. Máshol-Európában- már nem ölik egymást a különböző felekezetek tagjai. Az iszlám követői azonban-merő szeretetből-robbantgatják egymást. A síiták a szunnitákat, a szunniták a síitákat. És nagy egyetértéssel mindkettő a zsidó és a keresztény ördögöket...Hogy mit fogok én ezért mindjárt kapni! De két nézőpont kimaradt az elemzésekből! Az egyik-mégpedig vallásos-felfogás szerint a világot Isten teremtette, létezik jelenleg is, de nem avatkozik bele az ember, áttételesen az emberiség cselekedeteibe. Az emberi akarat teljesen szabad. A cselekvéseket emberi mozgatórugók irányítják: erkölcs, törvény, irigység, bosszúszomj, hatalomvágy, szex. Az isten pedig majd csak megítél bennünket a nagy napon. Aztán van még az ateista szemlélet. Eszerint az ember a létért folytatott küzdelem során vált ki az állatvilágból. Már az állatok is harcolnak a territóriumukért. Elűzik a másmilyeneket, elzavarják a saját másik egyedet,harcolnak a nőstényekért. Olykor halálos kimenetelű viadalokat vívnak! Ez végső soron a faj nemesedéséhez vezet, mert az erősebb, ügyesebb győz, annak lesznek leszármazottai. Az ember csak örökölte ezt a hajlamot és tökélyre vitte. Az ember már nem csak nyíltan és bevallottan a saját-jobb esetben hozzátartozói, törzse, népe- létéért küzd, hanem ehhez ideológiákat is gyárt. Olyan csúnya lenne azt mondani, hogy az a másik terület ásványi kincsekben, termőföldben gazdag...Deli emberek lakják, jók lennének szolgának...Mivel pedig önként nem hajlandók behódolni, hát erőszakkal elvesszük tőlük! Á, dehogy! Azok pogányok, megcsúfolták a (szerintünk) létező egyetlen igaz istent, el kell őket pusztítani.( Aki netán másképpen látja, azt is!)Lehet persze más, nem vallási alapon nyugvó érv is. A háború ebből a szemszögből nézve államilag szervezett rablás. Az Istennek pedig-ha van, ha nincs- semmi köze hozzá!
2010. márc. 5. 07:39
 47/68 anonim ***** válasza:

"Nem, de viszont máris nem teljes a Szent-Háromság, ha Jézus próféta volt."

Igy van! Nem teljes, mert nincs is! Isten, csak egy van, Ő az egyedüli, és nem kell neki senki, hogy azzal még tökéletesebb vagy nem tudom, hogy mi legyen... Ő Hatalmas!

Az Istenre nem lehet mondani, hogy egy lény, ha vissza olvasol, akkor, ha jól emlékszem te fogalmaztál igy! A másik dolog, hogy én pont azt mondtam, hogy a próféták mentesek minden hiba alól! Hiszen ők a példák az embereknek, ők az útmutatók a mindennapi életünkhöz. Az ő cselekedetikből kell nekünk tanulni és levonni a következtetéseket!

A Bibliára visszatérve, megkeresem majd neked, hogy miről is beszélek pontosabban! Egyébként beszélsz angolul? Ez már személyeskedés, szóval, ha nem válaszolsz tiszteletben tartom! (csak azért érdekel, mert én úgy emlékszem, hogy a youtube-on van több videó is, ami ezzel kapcsolatos, csak angolul van!)

Csak még egy kérdés! Ha Isten annyira Tökéletes, mint ahogy ebben mind a ketten egyetértünk, akkor, Mi ez a Szent-Háromság? Másrészről, igen, mondhatjuk azt is, hogy mi mindannyian Isten gyermekei vagyunk, de Jézus ugyanolyan ember volt, mint mi! Ő is evett, illemhelyiségbe járt stb..., csak kapott Ő is egy képességet az Istentől, mint a többi próféta! Sokan imádkoznak Jézushoz, pedig Ő nem hallja az embereket!

Egy másik kommentelőnek:

Az emberek általánositanak általában, hogy a muszlimok robbantgatnak Isten nevében stb..., ami részben igaz is! de miért? természetesen ezzel én sem értek egyet, nem erről van szó! Viszont, ha valaki tud arra válaszolni, amit most fogok kérdezni, akkor folytathatjuk tovább, ezt a dolgot is! Szóval, mit keresnek amerikaiak Irakban??? az nem az ő földjük, ők ott idegenek és senki nem hivta oda őket! Isten letiltotta, hogy bárki is meggyilkoljon ártatlan embereket, vagy csak öljön, és még azt is, hogy öngyilkosságot kövessen el! Viszont, abban az esetben, ha az ő hazájukba mennek betolakodók, akkor igenis megvédhetik magukat!

2010. márc. 5. 08:11
 48/68 anonim ***** válasza:

"Az emberek általánosítanak általában, hogy a muszlimok robbantgatnak Isten nevében stb..., ami részben igaz is! de miért? természetesen ezzel én sem értek egyet, nem erről van szó! Viszont, ha valaki tud arra válaszolni, amit most fogok kérdezni, akkor folytathatjuk tovább, ezt a dolgot is! Szóval, mit keresnek amerikaiak Irakban??? az nem az ő földjük, ők ott idegenek és senki nem hivta oda őket! Isten letiltotta, hogy bárki is meggyilkoljon ártatlan embereket, vagy csak öljön, és még azt is, hogy öngyilkosságot kövessen el! Viszont, abban az esetben, ha az ő hazájukba mennek betolakodók, akkor igenis megvédhetik magukat!"

100%-ban egyetértünk abban, hogy mit keresnek ott az amerikaiak, meg hogy az önvédelemre mindenkinek joga van...Csak hát az amik meg a szept. 11-et emlegetik...Küzdenek a terrorizmus ellen. (Nota bene: ők mondják.) Jól van, de a síiták meg a szunniták egymást miért ölik? (Innen nézve semmi különbség nincs köztük.) Ilyet se az Isten (Allah) se az ő prófétája nem mondott nekik! Persze, a keresztényeknek se az Isten parancsolta meg, hogy egymást felekezeti indokokból öljék. Sőt,

kategórikusan tiltotta ezt:-Ne ölj! Jézus szerint pedig még az ellenségeinket is szeretni kell(ene).De én a hozzászólásomat csak azért írtam, hogy rávilágítsak: a háborúk miértjére léteznek másfajta magyarázatok is. Tettem ezt pedig anélkül, hogy bárki hitét meg akartam volna kérdőjelezni.

2010. márc. 5. 09:33
 49/68 anonim ***** válasza:

Én ha jól tudom a szept. 11-ei támadásból még mindig nem kerültek elő a fekete dobozok! ez hogyan lehetséges? vannak olyan, akik azt mondják, hogy ezt a terror cselekményt maguk az amerikaiak csinálták (Bush), hogy az ő kis vállalkozás tovább folytatódhasson! Mivel sokan nincsenek tisztában azzal, hogy Bush bácsinak fegyver vállalkozása van! Ha nincs háború ki veszi meg az ő fegyvereit? és itt a fekete doboz kételyeket hagy!

Az emberek hovatartozásáról pedig csak annyit, hogy én nem vagyok hittéritő és én is tiszteletben tartom más ember vallását, csak nem fogadom el! de ettől még nem utálok egy embert! Mohammed próféta szomszédja egy zsidó ember volt, és a lehető legnagyobb összhangban éltek!

2010. márc. 5. 10:03
 50/68 anonim ***** válasza:

Gyilkolt-e már bárki a zen nevében?

:D

2010. márc. 5. 10:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!