Istennek van szabad akarata?
Figyelt kérdés
2014. nov. 12. 01:27
31/64 anonim válasza:
De nem úgy akarja, hogy ő okozza...
Én úgy gondolom az az élet értelme, hogy megtanuljunk együtt élni és a felelősen dönteni.
32/64 A kérdező kommentje:
Akkor mi okozza a leszokást, ha nem az agyban lévő fizikai reakciók? Mi adja az embernek az akaraterőt, ha létezik akaraterő? Valami, ami nem csak fizikai reakciók összessége. Ilyen az én világnézetemben nem létezik. A tiédben létezhet, hiszen mások vagyunk.
2014. nov. 12. 22:53
33/64 anonim válasza:
Nem válaszoltál a kérdésemre, csak tagadtál.
34/64 anonim válasza:
Úgy értem, hogyha már tagadod, akkor illene megmagyaráznod is, hogy akkor ugyan hogy van ez a dolog a dohányzás ügyében, ha szerinted nincs szabad akarat. :D
35/64 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy az illetőnek más arányban voltak az atomok az agyában, mint annak, aki nem tudott leszokni. Elfogadod a választ?
2014. nov. 12. 23:00
36/64 A kérdező kommentje:
Azt hiszem inkább kérdezek mást. Azt elfogadod, hogy ha téged beszkennelnénk atomról atomra és kiraknánk, akkor megkapnánk téged egy példányban?
2014. nov. 12. 23:04
37/64 anonim válasza:
35: nem éppen elfogadható a válasz. Adott két dohányos, mindketten férfiak, mindketten pozitívan gondolkoznak, mindketten erős fizikummal rendelkeznek, mindketten 20 éve napi 30 db 0.8 mgos cigit szívnak el - ez mondjuk már erős dohányosnak számít -. Mindketten eldöntik, hogy abba hagyják a cigit, az egyik meg is tette, a másik pár nap után belebukott. Könnyítek a dolgon még csak nem is 3 napot írok, hogy a vér függősége ne legyen benne. Ugyanazt a márkát szívták, így mérgek, és agyi befolyásolású anyagok, amik a cigiben vannak ugyanazok kerültek mindkét emberbe bele. Ilyen esetben hogy lehetséges az, amit te írtál? A cigi, mint írtam erősen rombol mindent az agyban is és minden másban is. Ha az egyikbe rombolja, rombolta a másikba nincs, nincs olyan hogy a másikra nem hatott, mert annak az embernek jobb agyi molekulái voltak. Nem tudom érted-e? Szóval, akkor ezen plda esetén ismét megkérdezem hogy lehetséges az, hogy az egyik abba bírta hagyni, a másik meg nem? Tovább megyek, ott vannak a leszoktató kampányok, hogy csak döntened kell, hogy csak akarnod kell stb. Ha én nem dönthetem el, hogy abba akarom hagyni, akkor még is mitől hagyom abba? :D Ha nincs szabad akaratom arra, hogy úgy döntsek, hogy holnaptól nem cigizek, akkor más mitől tudott így dönteni és tudta abba hagyni? Ne mond már, hogy csak azért tudott úgy dönteni, mert az agyi molekulácskájának azon részét a cigi még nem pusztította el! :D
38/64 anonim válasza:
36ra, hogy válaszoljak: miért ne fogadnám el? :D Isten nincs a tudomány ellen, sőt a tudomány sincs Isten ellen. Erről hallottál már? És ha csinálnál ilyen scannelt képet az emberből, nem tűnődnél el rajta, hogy ki alkotta meg? :D
39/64 anonim válasza:
36: te most őszintén eltudod azt hinni magadról, hogy téged molekulák sokasága irányít, és semmi felett nincsen szabad akaratod, hatalmad? :D Ennyire gyengének ítéled meg magadat? Mert ez szerintem gyengeségre vall.
40/64 A kérdező kommentje:
Azért ne keverjük bele azt, hogy a cigi pusztítja az agyat. Van két ember, akármennyire is hasonlók, nem ugyanúgy gondolkoznak. Egyik optimista, másik okos és így tovább. Nyilván ezek a tulajdonságok közrejátszanak abban, hogy le tud-e szokni a dohányzásról. Ezért felesleges kiindulni ugyanolyan emberekből, mert nem léteznek ugyanolyan emberek.
2014. nov. 12. 23:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!