Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jelenleg hol tart a biblia...

Jelenleg hol tart a biblia alapú rákkutatás?

Figyelt kérdés
A keresztények előszeretettel kritizálják a tudományos eredményeket (pl. evolúció), de nem látom az ő alternatíváikat az adott területeken. A biblia hogyan segíti a betegségek kialakulásának megértését? Egyáltalán miért járnak orvoshoz, ha a gyógyítási metódusok tudományos alapjainak nagy részét elutasítják? Ez nem képmutatás a végletekig?

2015. febr. 16. 20:26
 171/181 anonim ***** válasza:
36%
Hogy van pofád neked magolásról, meg hitről beszélni, mikor egy ostoba betanított bégetőgép vagy...?
2015. febr. 26. 14:08
 172/181 anonim ***** válasza:
17%
Az evolúciós történet mindaddig hit marad míg nincs szemtanu. Ha valamit feltételezek, hogy hogyan történhetett, az még csak feltételezés, de nem tudás.
2015. febr. 26. 20:38
 173/181 anonim ***** válasza:
39%
Még szerencse hogy az evolúciós elmélet ennél jóval több bizonyítékkal rendelkezik, és a gyakorlatban is működik lásd pl. állattenyésztés.
2015. febr. 26. 21:52
 174/181 anonim ***** válasza:
4%
Akkor egy mozgásban lévő távirányítós autóról is mondhatom, hogy önmagától működik, amíg nem láttam az irányítót, és nem vagyok képes megvizsgálni a működését. Kijelenthetem, hogy ez az igazság, holott...
2015. febr. 26. 22:50
 175/181 Ozmium42 ***** válasza:
37%
De képes vagy, ez a nagy helyzet. Meg hát nem először látsz ilyesmit, tudod, hogy emberek építik gyárakban, elmehetsz, megnézheted, és tudhatod, hogy a távirányítót is emberek kezelik.
2015. febr. 26. 22:57
 176/181 anonim ***** válasza:
100%
Ja, csak én példának szántam. Mi van akkor, ha a föld is távirányítással működik, csak a tudománynak nincs lehetősége vizsgálni? Mégis tudományosnak tartják, hogy működhet önmagától is, és az alternatívát legtöbb tudós kizárja.
2015. febr. 28. 19:07
 177/181 Ozmium42 ***** válasza:
28%
Ha nincs rá lehetőség, akkor neked sincs. Szóval ne találj ki hülyeségeket, mintha neked lenne, ennyi az egész.
2015. febr. 28. 19:14
 178/181 anonim ***** válasza:
Miért nincs? A tudománynak írtam, hogy nincs, de létezik személyes megtapasztalás is.
2015. febr. 28. 22:39
 179/181 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valamit feltételezek, hogy hogyan történhetett, az még csak feltételezés, de nem tudás."

Ez így van, amit te feltételezel, az nem tudás. Ezzel szemben az evolúció tudományos tény. Az, hogy nem tudod, hogy hogyan működika tudomány, fingod sincs a tudományos módszertanról, az nem a tudomány hibája.

2015. márc. 6. 11:40
 180/181 Ozmium42 ***** válasza:
100%

"Miért nincs? A tudománynak írtam, hogy nincs, de létezik személyes megtapasztalás is."

Amikor káprázik a szemed, mert megdörzsölöd, az is személyes megtapasztalás, de ebből remélem nem vonsz le messzemenő következtetéseket a szellemvilággal kapcsolatban.

2015. márc. 6. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!